Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от май 13, 2012

Ахмед Доган: Мирише много силно на предсрочен парламентарен вот

"Мирише на дъжд, но мирише и на избори, при това не само на редовните след една година. Мирише много силно на предсрочен парламентарен вот". Това каза днес в Джебел лидерът на ДПС Ахмед Доган, цитиран от "Дарик радио". Според него това ще стане факт, тъй като ГЕРБ управляват без визия, хаотично, силово и са изхарчили резерва, натрупан от тройната коалиция.

Багата: Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време

Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време. Това каза Благой Иванов-Багата, който застана за пръв път пред журналисти, откакто преди 85 дни беше намушкан с нож в сърцето при инцидент в столично заведение

Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!

Политическа е причината за разпада на Синята коалиция, заяви лидерът на Демократи за силна България Иван Костов пред Дарик.

БСП? Не им обръщам внимание!

Не им обръщам внимание. Нека видим какво ще стане на конгреса. Това каза премиерът Борисов, помолен за коментар на изказвания на председателя БСП Сергей Станишев.

БСП единствена може да свали днешното управление!*

БСП днес е единствената политическа сила, която е в състояние да свали от власт днешното арогантно управление, да върне държавата на хората и да поведе България към изход от кризата и модернизация. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в политическия си доклад на 48-ия конгрес на партията в НДК.

ГЕРБ за случая в Сливен: Не сме си позволили такава наглост; БСП: Цинизмът ви надхвърля всякакви граници

Депутатите от ГЕРБ изпълниха заръката на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов и внесоха днес проекторешение за временна парламентарна комисия за скандалния запис с активисти на БСП в Сливен. От БСП ги обвиниха в двоен аршин и обявиха, че цинизмът на управляващата партия надхвърля всякакви граници.

Премиерите на България, Турция и Катар ще се срещнат във Варна

В резиденция "Евксиноград" във Варна днес ще се състои тристранна среща между премиерите на България, Катар и Турция.

"Излезе ли от еврозоната, гръцката икономика ще се срине за дни"

Евентуално излизане на Гърция от еврозоната няма да бъде край на "отрицателен развой", а начало "на още по-негативен развой" на събитията, заяви пред германското радио Дойчландфунк председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от Франс прес.

Развод по италиански

От края на 2011 година, когато приключваше вторият мандат на президента в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов, голяма част от общественото мнение беше привлечено от въпроса: Какво ще прави Първанов, след като напусне “Дондуков“ 2?

Масовите арести и евродокладът – просто съвпадение

Масовите арести на знакови фигури напоследък не са свързани с предстоящия мониторингов доклад на Европейската комисия за това как се справяме с борбата с организираната престъпност, с корупцията по високите етажи на властта.

Социалните работници в предупредителна стачка

Социални работници излизат на предупредителна стачка. Причините за протеста са смешните заплати и унизителните условия на труд.

Софиянци дишат най-мръсния столичен въздух в Европа

Софиянци дишат най-мръсния столичен въздух в цяла Европа, съобщава "Дума", цитирайки изследване на центъра за устойчиви политики "Екополис".

Дунав мост 2 по график, краят на ноември – готов

Очаква се прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2 на българска страна да бъде завършена до края на юни, а мостът - до края на ноември, както е по договор, съобщи Галина Василева, директор "Координация на програми" в Министерството на транспорта.

Плевнелиев ентусиазиран – градим София тех

В резултат на срещите досега в Сан Хосе стана ясно, че големи фирми като Google, Hewlett Packard и Cisco ще окажат съдействие на България в разработването на концепцията за София тек парк, обяви президентът Росен Плевнелиев, който е на работно посещение в САЩ.

Борисов пак мести, този път цели 2605 блатни кокичета

Следващата седмица премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова ще местят 2 605 блатни кокичета от трасето на автомагистрала "Марица".

Евтим Костадинов и още трима запазват постовете си в новия състав на комисията по досиетата

С месец и половина закъснение парламентът избра днес нов 9-членен състав на комисията по досиетата, чийто мандат изтече на 5 април. Четирима от досегашните членове, начело с председателя й Евтим Костадинов ще повторят 5-годишния си мандат.

Истинският мъж – миризма на пот, барут и чесън

Естествената миризма е най-привлeкателният парфюм, категорични са чешки и английски учени.

Как да станете любимец на шефа?

Ако се превърнете в любимец на шефа, сигурно е, че ще си навлечете гнева на колегите ви. Но също така може да получите в замяна куп преференции, както и нови възможности в работата.

Абитуриентски бал завърши с масов бой в София

19-годишно момче е тежко пострадало след масово сбиване на около 30 абитуриенти в заведение в центъра на София, съобщи БНР.

Спипаха служител на НАП с подкуп от 3 бона

Служител на Национална агенция по приходите беше спипан с подкуп за 3000 лв.

Пушете патладжани!?

Остър спор се разгоря в парламента какво е по-вредно - тютюнът или патладжанът.

Reuters: ЕЦБ е спряла да помага на няколко гръцки банки

Европейската централна банка е спряла да осигурява с ликвидност няколко банки в Гърция, тъй като те не са били успешно рекапитализирани, съобщи Reuters, цитирайки източници от централната банка на еврозоната, пожелали анонимност.

Плевнелиев покани у нас американски IT лидери, арестуваха Брендо, Петър Стоянов затрива СДС, за да отстрани Костов...

Вестниците в четвъртък проследяват визитата на президента Плевнелиев в САЩ, като акцентират върху срещата му с водещи специалисти в IT сектора.

Сформирано е служебното правителство на Гърция

Сформирано е служебното правителство на Гърция на премиера Панайотис Пикраменос, което ще управлява до предсрочните парламентарни избори на 17 юни, предаде ИТАР-ТАСС.

Млекопреработватели се кълнат: Край с палмото масло

Млекопреработватели обявиха пред земеделския министър Мирослав Найденов, че спират да произвеждат продукти с растителни мазнини, в името на потребителя. Това стана на заседанието на парламентарната комисия по земеделието и горите.

Спипаха и Пепи Амигоса

Петър Петров - Пепи Амигоса е бил задържан от МВР, съобщи БНТ. Все още не ясно кога е закопчан той, по непотвърдена информация това е станало още в петък вечерта.

Депутатите като обикновени граждани – ще паркират в синя зона

Депутатите ще паркират като обикновени граждани в синя зона, докато са на работа в парламента. В Столичния общински съвет вече е внесена докладна за премахване на паркингите до Народното събрание и до бившия Партиен дом, съобщава „Монитор”.

Три часа отнема на мазнините да се лепнат на талията, изчислиха учени

Изследване изчисли, че погълнатите мазнини се "лепват" на талията в рамките на само 3 часа, съобщи FOX News. Учените от университета "Оксфорд" изучавали колко време отнема на хранителните мазнини да се превърнат в мастна тъкан и открили, че при средностатистическия човек това става за около 3-4 часа. Според тях еквивалентът на до три чаени лъжици мазнина може да се трансформира върху талията за това време.

Затъпяваме от газирани напитки и полуфабрикати

Прекалената консумация на газирани напитки и сладкиши полуфабрикати води до затъпяване.

Моника Йосифова и Кунева – заети за комисията "Хохегер"

Приятелката на лидера на БСП Сергей Станишев – Моника Йосифова, и Меглена Кунева нямат възможност да се явят днес пред временната анкетна комисия, която проучва скандала с австрийския лобист Петер Хохегер.

Сърбин поръчал бизнесмена Божин Божинов

Сръбски гражданин, а не черногорец, е поръчал на ливанец покушението срещу български бизнесмен, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Жертвата е трябвало да бъде роденият през 1976 г. Божин Божинов.

Цяла България БСП гледа, убеден е Станишев

Цяла България нас гледа, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев. По думите му милиони българи са станали съпричастни с отчетно-изборната кампания на БСП.

Гърция се връща към изборния цирк и тича към драхмата

Чуждите вестници коментират обстановката в Гърция , която поема към нови избори след провала на опитите за съставяне на кабинет.

Османско минало незабравимо – Турция иска влияние

Турция иска влияние. И затова засилва международното си медийно присъствие. Една от първите цели на турската експанзия са доминираните от мюсюлмани райони на Балканите, попадащи в състава на някогашната Османска империя, пише Дойче веле.

Командира коментира: Няма да си тръгна заради СДС

Лидерът на ДСБ Иван Костов е категоричен, че разпад на "Синята коалиция" няма, а няма и да има до изборите през 2013 г.

Румъния е в максимален риск от гръцката вълна

"Започна обратното броене за Европейския съюз. Румъния е в максимален риск от гръцката вълна", пише румънският вестник "Евениментул зилей". Изданието посочва, че евентуалното изпадане в неплатежоспособност на Атина може да предизвика нови орязвания на заплатите, непосилни банкови лихви, висока безработица и фалити в Румъния.

Тест за брак - как да разберете дали той е готов

Обичате го, вярвате му и мечтаете да сте с него до края на живота си. Искрено желаете да сключите брак и да бъдете щастливи заедно дълго, дълго време. Но съмнението дали той е най-добрият избор за съпруг не спира да ви притеснява. Пробвайте тези няколко начина, които убедително ще ви покажат дали сте на верен път.

Бизнесменът, мишена на килърите, на разговор в ГДБОП

Служители на ГДБОП ще разговарят днес с бизнесмена, срещу когото е готвено покушението, за да се види дали се е познавал със задържаните, съобщи пред bTV МВР шефът Цветан Цветанов.

Гейтс препоръча България да се фокусира върху образованието

Президентът на Росен Плевнелиев, който късно снощи българско време пристигна в Сиатъл, САЩ, се срещна с един от най-богатите хора на планетата - филантропа Бил Гейтс, основател и настоящ президент на компанията "Майкрософт". "Това бе среща с един човек с визия за бъдещето на света", изтъкна Плевнелиев след срещата.

СДС направи добър ход, промяната е наложителна

"СДС - развод и оставка", отбелязва "Труд" по повод отказа на СДС да се яви на парламентарните избори догодина пак във формат "Синята коалиция" с ДСБ на Иван Костов и оставката на лидера на сините Мартин Димитров.

215 000 българи зависими от чашката

215-хиляди българи са алкохолици. 180 000 от алкохолно зависимите у нас са мъже, останалите 35 000 са жени.

Четирима души са арестувани за подготвяно убийство

Четирима души – гражданин на Черна гора и трима арменци, са арестувани за подготвяно убийство. Организатор и поръчител на убийството е гражданин на Черна гора, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов за “Фокус”.

Избори до дупка в Гърция

Президентът на Гърция Каролос Папуляс ще назначи служебно правителство, което съгласно конституцията на страната ще управлява страната 30 дни до провеждането на нови избори. Това съобщи администрацията на гръцкия държавен глава.

Митовете за мъжете, в които жените все още вярват

Много е лесно да се обобщава, когато се говори за мъжете или жените. Говорим все едно сме насъбрали целия възможен опит и мъдрост и щедро го раздаваме на своите слушатели. Но дали не подкопаваме шанса си за добри отношения с някой представител от противоположния пол, ако виждаме всичко само през призмата на миналия си опит?

Съдът отказа да пусне Дъмпела от ареста

Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста люлинския бос Даниел Стефанов-Дъмпела, обвинен за опит за убийство на самбиста Благой Иванов-Багата.

Кабинетът тръгва на едноседмична "обиколка" из страната

Поредно изнесено заседание на кабинета ще се проведе днес в Плевен, съобщи правителствената пресслужба. Освен предварителния дневен ред, министрите ще обсъждат с 11-те кметове от областта и теми от регионален характер.

БВП замръзна на нивото от края на 2011 г.

През първото тримесечие на 2012 г. брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 0.5% спрямо същото тримесечие на 2011 г. и запазва равнището си спрямо октомври - декември, сочат експресните оценки на Националния статистически институт.

Как се пенсионират в различните европейски страни

Възрастта за пенсиониране при мъжете и жените в България ще се изравни след 2020 г. година, стана ясно вчера. Такива били препоръките на Европейската комисия, според които правителството трябва да въведе равни условия за пенсионирането на двата пола.

Интерпол ще дири избеГалеви

Всеки момент предстои да бъде издадена европейска заповед за арест на така наречените Братя Галеви, а след това и заповед за международно издирване – така наречената червена бюлетина на Интерпол.

(Не)щастието да си млад и безработен

Сериозен ефект от кризата е нарастването на безработицата сред младите хора. Намирането на първа работа на трудов договор, прехвърлянето от една на друга стажантска програма, както и попадане сред първите уволнени при "оптимизация на персонала" са сред най-честите проблеми, с които се сблъскват младите хора у нас, но и като цяло в Европа.

Никой не иска излизането на Гърция от еврозоната

Страните от еврозоната твърдо възнамеряват да задържат Гърция във валутния съюз, увери премиерът на Люксембург и председател на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер след среща на министрите на финансите на 17-те държави от еврозоната.