Пропускане към основното съдържание

Румен Овчаров: Икономическият министър просто не е в час

Това, което чувам за правното обвързване наистина ме кара да мисля, че нашият министър на икономиката, енергетиката и туризма просто не е в час. Това каза Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката в кабинета на Сергей Станишев, сега народен представител от Коалиция за България, в ефира на БНР, цитиран от агенция "Фокус".

"На края на втората година в министерстването ти да откриеш, че България е правно обвързана с договор с АЕЦ "Белене" това е - или приема целият български народ за някакви малоумници, или той наистина не е в час. Има подписан договор за АЕЦ "Белене". Той е подписан още преди четири години. Има направени плащания за АЕЦ "Белене", има поръчано оборудване за АЕЦ "Белене". Поети са ангажименти за плащането на това оборудване. И ние сега откриваме, че някой си правно обвързан в България, пък министърът не знаел. За какво е министър. Просто не знам, ако Трайчо Трайков иска да провали, а той прави точно това в последните две години, проекта "Белене" да го направи с някакви по-разумни аргументи", каза Овчаров. По думите му – случаят с уволнението на шефа на НЕК е пълен абсурд.

"Друг е въпросът, че Първанов трябваше да бъде уволнен по съвсем други причини. Те са свързани с много тежки съмнения за корупция в Националната електрическа компания при реализация на замяната на електропроводи в Източна България. Където цената им абсолютно необосновано е увеличена повече от три пъти. Вместо да бъде направена за пет милиона тя се прави за 23, но това е друга тема. Трайчо Трайков кротко прикри зад себе си Първанов. Тук ми се струват абсурдни тези. Какво значи това – превишил правата си, при положение, че той очевидно води преговори от името на държавата. И ако някой трябва да подава оставка в този момент, това е министърът на икономиката и енергетиката и то веднага", добави Румен Овчаров.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.