Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 17, 2013

Борисов – водач на две листи, ГЕРБ със заявка за над 100 депутати

Номинирани са още Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова Бойко Борисов  ще бъде в листите на ГЕРБ и той ще бъде водач в две от най-дългите листи в многомандатните райони в страната, заяви пред TV7 бившият вътрешен министър и зам.-председател на  ГЕРБ  Цветан Цветанов, пише dnes.bg.

Петя Първанова: Има лек спад на броя на престъпленията

Преглед на печата на 23 март 2013 година "Има лек спад на броя на престъпленията", отчита пред "24 часа" Петя Първанова, министър на вътрешните работи. Според нея всичко, свързано с предсрочните избори и е в компетенциите на МВР, трябва да се свърши качествено, за да се гарантира спокойствие на българските граждани да направят своя избор.

БСЧИ: Изборните резултати ще са оспорвани от загубилите

Изборните резултати ще бъдат оспорвани, смята Антон Хиджов "Опитът ми подсказва, че тази година ще има много избори и тези на 12-и май няма да са последните", обяви пред БНР Антон Хиджов от Българското сдружение за честни избори.

Служебното правителство обсъди организацията на изборите

Райков съжалява за темата на първата точка от заседанието на кабинета Не се готвим за почивка, тъкмо обратното, шегува се служебният премиер Марин Райков при представянето на първата точка от дневния ред на първото заседание на служебното правителство.

Жива верига обгради общината във Варна

Протестиращи искат оставката на Общинския съвет Жива верига окупира двата входа на община Варна с искане местния парламент да подаде оставка. Тя обаче не попречи на общинските служители да влязат в сградата и да започнат работа.

Меглена Кунева: Служебният кабинет се държи като Василиса Прекрасна!

Кунева ще стане премиер, ако спечели изборите Служебният кабинет всъщност е ГЕРБ, но говорещ чужди езици. Смисълът на служебното правителство като поне малка корекция към справедливостта се загуби, коментира в интервю за БТА лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Михаил Константинов хвърли оставка

В едни избори доверието е най-важно, мотивира се той Председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов подаде оставка.

Коалициите за след изборите се редят преди изборите

Преглед на печата на 22 март 2013 година "Коалиционни вълнения", коментира "Труд". Ребусът с коалициите след избори най-често се реди преди избори. Какви са вариантите? ГЕРБ е в изолация. Бившите управляващи с лидер Бойко Борисов са в незавидна ситуация. Ясно е, че коалиция с БСП и ДПС трудно ще сглобят, освен ако и трите партии дружно не развият склонност към ритуално политическо самоубийство.

Ще признае ли губещият резултатите от вота?

Преглед на печата на 21 март 2013 г "Голямата опасност е в непризнаването на изборите. За първи път след 1990 г. рискуваме да имаме избори, при които загубилата партия е готова да излезе на улицата и да не признае резултатите". Това е мнението на политолога Иван Кръстев.

100 млн. евро държат нашенци в кипърски банки

Съседите от Румъния кътат там същата сума Български юридически и физически лица без банките имат депозити в размер на общо 100 милиона евро в кипърски банки, сочи статистика на Европейската централна банка (ЕЦБ), цитирана от Ройтерс.

Меглена Кунева - без обещания, които не могат да се изпълнят

„Не смятам, че могат да се правят обещания за заплати“ Лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева не пое конкретен ангажимент с колко би повишила доходите на хората, ако партията й участва в управлението. Тя обаче беше категорична, че ще изпълни закона.

Какви възможности има за Кипър оцеляване?

Недоволството срещу данъка върху депозитите дава резултат, поне засега Кипър, един от най-малките членове на Европейския съюз, се превърна в поредната жертва на продължаващата вече няколко години криза в еврозоната. Подобно на Гърция, Ирландия и Португалия, страната се съгласи да получи спасителен пакет от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

Всяка политически криза у нас завършва с палеж

За "огнените самоубийства" обяснява Валери Личев Самозапалващите се изказват по невербален начин разпада или разрухата на институциите и на обществото като цяло, които по принцип са символни конструкции, коментира пред БТА доц. Валери Личев, завеждащ отдел "Антропологически изследвания" при Института за философски изследвания към БАН.

"В цените на тока има надбавка "лошо управление"

Преглед на печата на 20 март Нов шок покрай тока! Австрийската компания ЕВН предупреди, че ще съди България, алармират водещите издания днес. У нас дъщерното дружество на фирмата доставя ток в Югоизточна България, пише "Труд". Австрийците твърдят, че с прилаганата регулация на цените умишлено са засегнати интересите им. И предупреждават, че ако до 6 месеца няма промяна, ще се обърнат към международен арбитражен съд. Заради задължението да изкупува зелена енергия дружеството е на загуба от 100 млн. лв. от юли м. г. досега, заяви вчера изпълнителният директор на "ЕВН България" Йорг Золфелнер. По думите му следващите три месеца компанията ще загуби още 40,8 млн. лв, уточнява "Труд".

Почина мъжът, застрелял двама и ранил тежко двама

Простреляните остават в критично състояние Почина и стрелецът, който уби двама души, рани тежко други двама, а накрая посегна и на собствения си живот снощи в столичния квартал „Димитър Миленков”.

Калин Христов прави пълна ревизия на хазната - дали има резерви за най-бедните

Преглед на печата на 19 март 2013 година Служебният финансов министър Калин Христов прави пълна ревизия на наследството, оставено в хазната от бившия номер едно за бюджета - Симеон Дянков, твърди на първа страница "Преса". Настоящият първи финансист трябва да представи в Министерския съвет отчет за състоянието на държавните сметки и да каже има ли резерви, които да се пренасочат за подкрепа на най-бедните. Христов обаче не се доверявал на експерти, а сам се занимавал с проверката. Прибирал папките, които му се предоставят, анализирал ги и отивал на "Дондуков" 1 да докладва на премиера Марин Райков, пише още "Преса".

Протестиращи се обединиха в две движения - "Освобождение" и "Национално движение 20 април

Протестиращи граждани основаха в София движение "Освобождение", което ще участва в парламентарните избори на 12 май, съобщи БНР.

Сирни Заговезни е, иска се прошка и се яде сирене и халва

На Сирни Заговезни слагаме на трапезата сирене и халва Българската православна църква почита днес църковния празник Неделя Сиропустна, наричан от народа Сирни Заговезни.

Станишев попита кабинета за наследството на Борисов

Лидерът на БСП поиска информация за проблемите - сектор по сектор БСП ще участва в предсрочните парламентарни избори във формат "Коалиция за България". Това е утвърдена марка, каза председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция след закритото заседание на Националния съвет на партията, на което беше определена коалиционната формула за изборите, предаде БТА.