Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от декември 7, 2014

Росен Петров напусна Бареков

По взаимно съгласие ПП „България без цензура" освобождава г-н Росен Петров от всички заемани от него постове в партията, съобщиха от нейния пресцентър. В декларация, която е подадена до парламентарната група на Български демократичен център, г-н Петров декларира, че остава лоялен към групата. От съобщението обаче не става ясно дали Росен Петров ще остане депутат от БДЦ, или ще предпочете да бъде независим и в какво ще се изразява "лоялността му към групата". Не е пояснено и дали напуска ББЦ като цяло.

За Коледно дръвче най-търсен е бор с млади връхчета

Коледни елхи "Ромео" изместват Барби модата в изкуствените елхи, разказа за БТА Любомир Замярски, представител на един от българските лидери в производството на декоративни дървета за празника. Розовите сладникави дръвчета вече не са на мода, но пък белите продължават да се харчат. Новият модел коледно дърво е максимално близък до естествения бор - с гъсти иглички и лъскави светлозелени филизи. Най-малкото борче е с височина 1,20 метра и се предлага срещу около 45 лева. Максималната височина на новото коледно дърво е 2,50 метра.

Традиции - Чудото на коледния празник

Името Коледа идва от римското “calende”. С “календе” римляните означавали първия ден на всеки месец. По силата на фонетични закони “календе” в българския език станало Коледа. За това много спомогнала и народната етимология свързваща я с глагола "коля", та нали за празника се коли прасе .

Коледни късметчета, късмети и пожелания за празничната баница

Какво да пожелаем, какви поздрави да изберем, как да надпишем късметчетата, които ще сложим в празничната баница или погача ? Ето няколко вариации на тема Коледни късмети, които можете да използвате и за надписване на картички или за весел поздрав към своите близки и приятели по празниците.

Коледни подаръци, които не трябва да купувате за вашите деца

Най-опасните за здравето на децата играчки, които родителите им могат да им подарят за Коледа , са тротинетките, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от сп. "Сианс е авнир". Те показват значително увеличаване на свързаните с играчки инциденти през последните 25 години.

Протестът на КНСБ срещу пенсионната реформа на 11 декември остава

КНСБ са все още е твърдо решени да организират протестно шествие на 11 декември срещу промените в пенсионната система. Дори и след редица срещи с парламентарните групи в 43-тото Народно събрание, президентът на КНСБ Пламен Димитров беше категоричен пред журналисти в НС, че няма да отменят насрочения протест, тъй като все още не са открили мнозинство в парламента, което да им гарантира, че пенсионната възраст няма да се променя.

Време за купон! Честит 8 декември, студенти!

Хиляди студенти в цялата страна отбелязват днес своя празник. 8 декември за първи път се отбелязва у нас като Студентски празник през 1903 г., като празник на единствения тогава в Княжество България университет - Висшето училище, след решение на Академичния съвет от 30 ноември 1902 г. В решението се определя честването да бъде на 8 декември – в Деня на Свети Седмочисленици (на 25 ноември по стар стил) - един от които е и Свети Климент Охридски.

С „Южен поток” е приключено, България губи всичко, обяви „Газпром”

ръководителят на „Газпром" Алексей Милер България губи 3 милиарда евро инвестиции и приходи от транзита на 18 млрд. куб. метра руски газ годишно от спирането на „Южен поток". Тези цифри съобщи в интервю за предаването „Вести в субботу" ръководителят на „Газпром" Алексей Милер, съобщават руски медии. По думите му въпросът за спирането на проекта „Южен поток" е приключен.