Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 24, 2013

Орешарски трябва да е следващият премиер!

Станишев за ГЕРБ: "Ялов е, мами. Това е истината!" За мен Пламен Орешарски е най- закономерната, логична, политически издържана кандидатура, която може да даде нова визия за страната. Това беше отговорът на въпроса кой трябва да е следващия премиер на България, който даде лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването „Седмицата“ на Дарик радио.

Задават се неустойчиви кабинети, улицата ще продължи да е фактор

Преглед на печата на 29 март 2013 година Шест следизборни сценария очертава експертът Тихомир Безлов в анализ за „24 часа”. "Безспорно има два основни лагера - от една страна ГЕРБ, от друга - БСП - ДПС. След формирането на правителството, независимо от политическите формации, които го съставят, преобладава оценката, че тези кабинети ще са неустойчиви.

ДБГ с три стълба в предизборната си програма: "България на гражданите" , "България на растежа" и "България на бъдещето"

Децата, здравето и растежът сред приоритетите на партията за вота Децата, здравеопазването, образованието, екологията и икономическия растеж са акцентите в предизборната програма на партията на Меглена Кунева „ Движение България на гражданите“ . Всичко това означава нов път на развитие, интелигентна и високо доходна икономика, която се базира на добра бизнес среда и предвидими закони, обобщи Кунева.

Станишев хвърли бомба: Цветанов въртял BG "Уотъргейт"

Подслушвали на поразия политици и бизнесмени Данни за български „Уотъргейт“ под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов огласи лидерът на БСП Сергей Станишев.

Правителството "остърга" 40 млн. лв. за най-нуждаещите се

Парите отиват за програми за заетост, обезщетения и помощи 40 милиона лева ще бъдат отделени за подпомагане на най-нуждаещите се. Това стана ясно от пресконференцията след днешното заседание на Министерския съвет, на което правителството обяви дългоочакваните мерки за справяне със социалната криза.

4 млн. лв. лимит за харчене от партиите за изборите

71 партии са подали документи за регистрация в ЦИК за участие в изборите до крайния срок, който изтече в 18.00 часа.

Сидеров в атака пред МС: Ако трябва, ще вляза със сила!

Националистът настоява да присъства на днешното заседание на кабинета Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и бившите депутати от 41-вото Народно събрание от парламента група на националистите Десислав Чуколов, Станислав Станилов, Огнян Стоичков и Павел Шопов блокираха главния вход на Министерския съвет и се опитват да влязат на днешното заседание на кабинета.

Борисов заръчал: Без лъжи в програмата на ГЕРБ

Премиерът не бил изчезнал, а работил активно, заяви Добрев Бойко Борисов настоявал членовете на ГЕРБ да не изкажат нито една лъжа в предизборната си програма. Това стана ясно от думите на бившия икономически министър Делян Добрев пред bTV, който вероятно ще оглави листата на партията в Хасково.

Румен Овчаров: Отказът ми от парламента не е драма, а е съгласуван със Сергей

Преглед на печата на 28 март 2013 година "Отказът ми от парламента не е драма, а е съгласуван със Сергей" твърди в интервюто си за " 24 часа " Румен Овчаров, бивш депутат от БСП. "Има сценарий за нови избори след 7-8 месеца, когато ще е готова партия около Плевнелиев и остатъците от ГЕРБ", смята г-н Овчаров. " Труд " констатира: "Отново напрежение в БСП". Социалистите силно негодуват срещу решението на лидера Сергей Станишев да даде втори места в листите на коалиционните партньори или на представителите на гражданската квота.

Водачите на листите на БСП: Спорно обновление със спорен ефект

Спорно обновление със спорен ефект - и за изборния резултат на БСП, и за личната отговорност на партийния лидер Сергей Станишев. Това е изводът, който може да се направи за утвърдените със 113 гласа "за" и 7 "въздържал се" водачи на листите на БСП за предсрочните парламентарни избори на 12 май.

Последен шанс за партиите да се регистрират в ЦИК

До този момент документи са подали 48 политически формации Последният срок за подаване на документи за участие в извънредните парламентарни избори на 12 май изтича днес, напомня БНТ.

Хората живяха в лишения за 1,6 млрд. лв. през 2012 г.

Преглед на печата на 27 март "Преса" поставя въпроса: "Колко струва животът на ромите?" Властта от години е със скръстени ръце пред проблемите на този етнос. А напрежението срещу циганската престъпност съпътства целия преход.

За изборите досега са се регистрирали 38 партии

Два дни преди крайния срок 38 партии са подали документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие на предсрочните парламентарни избори на 12 май, научи "Дневник".

Доган и Местан водачи на листата на ДПС в Кърджали

До 8 април ръководството на партията трябва да се произнесе по нея Ахмед Доган и Лютви Местан са фаворитите на местните партийни структури в Кърджалийско за кандидат-депутатската листа на ДПС, заяви за БТА председателят на областната структура на движението Бахри Юмер.

Ток, парно и вода гълтат половин заплата

Преглед на печата на 26 март 2013 г. "Намаляват цената за пренос, за да тръгне износът на ток", пише "24 часа". Спешни мерки в областта на енергетиката ще обяви днес служебният министър на икономиката Асен Василев. За тях той спомена още в петък, при представянето на екипа си. В енергийните среди се очаква една от тях да е намаляване на цената за пренос.

Днес е Благовещение

Да почерпят Блага, Благо, Благовест, Благовеста, Благой, Благойна... Всички християни - православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите празници - Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството, пише БТА.

Експерти от тройката решават за банките в Кипър

Бундестагът ще утвърди антикризисната помощ Банките в Кипър с изключение на подлежащата на ликвидация Лаики банк ще бъдат отворени в близко време. Това съобщи председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум след срещата на финансовите министри от еврозоната, предаде ИТАР-ТАСС."Засега не трябва да обявяваме точната дата за отваряне на банките. Решението ще бъде взето след консултации с експерти от тройката в течение на днешния ден", допълни той.

Плевнелиев, Станишев и Кунева подслушвани и следени

Преглед на печата на 25 март "24 часа" обявява: "Хора, не сме добре! Изтрещяла е държавата". Не спортни зали и магистрали, психиатрии трябва да се строят в България. Заглавието на "Монитор" от първа страница звучи като естествено продължение по темата за психичното здраве на нацията: "Изчезнаха евтините лекарства за психоболни". Единствени сме в Европа без регистър за хората с тези диагнози.