Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юли 22, 2012

Най-често срещаните въпроси на интервю за работа

Често за да ви одобрят за работа, трябва да минете и през интервю. Няма значение дали сте с отлична диплома и богат опит, ако не можете да отстоите позицията си.

Кучета търсят бомби в автобусите за морето

Обучени следови кучета провериха за бомби пътническите автобуси на път за родното Черноморие.

Икономиката ни в застой

Икономиката на България продължава да е в застой и през второто тримесечие спрямо първото не се очаква ръст на БВП. Това е посочено в доклада на Центъра за икономическо развитие (ЦИР) за първото полугодие на годината.

Посланикът на Израел: Няма българска следа в атентата!

Израелският посланик у нас Шаул Камиза Раз е категоричен: българска следа в атентата на летище „Сарафово“ в Бургас няма.

Борисов се радва на народна любов, кабинетът му - не толкова

Неодобрението за работата на всички премиери през последните 15 години в края на третата година от мандатите им е по-висок дял от одобрението. Изключение прави само настоящият премиер Бойко Борисов, за когото положителните оценки, макар и с малко, са повече от отрицателните - 46,4% срещу 45,6%. Това сочат резултатите от сравнителен анализ на НЦИОМ по повод три години управление на ГЕРБ.

Марио Драги ще направи всичко възможно за спасяването на еврото

Единната европейска валута отбеляза рязък скок след изказването на президента на Европейската централна банка. След конференцията в Лондон еврото скочи със 100 пипса и двойката EUR/USD достигна 1,2220, сочат данни от днешния форекс технически анализ . Европейските индекси също бяха обзети от зелена вълна.

Citigroup: Шансът Гърция да напусне еврозоната е 90%

Citigroup Inc. обяви, че рискът Гърция да напусне еврозоната през следващите 12 до 18 месеца е нараснал до 90% поради икономическата слабост и разпространението на дълговата криза, съобщава Bloomberg.

Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!

„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи 6 споразумения на стойност 47 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на обекти в цялата страна.

4:0 за Борисов и Цветанов

Със 136 гласа бе отхвърлен поредния вот на недоверие към кабинета "Борисов". 210 депутати гласуваха, 72 подкрепиха вота, 2 се въздържаха. Синята коалиция и Атака не гласуваха, а от независимите един подкрепи БСП и ДПС, двама се въздържаха, останалите гласуваха за управляващите.

Парламентът ще гласува днес вота на недоверие на кабинета "Борисов"

Народното събрание ще гласува днес вота на недоверие срещу кабинета "Борисов" заради провала на политиката в сектора "Сигурност". Гласуването е насрочено за 9 часа и за да бъде успешно искането и правителството да падне, са необходими 121 гласа, с които опозицията не разполага.

420 000 българи на борсата за безработни

Безработицата е засегнала 420 000 българи през първите три месеца на годината, сочи националната статистика.

Сигнали, че роми са продали палатки след земетресението

В община Перник са постъпили сигнали за злоупотреби с палатките, които са били раздадени на бедстващите след силното земетресение на 22 май.

Агентите на Израел окупирали разследването на атентата в Бургас

Представители на израелските служби за сигурност са узурпирали цялото разследване на атентата в Бургас и почти не допускат служители на българското контраразузнаване, както и на останалите специални служби да си вършат работата. Това твърди в днешния си брой от първа страница „24 часа“.

Плевнелиев с 1 млн. лева от кабинета

Администрацията на президента Росен Плевнелиев ще разполага с 1 милион лева допълнително над бюджета си.

Разбрахме ли кои са отговорните за противодействието на терора ?!

Взривяването на автобуса с еврейските туристи на летището в Бургас взриви и българския обществен интерес към тематиката на тероризма. От множеството медийни материали и официални изявления неопровержимо ни стана ясно само че:

Ромни: Външната политика на Обама е вредна за страната

На спекулативното поведение на Китай в сферата на търговията трябва да се сложи край, но администрацията на Барак Обама не може да направи това, заяви кандидатът за президент от Републиканската партия в САЩ Мит Ромни.

Не става с оставки, трябват усилия на всички институции!

Пътят не минава през оставката на кабинета и предсрочни избори, а през общите усилия на всички институции за набелязване и предприемане на мерки по препоръките на Европейската комисия. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на правосъдието Диана Ковачева при дебата по вота на недоверие към правителството, който беше поискан от опозицията заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Скъпите ток и горива повличат цените на храните нагоре

Това лято в България ценовите рекорди, изглежда, ще засенчат температурните. След ударното поскъпване на тока от 1 юли и скока на бензина и дизела сега набира сили нова вълна - този път на фронта на храните, пише „Сега“. Като се има предвид, че икономиката ни почти не расте, а българите са най-бедната нация в ЕС и че почти половината от доходите ни отиват за трапезата, новините за поскъпване на хляб, месо, мляко са повече от лоши. БДЖ също готви ценови скок на билетите, а автобусните компании трескаво правят калкулации заради скъпите горива.

Турски Шенген за БГ висшисти

Турция отряза българското висше образование и няма да признава дипломите на завършилите у нас. С мотива, че в България “фалшифицирането на оценки от изпити и на самите дипломи е придобило размерите на “организирана престъпност”, пише в. „Труд“.

Отказ от тест с дрегер – 2 години без книжка и 2000 лева глоба

2000 лева и лишаване от право за управление на МПС за две години ще бъдат наказвани шофьори, които отказват да бъдат тествани за употреба на алкохол, предвиждат одобрените на второ четене промени в Закона за движението по пътищата.

Топ 4 на женските сексуални фантазии

Еротичните фантазии са неразделна част от интимния свят на възрастните. Те подсилват сексуалния апетит и могат да съживят тръпката в една връзка, ако бъдат споделени и изпълнени с любов.

Оцеляла в атентата в Бургас: Някой взриви дистанционно куфара

Гилат Кулангия със съпруга си Ицик, загинал в експлозията. [Channel 2] Докато продължава издирването на вероятната терористична клетка, извършила атентата в Бургас, свидетелство на една от оцелелите в експлозията жени хвърля нова светлина върху случилото се, съобщи израелският телевизионен канал Channel 2.

Атентаторът от Бургас дошъл у нас от Шенген?

Атентаторът, който взриви автобус с израелски туристи в Бургас, може да е дошъл в страната от държава от Шенгенското пространство със самолет.

Соченият от МВР за атентатор само отклонявал вниманието

Шест дни след атентата продължават догадките за самоличността на атентатора, взривил автобуса на летище Бургас, за броя на организаторите на атаката, както и за версиите за произхода на взривното вещество.

И цената на хляба тръгва нагоре

Със сигурност съвсем скоро ще има увеличение на цената на хляба, обяви секретарят на Националната браншова камара на индустриалните хлебопроизводители Кольо Колев пред БНР.

Атентаторът е подпомогнат от хора в България

Атентаторът от Бургас вероятно е подпомогнат от хора на територията на България.

Защо мъжете заспиват след секс – вече има научно обяснение

Учени откриха защо мъжете заспиват след секс – техният мозък е устроен така, че да изключва след края на половия акт, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на френско изследване.

Партиите крият кандидатите за ВСС до последно

"Партиите вадят кандидатите за ВСС в последния момент", пише "Сега". Ден преди крайния срок само СДС направи официална номинация, депутатът от ГЕРБ Юлиана Колева и конституционният съдия Владислав Славов са единствените официално предложени досега кандидати за Висшия съдебен съвет от 11-членната квота на парламента.

Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"

На извънредно заседание от 13 часа днес депутатите ще дебатират по четвъртия вот на недоверие. В мотивите е посочено, че той е поискан заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Малките тайни на фаталната жена

Понякога дори думите не казват толкова, колкото действията. Изучете и овладейте езика на тялото, за да покажете сексапил и да привлечете повече погледи.

И след атентата отношенията ни с Израел ще бъдат отлични

„България и Израел са приятелски страни и няма да позволим с терористичния акт в Бургас да се хвърли сянка върху нашите традиционно добри връзки. Всяка промяна в отношенията ни в отрицателна насока би била награда за тероризма.” Това заяви министърът на туризма на Израел Стас Мисежников, който е на посещение у нас, на срещата си с премиера Бойко Борисов.

29 години затвор за четирима от "чуковете" на Таки

Общо 29 години затвор за четирима от групата на Таки, постанови Софийски градски съд. Братовчедът на Любо Чука - Любомир Костадинов отива зад решетките за осем години. Толкова получи и Цветан Миленов. Година по-малко ще лежи Асен Китанов. На 6 години затвор бе осъден Илия Илиев.

Няма да сочим с пръст виновник, преди да приключи разследването!

Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия, заяви по повод атентата в Бургас министърът на външните работи Николай Младенов. Той коментира темата пред български журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в заседанието на Съвета на ЕС по външни работи, съобщи БТА.

Корупция и политически натиск – най-големите проблеми на съда

Корупцията и политическият натиск са най-съществените проблеми в работата на полицията, следствието, прокуратурата и съда, сочи доклад на агенция "Алфа Рисърч“, изпратен до БТА. Проучването е поръчано от сдружение "Програма за развитие на съдебната система".

Избраха хърватка за най-сексапилната спортистка в Лондон

Хърватската баскетболистка Антония Мишура бе избрана за най-сексапилна атлетка на започващата след броени дни Олимпиада в Лондон.

Искането на оставките на Цветанов и Младенов - мародерство

Реакцията на опозицията след атентата срещу израелските туристи на летището в Бургас в сряда е политическо мародерство, заяви депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламента Анастас Анастасов пред БНТ.

Експерт: България може да бъде въвлечена в сценарий за война в Близкия изток

Има голяма опасност България да бъде въвлечена в сценарий, който да доведе до война в Близкия изток.

Израелците спират да идват в Бургас

Терористичната атака в сряда държи израелците далеч от Бургас, пише още Haaretz. Според медията тази седмица е важна за определянето дали курортът ще остане популярен сред израелците това лято.

Арабската лига призова Башар Асад да подаде оставка

Арабската лига е призовала сирийския президент Башар Асад да подаде оставка, предаде "Дойче Веле".

Не знам кои са 12-те групировки, заяви правосъдният министър

Не знам кои са 12-те групировки, каза днес по Би Ти Ви министърът на правосъдието Диана Ковачева. Отговорът и беше по повод твърденията в последния доклад на европейската комисия, според който те определят какво става в страната.

Нов протест в защита на варненската Морска градина е насрочен за понеделник

"Апетитите за застрояване на Морската градина не са новина. Новина е всяко разумно предложение за решаване на проблемите на Морската градина по начин, който ще защити интересите на възможно най-много хора." Това каза днес арх. Калина Павлова по време на пресконференцията си във Варна.

Министърът на туризма на Израел пристига в България

Министърът на туризма на Държавата Израел Стас Мисeжников ще се срещне с българската еврейска общност, съобщиха от там. Срещата ще се проведе в Централната софийска синагога.

Източна Европа прави реформи, Южна Европа се оплаква!

Източна Европа прави реформи, Южна Европа се оплаква, твърди вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за "Шпигел Онлайн".

Целта на терористите е страхът на хората, смята психолог

Пред "Сега" психологът Христо Монов казва: "Целта на терористите е страхът да преобърне живота на хората. 80% от щетите при кризисни събития са върху психиката. И те са най-трайни.

Във Варна търсят и жена, свързана с атентата

Полицията във Варна е вдигната на крак да издирва и жена, свързана с атентатора камикадзе от Бургас и неговия съучастник, съобщава "Труд".