Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от август 26, 2012

Вторият лъч на метрото днес огрява софиянци

С празненства за хиляди левове, безплатно пътуване за ден и присъствието на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, на премиера Бойко Борисов, на президента Росен Плевнелиев и на кмета на София Йорданка Фандъкова днес ще бъде открит вторият лъч на столичното метро.

Барозу пристигна у нас

Председателят на Европейската Комисия Жозе Мануел Барозу пристигна в страната ни на работно посещение с късен полет в четвъртък, предаде БГНЕС.

Лихвите у нас - като в ЕС

"Лихвите у нас ще станат като в ЕС", твърди в интервю за "Стандарт" главният изпълнителен директор на Софийска стокова борса Васил Симов. Според него: "Банките имат много акумулирани пари под формата на спестявания на граждани и фирми. Тези пари трябва да се пласират по някакъв начин, затова мога да направя една прогноза, че лихвите по кредитите ще намаляват. Година, две, три напред би трябвало да намаляват. Ние сме част от ЕС и трябва да вървим по уеднаквяване на лихвите.

Делтасток става първият чуждестранен брокер – маркет мейкър на борсата за фючърси и деривати SIBEX в Румъния

Компанията откри клон в Букурещ още през 2007 г. и сега планира разширяване на дейността си в страната.

Акциите на Samsung падат след загубата на делото с Apple

Корейският производител на смартфони Samsung загуби делото, което Apple заведе през юни. Съдът в Калифорния стигна до решението, че Samsung е нарушил шест патента на  производителя на iPhone и постанови обезщетение в размер на един милиард долара.