Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 29, 2012

Яне подкара и Кунева: Тя е нерегламентиран лобист

Меглена Кунева е нерегламентиран лобист на френската банка "Париба" и чрез нейните лични протекции държавата е взела в особено големи размери неизгодни кредити по време на управлението на Станишев. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването "Факторът Кошлуков".

Викове "Аллах акбар" по улиците на Скопие

Около 10 000 албанци протестираха в Скопие срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство, извършено на 12 април край скопското село Смилковци.

Нижеш тютюн и ставаш президент, припомни си Плевнелиев

"Тук съм, за да ви уважа. Искам да видите, че новият президент иска да бъде близо до вас, иска да ви разбира, иска да ви помага. Дойдох за да напишем една нова страница от историята на Рибново". Така държавният глава се обърна днес към жителите на село Рибново.

Берлускони и Дарина – сърдечно приятелство и бизнес

Италианското електронно издание "Дагоспиа" цитира публикация на седмичника "Оджи", посветена на отношенията между Силвио Берлускони и Дарина Павлова.

С брюнетки работата лети, вятър ги вее блондинките

Брюнетките са по-харесвани за колежки, отколкото блондинките, сочи любопитно проучване на Албиона, цитирано от "Дейли Мейл".

БСП се хвали, но отчита и яки провали преди Конгреса

В над 60 закона, внесени от управляващото мнозинство или от правителството, се правят опити или се прокарват промени в защита на корпоративни интереси и съдържат предпоставки за корупционни практики.

Бойко Борисов убеден – удължил ни живота

„За трите години наше управление с една година средно се е вдигнала продължителността на живота в България“. С това се хвали премиерът Бойко Борисов пред министрите си на последното правителствено заседание. Това става ясно от публикуваната стенограма.

Емоционален секс: Изневерявам ли или просто чатя?

Всичко започва съвсем невинно. Ставате приятели със секси колега, ставате „приятели" с бившо гадже във Facebook и си припомняте сладкото минало. Скоро започвате да се вълнувате като ученичка всеки път, в който прекарате малко време с този човек – в офиса, по телефона или виртуално. Прекарвате часове с него и усещате как пулсът ви се усилва, щом чуете гласа му или неволно ви докосне. Чувствате се по-живи от всякога!

Социолози: Саркози губи изборите, но няма да се даде без бой

Шансовете на Никола Саркози да остане президент на Франция за втори пореден мандат намаляха, след като Франсоа Байру (9% на първия тур на изборите) обяви, че подкрепя социалиста Франсоа Оланд. Макар да остави на избирателите си избора дали да гласуват и за кого да пуснат бюлетина центристът практически погреба една от последните надежди на Саркози. Президентът се нуждае от поне половината от хората на Байру, за да навакса изоставането от Оланд.

Николай Младенов ще разговаря с катарския си колега Халед Ал Атия в София

Българският бизнесфорум през март в Катар не беше уважен от нито една катарска компания. Причината беше лоша организация на форума. Гафът беше официалната причина за отстраняването на министър Трайчо Трайков от поста му, макар че, оказа се, организацията на събитието е била ръководена от министерството на Николай Младенов. При poсещението премиерът на Катар Ал Тани обяви, че държавата ще инвестира "първоначално" 100 млн. щатски долара в туризъм, инфраструктура и земеделие в България Министърът на външните работи Николай Младенов и катарският му колега д-р Халед Ал Атия ще обсъдят днес в София няколко споразумения между двете страни, съобщи външното министерство.

Барак (Обама) винаги ме съблазнява, но е недосегаем!

Бивше гадже на президента на САЩ Барак Обама разкрива непознати страни от характера му, предаде Франс прес.

Български гражданин заловен с 30 кг хероин на "Капъкуле"

Турските митничари са заловили 30 кг хероин в кола на български гражданин. Снимка: архив, МВР Турските митничари на граничния пункт Капъкуле са открили 29 кг и 935 гр хероин в лека кола, собственост на български гражданин.

86-годишната леля Цане смята заплати на кабинета

Преглед на печата за 4 май 2012 година Счетоводителка на 86 години върти сметките на Министерския съвет, сред които са заплатите на премиера Бойко Борисов и членовете на неговия кабинет, пише в. “Труд”. Леля Цане, както я наричат всички на “Дондуков” 1, е един от десетките чиновници, навършили отдавна пенсионна възраст. От няколко месеца в държавата е пълен хаос, тъй като действат два противоречиви закона. Две трети от чиновниците могат да бъдат пенсионирани от шефовете си при натрупване на стаж и възраст, а останалите - само ако пожелаят.

Един милион контрабандни цигари задържаха на ГКПП “Кулата”

Един милион къса контрабандни цигари задържаха тази нощ митническите служители на Кулата, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Борисов оцеля, правителството няма да подава оставка

Премиерът Бойко Борисов благодари на депутатите от ГЕРБ, че с приемането на закона за незаконно придобитото имущество са оставили правителството на власт.

9 г. и 4 месеца затвор за Боевски

Щангисът Гълъбин Боевски е осъден на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия, съобщи TV 7.

Гергьовският парад променя движението в София

Временни промени в организацията на движението в центъра на София се въвеждат по повод подготовката на честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия на 6 май, съобщават от Центъра за градска мобилност.

Сдържаният Оланд срещу хищника Саркози

Ожесточен предизборен телевизионен дебат, продължил два часа и половина, се състоя между кандидатите за президент на Франция Франсоа Оланд и Никола Саркози преди втория тур на изборите на 6 май.

Операция "Митници" удари митничари, събирали рушвети

Операция „Митница” се проведе на ГКПП Капитан Андреево. Тя е насочена към пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващи през ГКПП Капитан Андреево – предимно спедиторски фирми, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов пред „Фокус”.

Депутатите не успяха с конфискацията до полунощ

Днес Народното събрание започва работа от 9 часа и ще продължи дискусията по законопроекта за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Папата не иска Кирил Маричков-младши за посланик

Ватиканът не приема кандидатурата на Кирил Маричков III, предложен от България за посланик при Светия престол, съобщава „24 часа”.

Силата на сапунените сериали

През 1931-ва година, когато в американския радиоефир първата дневна драматична поредица „Клара, Лу и Ем“ се превръща в социален феномен, от производителя на почистващи препарати „Colgate Palmolive” решават да се възползват от масовия интерес и стават основен спонсор на сериала. Това се превръща и в кръщение на жанра, който оттогава е наричан „сапунена опера“.

Рехав първомайски митинг на БСП, поредно настояване от ЕС за пряк избор на висшите съдии, неразбории в делото за убийството на Яна...

Отзвукът от деня на труда 1 май е водеща тема за всекидневниците. „БСП събра рекордно малко хора на първомайския си митинг" - съобщава в. „Сега". "Управляващите действат по бандитски, по разбойнически и дори и преди тези, които не ни харесват, имаме отговорността да сменим тази власт", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

За 8 мес. минималната заплата скочи с 21%, хвали се Младенов

За последните осем месеца в състояние на криза увеличихме минималната работна заплата с около 21 процента, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който участва в конференцията "Справедливо и достойно заплащане на труда", организирана от КНСБ.

Плевнелиев: Българи сме, важните неща трябва да ги постигнем сами

"Да бъдеш в героичното, жертвоготовно и славно Панагюрище на този ден е привилегия, гордост и повод за оптимизъм".

Закопчаха ромите, поругали гробище

Полицията в Пазарджик арестува четиримата младежи от ромски произход, които направиха нощна фотосесия в гробищния парк на пазарджишкото село Звъничево.

Насред кризата: 100 осигурени изхранват 80 пенсионери

Ефектът от мерките на ГЕРБ за справяне с дефицита на осигурителната система засега води само до намаляване броя на осигурените и увеличаване на пенсионерите насред кризата, пише "Сега". Коефициентът на зависимост се е вдигнал драстично до 79,53 процента за 2011 г., което означава, че вече 100 осигурени изхранват почти 80 пенсионери, показват данните на НОИ.

Само ние ще спрем ГЕРБ, провикна се Станишев

"Честит ден на гнева на трудовите хора в България срещу едно арогантно и некомпетентно правителство", заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев по време на традиционния митинг на левицата за първи май.

Политолози за първите 100 дни на президента Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев встъпи в длъжност преди 100 дни - на 22 януари т. г. Да влезе в ролята си на държавен глава, да заема по-ясна позиция и да намери своята кауза - това са основните пожелания на политолози, до които се допита "Дневник".

БСП свиква традиционния първомайски протест

БСП свиква днес първомайски протестен митинг, отново под мотото "Ден на гнева". От левицата очакват на пл. "Народно събрание" в София да се съберат хиляди социалисти, които солидарно с трудещите се по целия свят, да изразят волята си за едно по- добро бъдеще, за изход от кризата, икономически растеж, нови работни места и по- високи доходи.

Заетост по време на криза: Политика за нови работни места

Публикуваме резюмето на доклада на Института за пазарна икономика (ИПИ) за трудовия пазар в България. Пълният текст може да прочетете в седмичния бюлетин на ИПИ.

До 10 дни ще се създаде проектна компания за новия реактор в АЕЦ "Козлодуй"

В следващите десет дни ще бъде създадена проектна компания за строителството на седми реактор в АЕЦ "Козлодуй". Това съобщи пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в Козлодуй, цитиран от агенция "Фокус".

В пет града са измерени температурни рекорди

В пет български града днес са измерени температурни рекорди, съобщи БТА като цитира Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.

ГЕРБ изяждали наследството на тройната коалиция

ГЕРБ доизяждат наследството на "лошата тройна коалиция", те обаче посягат и към "Сребърния фонд", изсмукаха наследството, сега смучат от бъдещето на хората.