Пропускане към основното съдържание

ДПС има ресурс за своя кандидатпрезидентска двойка

Възможността ДПС да има своя кандидатпрезидентска двойка на предстоящите избори е съвсем реалистична, заяви зам.-председателят на партията Христо Бисеров.

Ако ДПС има своя кандидатура, тя ще стане ясна един месец преди изборите. 

„Има по-голяма вероятност от досега да предложим кандидатпрезидентска двойка, защото ДПС израсна като партия и е в състояние да заяви и такъв тип претенция“, посочи Христо Бисеров. 

Според него ДПС израсна като партия и има ресурс за такава кандидатура след два мандата в управлението. 

ДПС ще предложи Сабрие Сапунджиева, Севинч Солакова и Ерхан Чаушев за членове на ЦИК. 

В консултациите при президента от страна на движението ще участват заместник-председателите на партията Христо Бисеров, Рушен Риза и Лютви Местан. 

Според ДПС е по-обективно да се определи броят на членовете от всяка партия, които ще влязат в състава на ЦИК на базата на гласовете на изборите, а не на броя на народните представители. 

По изчисленията на ДПС, ако броят се определя по тежестта на парламентарните групи, ГЕРБ ще имат 10 членове, Коалиция за България – 4-ма, ДПС – 3-ма, Атака – 2-ма, и Синята коалиция и НДСВ – 1.

Ако обаче разпределението на местата в ЦИК се изчислява на базата на резултати от парламентарните избори, Синята коалиция трябва да получи две места за сметка на едно от ГЕРБ.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.