Пропускане към основното съдържание

Всяко пето дете с предложение за секс в нета

Всяко пето дете в България е получавало предложение за секс в интернет. Това стана ясно на премиерата на документалния филм „Непростимо", е заснет по идея на вътрешния министър Цветан Цветанов с цел превенция на сексуалните престъпления срещу деца.
Става въпрос и за деца, които са на 5-годишна възраст, заяви авторът на филма Емилия Антова.
Да се създаде единен регистър на хора, осъдени за престъпления срещу деца, призова Георги Апостолов, координатор на Националния център за безопасен интернет.

Той подчерта, че това изискване е включено в нова европейска директива, която ще позволи този тип престъпления да бъдат характеризирани като тежки.

„Хората, които са осъдени за извършване на такива престъпления, с влязла в сила присъда, трябва да са ясни, за да можем, от една страна, да пазим децата си от тях, и от друга – тези хора не трябва да имат достъп до възпитание, въобще до общуване с деца”, каза Колев.

Документалният филм „Непростимо”  Лентата е създадена по действителни случаи и е посветена на опасностите, които дебнат подрастващите във виртуалното пространство.

„Важен елемент от превенцията е обучението. Имаме нужда от обучение като общество – децата, учителите, родителите, правораздавателната система”, подчерта Георги Апостолов.

Той посочи, че през изминалата 2010 г. реалните сигнали за подмамване с цел сексуална злоупотреба, получени в центъра, са 17.
Документалният филм „Непростимо” разказва три реални истории за насилие срещу деца във виртуалното пространство. От него става ясно, че 750 000 педофили „дебнат” в интернет пространството, а техни жертви най-често стават деца на възраст между 10- и 14-годишна възраст. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.