Пропускане към основното съдържание

Трайчо трябваше да си трае, изцепи се Румен Петков

Депутатът от левицата Румен Петков обвини енергийния министър Трайчо Трайков, че при воденето на преговорите за АЕЦ "Белене" е подвеждал и премиера Борисов, и контрагентите по проекта.
Според Петков именно това е причината, за да се стигне до ескалирането на напрежение по отношение на допълнителното споразумение №12 за проекта АЕЦ “Белене” и последвалото заявление за уволнението на шефа на НЕК Красимир Първанов.
По думите на червения депутат премиерът е трябвало да освободи министър Трайчо Трайков още когато се разрази скандалът.
"Трайчо най-добре да си беше траял по въпроса с подписването на 12-тото споразумение, но той не отговори на очакванията на майка си, която го е кръстила Трайчо. Той не си трая точно когато трябваше да си трае и премиерът Борисов трябва да отговори първо, защо го е направил министър и второ, защо го търпи досега", поясни народният представител в Плевен.
Червеният депутат поиска през следващата седмица да има дебат в Народното събрание, за да стане ясно кой чии интереси защитава.
Според Румен Петков у нас се води целенасочена политика срещу това проекта АЕЦ "Белене" да се реализира.

"Енергията от АЕЦ "Белене" ще бъде в пъти по-евтина от тази, произведена от друг тип централи", убеден е той.
"Ние като държава трябва час по-скоро да започнем строителството на втората атомна централа и това е непроменената позиция на БСП и Коалиция за България", допълни депутатът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.