Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 31, 2013

Избори до дупка след 12 май? Забравете!

Преглед на печата на 6 април 2013 година "Мисията на кабинета ни е да върнем надеждата и доверието в институциите. Ще помогнем на народа сам да си помогне", очертава каузите на правителството премиер-министърът Марин Райков за "Стандарт". "Избори до дупка след 12 май? Забравете! Говоря тихо, но държа да бъда чут. Ще подадем ръка на 100 000 най-бедни, търсим резерви за още. До 2 седмици ще напишем правилата за държавните пари", очертава предстоящите задачи министър-председателят.

Десетки българи замесени в Офшорлийкс

Имало цяла верига на заговор, а обемът информация бил огромен В пакета банкова информация на собственици на активи в офшорни зони, разкрит вчера от Международния консорциум на разследващите журналисти, се съдържат няколко десетки български имена, свързани с компании, чрез които се укриват доходи. Това заяви пред bTV Стефан Кандеа, от Румънския център за разследваща журналистика, които боравят с данните за Източна Европа от пакета, станал известен като „Офшорлийкс”.

Язовири преливат: Изпускаме ги, няма на кого да продаваме ток

Преглед на печата на 5 април 2013 г. Язовирите в България масово преливат, като 8 от десетте най-големи в страната са на сантиметри от най-високата си точка, а другите два ще се напълнят до 2-3 седмици. алармира на първа страница "Труд". България е на път да изправи съседните Турция и Гърция пред дилемата - или купувате ток от нас, или пускаме язовирите и ви наводняваме. Заради пълноводието ВЕЦ-овете трябва да работят на пълна пара, но няма пазар за тока - индустрията е свила потреблението до минимум, а износът не върви заради високите такси. Експерти прогнозират, че ситуацията едва ли ще се промени до юни.

ГЕРБ - 24,4%, БСП изостава на 17,5%, ДПС на трето място с 6,5%

„Атака“ удвоява подкрепа, Кунева върви надолу ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние – 24,4% от имащите право на глас, в сравнение с края на месец януари 2013. Това показват данните от национално представително проучване на НЦИОМ, направено в периода 21-26 март.

Октай към ДПС: Нито НСО, нито НЛО ще ви спаси от народния гняв!

Енимехмедов прописа отново, иска Доган и "пиявиците" около него да се оттеглят Октай Енимехмедов, който изскочи с пистолет срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган в НДК на 19 януари, е написал второ писмо от столичния арест, в който се намира вече близо 2 месеца. То е с дата 2 април.

"Люлин", "Младост" и "Овча купел" с най-много престъпност в София

Преглед на печата на 4 април 2013 г. Трябват ни още 700 полицаи за улицата, анонсира в интервю за "Телеграф" Валери Йорданов, директор на СДВР. По думите му престъпността е най-висока в столичните квартали "Люлин", "Младост", "Овча купел" и центъра. Най-много домови кражби стават съответно в "Люлин" и "Младост".

Електрическо неравноправие

На фона на социалните вълнения напоследък учудващо остава незабелязан един съществен проблем, пряко свързан с цената на електрическата енергия. Как се разпределят парите от сметките за ток в България?

Липсата на работни места - огромният проблем на България

Божидар Данев обяснява защо бизнесът у нас е предпазлив Липсата на работни места е огромният проблем на България, заяви изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев пред БТА.

Минималната пенсия в Габон е 194 евро! А у нас?

Предизборни спорове за доходите ни през следващите 4 години Макар официално предизборната агитация да не е започнала, основните политически сили с амбиции за следващото Народно събрание вече започнаха дебатите помежду си. Тази сутрин в ефира на bTV представители на ГЕРБ, БСП, Атака и ДПС сблъскаха вижданията си за политиката на доходите през следващите четири години.

България - шампион по неравенство на бедни и богати; Кмет дава без пари ниви на бедни; Бизнесът избяга от тристранката..

Преглед на печата на 3 април "България - шампион по неравенство на бедни и богати", оповестява на първата си страница "24 часа". У нас е най-висок делът на гладните в цяла Европа. Това посочва анализът на Боян Захариев, програмен директор в Института "Отворено общество". Доходите на най-богатите 20% у нас са 6,5 пъти по-високи от доходите на най-бедните.

Борисов показа как се купуват депутати, от нас няма да стане!

„България на гражданите“ заподозря ГЕРБ зад скандала в Пловдив Зам.-председателят на Движение „България на гражданите” Калин Томов заподозря, че зад скандалите в партията в Пловдив стои управлявалата доскоро ГЕРБ.

Младо момиче почина във Варна след нападение с нож

18-годишната имала рана на шията, по случая има задържан 18-годишно момиче почина, след като бе нападнато с нож във Варна, съобщават от Областната дирекция на МВР в морската столица.

Ниската избирателна активност – проблем №1 на изборите

Това ще доведе до НС с голям брой партии, които трудно ще постигат съгласие Рисковете пред изборите на 12 май са свързани с ниската избирателна активност. Това ще доведе до голяма разпиляване на гласове, коментира пред БНР социологът Антоний Гълъбов.

Алексей Петров: „Ако бях излъгал, сега щях да бъда проспериращ бизнесмен”

Петров предложил пари на Диков, защото не бил дама да го води на ресторант Борисов бореше терористичните актове с дюнери, а не с партниране и резултатът е терористичният акт в Бургас, заяви бившата барета Алексей Петров пред bTV.

Шефът на НАП втори в листата на ГЕРБ за Хасково

Бойко Борисов е потвърдил, че ще води и листата в Пловдив-град Шефът на НАП ще се пробва за депутат. Красимир Стефанов ще бъде на втора позиция в листата на ГЕРБ в Хасково, пише "Стандарт". Там водач ще е бившият икономически министър Делян Добрев. Водач на листата в морската столица се очаква да е бившата строителна министърка Лиляна Павлова.

Проблемът на НОИ продължава да е ранното пенсиониране

Преглед на печата на 02 април 2013 година Електронните фишове на КАТ за скорост масово падат в съда, пише „24 часа“, като се позовава на магистрати. По един от казусите причината е граматическото тълкуване на член от Закона за движение по пътищата.

Осем коалиции за вота, сред тях "ВМРО - Орлов мост" и "Гражданска листа - Модерна България"

Осем коалиции от 27 партии се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие на предстоящите парламентарни избори на 12 май, съобщи за "Дневник" говорителят на комисията Бисер Троянов.

Лидерът на БСП: Наследството на ГЕРБ ще бъде изключително тежко!

БСП влиза в битката за изборите с партиите от "Коалиция за България" България да бъде освободена окончателно от пагубното управление на ГЕРБ постави като цел пред „Коалиция за България“ лидерът на БСП Сергей Станишев. Коалицията се регистрира за предсрочните парламентарни избори на 12 май без промени в състава на партиите.

Костов не приел протегнатата ръка на Надежда Нейнски

„Синьо единство” изтегля документите си за участие в изборите Партия „Синьо единство” на Надежда Нейнски изтегли документите си от ЦИК за участие в изборите за национален парламент, тъй като депутатските места никога не са били самоцел за нея, съобщиха от най-новата политическа формация, регистрирана миналата седмица.

Цветелина Бориславова шокирана от обвиненията на Станишев

Дано няма повече такива практики в бъдеще, обяви Цветелина Бориславова “Не мога да допусна, че господин Станишев ще хвърли в публичното пространство такава информация, която е едно тежко обвинение, просто ей така. Все пак той е лидер не само на една от големите български партии, а и лидер и на ПЕС". Това заяви пред БНР банкерката Цветелина Бориславова, чието име също бе замесено като част от подслушваните лица в изнесената от лидера на БСП Сергей Станишев информация за подслушване на политици и влиятелни бизнесмени.

Срокът за регистрация на предизборните коалиции изтича днес

Предизборните коалиции за предсрочния парламентарен вот на 12 май могат да се регистрират в Централната избирателна комисия (ЦИК) до днес. Тази вечер в 17 часа изтича крайният срок според решение на ЦИК от 19 март.

От днес се увеличава размерът на пенсиите

Повишението зависи от годината на отпускането им В съответствие със Закона за бюджета на ДОО за 2013 г. от днес се увеличава размерът на пенсиите, като те се индексират със съответния процент в зависимост от годината на отпускане на всяка една пенсия.

ГЕРБ и БСП в следизборни договорки, премиерът решен

Стоичков е фаворитът за премиер на надпартиен кабинет Партийните ръководства на ГЕРБ и БСП обсъждат шокиращ вариант за евентуална следизборна коалиция между двете партии, научи Dnes.bg от сигурни източници, близки до двете партийни централи. Договорката е станала на тайна вечеря между Борисов и Станишев в дома на Искра Фидосова.

Колко гласа "струва" едно депутатско място?

Преглед на печата на 1 април Между 16 700 и 17 000 гласа ще "струва" едно депутатско място на предстоящите избори. Толкова избиратели трябва да подкрепят листата на дадена партия, за да вкара тя поне един свой представител в Народното събрание, пресмята "Телеграф".