Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юни 17, 2012

Баничка за 1,5 млн. лева

Засилено полицейско присъствие има в цялата страна, след обира на милион и половина лева в Пловдив.

Едно от платната на бул. "Черни връх" се затваря от днес

Въвежда се забрана за влизането на пътни превозни средства в двете посоки по западното платно на бул. "Черни връх", между бул. "България" и ул. "Липа", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Гръцката ОТЕ продава "Глобул"

Гръцката компания ОТЕ продава мобилния оператор "Глобул", съобщи "Капитал". С приходите от телекома ОТЕ се надява да изплати задълженията по емитираните облигации, чиито падеж е през следващите две години, потвърждават пред "Капитал" от пресслужбата на ОТЕ .

"Берета трейдинг" се оказа и спонсор на МВР

Фирмата собственик на военните складове край Петолъчката, които гръмнаха на 5 юни - "Берета трейдинг", е спонсор на МВР.

Сиреч, за справедливото заплащане иде реч!

През 2011 година дните неизползван отпуск на служителите от държавната администрация са намалели с 649 980 дни и са станали 1 516 719, в сравнение с 2 166 699 през 2010 година.

Решението на Федералният резерв да удължи Операция Туист подкрепи долара

Програмата за стимулиране – Операция Туист – която цели да намали дългосрочните лихви и да укрепи икономиката на САЩ ще бъде продължена до края на годината. Това посочи в изявлението си централната банка на Америка, посочвайки че има готовност за допълнителни мерки. Това означава, че може да се очаква задействане на трети кръг вливане на средства или така наречения QE3, но за момента той се отлага .

Тройката май ще клекне пред Гърция

Условията на програмата за спасяване на Гърция ще бъдат смекчени, заяви след края на заседанието на министрите на финансите на страните-членки на еврозоната (т. нар. Еврогрупа) нейният председател Жан-Клод Юнкер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

ГДБОП спипа хакера от Анонимните, атакувал ПРОФОН

ГДБОП спипа хакера, атакувал през февруари интернет страницата на дружеството ПРОФОН, лицензиращо публичното използване на музика у нас, съобщиха от МВР.

Топим се като нация

В България живеят около 300 столетници, а около милион и 400 хиляди са българите на възраст над 65 години. Това сочат данни на НСИ. Според тях процентното съотношение на хората над 65 години, отнесено към хората в трудоспособна възраст от 15 до 64 години, е 28,7 на сто.

Как се харчат общински пари? Далавери за милиони в Община "Родопи"

14-милиона лева са старите задължения на Община "Родопи", а фрапиращо харчане на пари е започнало през последните 4 години, разкри разследване на Dnes.bg.

Три години управление на ГЕРБ - смазана икономика

Сергей Станишев не пропусна да атакува управлението на ГЕРБ и от Брюксел.

Обрат! Показания на Багата оневиняват Дъмпела

ММА боецът Благой Иванов е на път да обърне хода на делото. Днес той е дал показания пред дознател, които са на път да оневинят задържания в ареста Даниел Стефанов-Дъмпела, съобщи БНТ.

Алисия: Няма да влизам в Big Brother!

След като от есента ще започне ново издание на VIP Brother, то имената на едни от най-актуалните изпълнители от фолк жанра започнаха да се спрягат за евентуални участници в риалити формата.

Гърция има правителство на тристранната коалиция

Андонис Самарас - лидерът на консервативната партия "Нова демокрация" ще положи днес клетва като министър-председател на Гърция след срещата си с в 16 часа президента Каролос Папуляс.

Ако Борисов се дразни, си е негов проблем, скръцнаха от БСП

Ако Бойко Борисов се дразни от построеното от предишното правителство, това си е негов проблем. Ние сме свършили работа, изградили сме действително над една трета от републиканската пътна инфраструктура с цялостна рехабилитация.

Къщи има - гости нема! Пак протест, но в защита на Закона за горите

Добре организирани групи, съставени предимно от възрастни хора, от курортни населени места в Рила, Пирин и Родопите протестираха по обед в София срещу "екологичния рекет" и в подкрепа на промените в Закона за горите, които президентът върна за доразглеждане в парламента.

Не съм дебелокож човек, който ще изяде един еколог!

Извинявам се на всички млади българи, които лягаха пред багерите на Иракли и които пазят Витоша.

Чакат ни тежки дебати по споровете в Закона за горите

За диалог с инвеститорите, които твърдят, че са засегнати от оттеглянето на закона за горите, призова Веселина Кавръкова от WWF по време на пресконференция на представители на природозащитни и граждански организации.

Чистят "Петолъчката" за 500 хил. лв.

Около половин милион лева ще струва почистването на земите около пътния възел "Петолъчката" край село Лозен заради взривовете на 5 юни, при които загинаха трима души, а 18 бяха ранени.

В Гърция днес може да има трипартийна коалиция

Партиите "Нова демокрация", ПАСОК и Демократична левица може да обявят още днес, че са се договорили за съставяне на управляваща коалиция в Гърция. Структурирането и съставянето на правителство може да продължи до края на седмицата.

Ако пиян шофира колата ти, спират я от движение за 30 дни

Ако колата е дадена за управление на пян водач или лице без книжка, ще бъде спряна от движение до 30 дни. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, предложени между двете четения в парламента, съобщава в интервю за "24 часа" шефът на транспортната комисия Иван Вълков от ГЕРБ. Целта е мярката да има превантивен ефект и собствениците на автомобили да замислят преди да дадат ключовете. Промените предвиждат още,ако шофьорът откаже проверка с дрегер, да бъде наказван с глоба от 2000 лв. Глобата за пешеходци, които пресичат неправилно, пък скача от 10 на 50 лв.

"Пирогов" укривала лице, оперативно интересно за службите

Болница "Пирогов" е укривала лице, оперативно интересно за службите, с цел да не се яви по известно дело. Това разкри пред bTV д-р Бойко Тошев, вече бивш началник на Първа травматологична клиника в спешния център.

За честа на Борисов: Мачкаха ме 25 години, няма да им се дам!

„Никакви лобистки интереси няма при нас. Никакви. Освен здравомислещите хора, които считат, че не е лошо в България да има и зимен туризъм“.

Преговорите при премиера за ски пистите без резултат

Все още няма пълно съгласие между еколозите и управляващите по най-спорната точка от промените в Закона за горите - дали да се прави промяна на предназначението на горски територии, когато става въпрос за строеж на спортни съоръжения. Това стана ясно след новата среща при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Развръзката в Гърция: СИРИЗА изместена от „Нова демокрация“ ?

Reuters изелзе с новина, че дясната партия Нова демокрация печели гръцкия вот и че най-вероятно ще сформира колаиционно правителство с ПАСОК. Партията е спечелила 29,5% от вота на гръцките граждани, като това ще й даде право да заеме 128 места от общо 300 в парламента. За сравнение, СИРИЗА е спечелила 27,1%. Социалистическата партия ПАСОК се подрежда на трето място в класацията. В публикацията има публикувано и становище на гръцки политолог, в което той оценява СИРИЗА като „партия на пртоеста“. Разликата в процентното съотношение между двете партии е доста малка и има голяма вероятност да се променят след като изязат окончателните данни от преброяването на бюлетините. Форекс търговци по цял свят имат сериозни съмнения, че изборите в Гърция може да доведат до мащабна волатилност.

Нова демокрация и ПАСОК заедно имат абсолютно мнозинство

Консервативната партия Нова демокрация и социалистическата ПАСОК получават заедно абсолютно мнозинство от 163 места в 300-членния парламент, обяви гръцкото министерство на вътрешните работи, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Борисов няма да позволи повторно гледане на Закона за горите

Бойко Борисов сподели, че е радостен от новината, че президентът Росен Плевнелиев е наложил вето на Закона за горите. Това споделил премиерът в Дупница късно вчера.

Игнатов ще представи резултатите от матурите за 12-ти клас

Източник dМинистърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще представи резултатите от държавните зрелостни изпити за учениците от 12-и клас, които се състояха в края на учебната 2011/2012 година.

Exit poll:"Нова демокрация" води на изборите в Гърция

Консервативната партия "Нова демокрация" на Андонис Самарас води на извънредните парламентарни избори в Гърция с 27.5 до 30.5 процента от гласовете, сочат данни от exit poll на телевизионната станция Megatv.

"Снахата" Кунева: За два дни Борисов излъга два пъти

В рамките само на два дни премиерът Борисов излъга хората два пъти, каза председателят на Сдружение “България на гражданите” Меглена Кунева в интервю за “Неделя 150” на БНР.

Станишев: ГЕРБ разбира само от протести и тояга

Без спонтанните протести вето за Закона за горите нямаше да има. Което е ясен показател, че управляващите от ГЕРБ разбират само от тояга и протести, нищо друго не ги плаши. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред БНР.

"Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет"

Протестиращи срещу наложеното от президента Росен Плевнелиев вето на Закона за горите блокираха главния път Е-79 на разклона за Банско за 15 минути, предаде Фокус.

Фандъкова: До година 4000 бездомни кучета в приюти

До една година очаквам да приберем минимум 4000 кучета в приюти, заяви Йорданка Фандъковаднес пред журналисти.

Q&A: За гръцките избори и след тях

Гърците ще бъдат изправени пред важен въпрос, когато днес отидат да гласуват за втори път в рамките на два месеца, за да изберат ново правителство, пише БТА.

Гърците избират нов парламент, решават бъдещето на еврозоната

Гърците избират днес за втори път парламент в рамките на два месеца, като урните отвориха в тази сутрин в 7.00 часа.