Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от януари 20, 2013

Британски политик: Ще изгоним българските мърлячи вкъщи

"Ще върнем мърлявите сънливци от България и Румъния вкъщи", заяви общинският съветник в Уестмистър Ники Айкън, пише британският в. Дейли телеграф. Органът на местното самоуправление в Лондон е готов да отдели хиляди паунди за транспортни разходи и да прочисти импровизирани лагери.

Вижте новите правила на изневярата

Изневярата излиза наяве само при една проверка на телефона В миналото червило по яката, ароматът на чужд парфюм или мистериозни покани за вечери за двама бяха достатъчни улики за подозрителните съпруги, за да разконспирират съпруга си в изневяра, пише "Дейли мейл".

Забраниха тютюнопушенето на закрито в Русия

Помещения за пушене в бъдеще ще има само във фабрики и офиси Руската държавна Дума прие на второ четене законопроект, забраняващ тютюнопушенето в баровете, кафенетата и на други обществени места в рамките на усилията за налагане на по-здравословен начин на живот. Страната е вторият най-голям пазар на тютюневи изделия в света след Китай, предаде Ройтерс.

В Смолян, Кърджали и Хасково оражен код за снеговалеж

За три области в страната - Смолян, Кърджали и Хасково, е обявен оранжев код заради обилни снеговалежи, обяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН.

ВМЗ Сопот, Доган и НСО, АЕЦ Белене...

Преглед на печата Положителният развой около ВМЗ-Сопот е сред водещите теми на съботните вестници. „Стачката на работниците от ВМЗ Сопот приключи Ефективната стачка във „ВМЗ" ЕАД - Сопот, която започна на 13 декември 2012 г., бе прекратена в 17.00 ч. тази вечер, съобщава Фокус .

Борисов очаква извинение от Даниела Генкова, жената с лука

"Поне сто съвещания съм направил, за да спася завода, и да ми пращат кромид лук. Защо не прати на Станишев  кромид лук . Очаквам от жената тя да ми каже: "Извинявай, положил си максимални усилия", заяви по бТВ премиерът Бойко Борисов по повод коментара му от по-рано за златните пръстени на работничка във ВМЗ-Сопот .

Гоце Делчев на бунт срещу джамия: Окачиха свинска глава на входа на мюфтийството

Мюсюлмани от Гоце Делчев онемели от изненада, когато отишли на сутрешната молитва. Те заварили свинска глава, закачена на входната врата на мюфтийството. Провокацията, според тях, е свързана с предстоящия протест на граждани и националистически партии против строежа на джамия в града.

А операция Ц.В.Е.Т.А.Н.О.В. по високите етажи?

Вътрешният министър се гаври със съдии, но не вижда корупцията сред управляващите Операция Ц.В.Е.Т.А.Н.О.В. е подходящо наименование за бездействието спрямо корупцията във властта Вътрешният министър Цветан Цветанов отново наруши конституцията, като скочи на съда "с бутонките". Полицейска акция беше кръстена на съдия, понеже "активен представител на криминалния контингент", по думите на МВР шефа, бил на свобода.

Борисов: Делян Добрев спи с оригиналните документи от RWE, нямал вяра никому

В министерство на икономиката, енергетиката и туризма вярвам само на министъра, не може те да ми крият договори, ако ги имах по-рано нямаше да му мълча на Станишев, каза днес по Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов. Той обяви, че се опасява оригиналните документи за цената на Белене, изпратени от RWE през 2008 година, да не изчезна и затова Делян Добрев постоянно ги носи със себе си и "дори спи с тях".

Обраха над 250 000 от инкасо автомобил в София

Дръзката кражба била извършена от въоръжени и маскирани Дързък обир беше извършен снощи в София. Петима маскирани мъже нападнали инкасов автомобил, спрял пред офис на "Изи пей" в столичния квартал "Слатина", съобщи БНТ. По непотвърдена информация те били с автомати.

Взривно устройство гръмна пред магазин в Дебелец

Няма пострадали, нанесени са материални щети Самоделно взривно устройство е избухнало пред магазин в Дебелец, съобщиха от полицията във Велико Търново. Няма пострадали.

Референдумът за ядрена енергетика - кой какво отстоява?

Позициите на партии и комитети преди допитването Първият национален референдум в демократичната ни история наближава. В неделя ще отговаряме с да или не на въпрос „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“.

КАТ вече няма да взема точки за катастрофа

Преглед на печата на 25 януари 2013 г. Шофьор, който има "златен талон", няма да губи точки за други нарушения освен за употреба на алкохол, пише "Труд".

Кои въпроси останаха без отговор дни преди референдума?

Колко струва "Белене", на каква цена ще произвежда ток и безопасна ли е.... След броени дни ще трябва да отговорим с „да“ или „не“ на въпроса: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“ Въпросите, които обаче останаха без отговор по този проект, съвсем не могат да получат толкова лесен и еднозначен отговор.

Първите двама уволнени в НСО заради Доган

Уволнени са шефът на личната охрана на лидера на ДПС и шефът на авангарда Шефът на личната охрана на Ахмед Доган и шефът на авангарда, който отговаря за цялостната сигурност по време на осмата национална конференция на ДПС, са дисциплинарно уволнени от НСО, съобщи днес началникът на службата ген. Тодор Коджейков. Освободените са съответно Георги Занев и Георги Райков.

"Икономист": Европарите за Пайнер с широк отзвук в балканската страна

Европарите за "Пайнер" разделиха на две българското общество, пише "Икономист" „Европейските фондове няма да бъдат използвани за силиконови импланти за гърди“. Такова доста озадачаващо обещание едва ли сте очаквали да чуете от компания, която ще получи 1 милион евро европейско финансиране. И все пак именно по този начин президентът на "Пайнер" Митко Димитров трябваше да защити парите за фирмата си.

Меглена Кунева: "Да са мислили, когато са крали гласове, просто с нас няма да стане"

Най-разочаровани на референдума ще бъдат хората, които ще гласуват с „Не", защото в главите на тези, които забъркаха кашата, това е „Не" за „Белене", но „Да" за „Козлодуй".

Прогноза за времето - жълт код в 4 области

Жълт код е обявен в 4 области на Северна и Южна България заради интензивен дъжд , съобщиха от НИМХ.

МВФ: Светът се съвзема от кризата, Европа – не

Международният валутен фонд прогнозира, че през 2013 г. световната икономика ще отбележи по-голям растеж, отколкото през 2012 г., съобщи Би Би Си.

Днес в парламента ще обсъждат законопроектите за спецслужбите и НС

Девет месеца след Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента за реформата в сектора "Сигурност", днес трите законопроекта за спецслужбите и този за управление на системата за защита на националната сигурност влизат на първо четене в парламента. Според сроковете, поставени от КСНС пакетът от четирите закона трябва да е приет окончателно до април тази година.

Кога умората и стресът надделяват над жените?

Жените изглеждат най-стари всяка сряда. И ако трябва да бъдем по-точни – това се случва в 15.30 часа следобяд, пише „Дейли мейл“.

Около 37% гласуват на референдума, 60% казват „да“

Между 27 и 37 процента от българите декларират готовност да участват в предстоящия референдум, сочат данни на НЦИОМ от национално представително проучване, направено между 16 и 20 януари сред 1000 души.

Преглед на печатните новини от страната

Три дни преди националния референдум "за" или "против" ядрена централа у нас дебатите между партиите се ожесточават все повече и повече, коментира "Труд". В интервю за "Капитал Daily" министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев представя своята позиция по проекта АЕЦ "Белене": "В цял свят, когато се строят нови мощности, се търси възможността те да бъдат изградени на съществуващи площадки, там, където има инфраструктура, а в България това е точно АЕЦ "Козлодуй". Решението за "Белене" е взето тогава, когато в АЕЦ "Козлодуй" са работили 6 реактора и технически площадката е щяла да се претовари, ако бъдат изградени нови.

Маскирани обраха банка в Бургас

Престъплението е станало вечерта на 23 януари Трима маскирани са откраднали голяма сума пари от клон на банка в Бургас. Обирът е станал вечерта на 23 януари, обясни директорът на ОД МВР-Бургас комисар Милен Димитров.

Борисов и Станишев отново в задочен спор за "Белене"

"МС взима решение, препраща през БЕХ, БЕХ през НЕК и парите отиват в Русия" Премиерът Бойко Борисов за пореден път използва заседанието на Министерския съвет, за да влезе в задочен спор с експремиера и лидер на БСП Сергей Станишев.

”Росатом”: Цената за изграждането на АЕЦ Белене през 2010 година е била 6,3 милиарда евро

Цената за изграждането на двата реактора на АЕЦ Белене през 2010 година е била 6,3 милиарда евро, заявява говорителят на руската компания ”Росатом” Сергей Новиков пред кореспондента на ИТАР-ТАСС в София Игор Броварник.

Шакира роди момченце

След като през декември испанският футболист Жерар Пике се пошегува, че е станал татко, стана ясно, че щастливото събитие в живота му вече е факт.

Има ли химия между Меркел и Оланд?

Между мен и Ангела Меркел протича ток и без да е нужно да се включваме в електрическата мрежа, заяви днес на пресконференция френският президент Франсоа Оланд , запитан за отношенията му с германския канцлер, смятани за лишени от топлота и движени основно от осъзнати интереси от двете страни, предаде Франс прес.

Печатните новини за деня

"Не гласуваш за Костов - получаваш Бойко!", коментира вестник "Сега". Поведението на ГЕРБ в последните няколко месеца и особено грубата намеса на тази партия във вътрешните дела на СДС е основната причина, поради която новосъздаденото обединение на Иван Костов и Надежда Нейнски има сериозен шанс да се представи добре на следващите парламентарни избори, смята изданието.

2069 чиновници "калинки" изловиха хората на Кунева

При правителството на ГЕРБ 2069 служители на държавната администрация са назначени без конкурс. Това обяви Димитър Танев, член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”.

От 1 юли мобилните услуги може да поевтинеят с до 30%

КРС чака решението на ЕК Очаква се цените на мобилните услуги на дребно (тези, които достигат до крайния потребител) да се понижат с между 15 и 30% от 1 юли. От тази дата вероятно ще влезе решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), според което цените на мобилните услуги на едро ще се понижат два пъти, а това ще рефлектира и на стойностите на цените на дребно.

Нападателят на Доган: Съжалявам, че пистолетът ми засече!

Нападателят остава в ареста, нямал намерение да убива, а да сплаши Доган Съжалявам, че пистолетът ми засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред Софийския районен съд, който го остави за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше поискана от прокуратурата.

При АЕЦ "Белене" става въпрос за голяма измама

Ако държавата даде 21 млрд. лв, може да се стигне до национална катастрофа Хората трябва да разберат, че при АЕЦ "Белене" става въпрос за голяма измама - парите, които искат да "закопаят" там са средствата, които се дават за здравеопазване в продължение на осем години. Това каза в интервю за БТА председателят на Инициативния комитет /ИК/ "НЕ на измамата "Белене" Иван Иванов. С 21 млрд. лв. България може да изгради инфраструктура на средно европейско ниво, добави той.

Разбъркване на супата или ДПС - в по-голяма политическа изолация?

В събота 25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Нападението предизвика вълна от политически и обществени реакции. Часове след инцидента стана ясно, че Доган се оттегля от поста си на председател на партията, който заемаше от създаването й, а на негово място застава досегашният зам.-председател Лютви Местан. Доган обаче остава пожизнен почетен председател. Dnes.bg потърси психолога и бивш член на на Централния съвет на ДПС Людмил Георгиев и политолога Румяна Коларова за коментар по темата.

Преглед на актуалните теми в печата за деня

Преглед на темите в печата днес В днешния печат продължават отзивите за атентата срещу Ахмед Доган. Този път на прицел са допуснатите слабости в работата на Националната служба за охрана (НСО). Със сигурност ще се предприемат мерки заради този зловещ акт на посегателство срещу политически лидер.Така президентът Росен Плевнелиев отговори на въпрос на "Труд" ще има ли наказани служители и оставки в службата, която е на негово подчинение.

Плевнелиев събира днес предшествениците в Съвет на президентите

Президентът Росен Плевнелиев кани днес предшествениците си Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов, за учредяването на Съвет на президентите. Създаването на такъв съвещателен орган е един от 40-те му предизборни ангажимента, обявени на интернет страницата на президентската администрация.

Безспорно е! "Белене" ще струва над 21 млрд. лева

Диан Червенкондев от ГЕРБ изтъкна предимствата на 7 блок в Козлодуй Има безспорни доказателства, че цената на проекта АЕЦ "Белене" е над 21 млрд. лв., колкото се посочва в анализа на консултанта HSBC. Тези доказателства се съдържат в разменената кореспонденция между НЕК и германската компания RWE. Това каза в интервю за БТА депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев.

Новините от последния час

24 часа Местан - лидер на ДПС, Доган - пожизнен почетен председател Избраха Лютви Местан за председател на ДПС, а с промяна в устава Ахмед Доган стана пожизнен почетен председател.

Очаква се топло време за януари

През следващото денонощие времето ще започне да се затопля. Ще бъде по-често със значителна облачност, без валежи, почти тихо. На много места в низините ще бъде с намалена видимост, а по поречието на Дунав почти през целия ден - мъгливо, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - минус 2°. Максималните, в по-голямата част от страната, между 7° и 12°, в крайните северозападни райони ще останат по-ниски: 3°-5°. В София - около 7°.

Атентатът срещу Доган: От Ванкувър до Владивосток

Атентатът срещу Доган намери отзвук е медиите от Ванкувър до Владивосток като особено внимание му беше обърнато в Турция.

Нападението срещу Доган е инсценировка, подозира Кутев

Това е добре написан сценарий, смята депутатът от БСП Депутатът от БСП Антон Кутев, смята че нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е инсценировка.

Първанов: Покушението e инсценирано с цел етнически спекулации

Нападението цели да нагнети етническо напрежение, смята Първанов Показността на публичното нападение срещу Ахмед Доган е съзнателно търсен ефект, заяви президентът до 2012 година Георги Първанов пред Дарик радио. Според него коментарите, че нападението е инсценирано, звучат нелепо.

Лютви Местан – официалният лидер на ДПС, Доган - почетен председател

Дясната ръка на Сокола е подкрепен от всички делегати Националната конференция на ДПС избра Лютви Местан за председател на партията. Той е подкрепен единодушно от всички делегати на партията. Ахмед Доган, който по-рано днес обяви, че се оттегля от лидерския пост, остава почетен председател на ДПС.Той ще продължи да участва в реденето на листите и във взимането на важни решения за партията.

СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие

Намерени са и три патрона, но те не са опасни за живота Газовият пистолет, с който е нападнат лидера на ДПС Ахмед Доган, е малко вероятно да успее да убие, съобщи директорът на СДВР Валентин Йорданов.

Покушението срещу Сокола и сбогом на лидерското място

Какво се случи с Ахмед Доган 25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията днес. Лидерът на формацията четеше доклада си, когато младежът се качи на сцената и насочи оръжието.