Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от януари 5, 2014

Ивановден е!

Българската православна църква почита днес паметта на Свети Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан. Ивановден Празникът е наричан от народа Ивановден.

На Йордановден християните се мокрят в реката за здраве

Над 100 хиляди българи имат имен ден Йордановден Днес православната църква отбелязва Йордановден, или Богоявление. Празникът ознаменува покръстването на Исус в река Йордан от Йоан Кръстител. Според библейската легенда в момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение". Оттук и названието на празника.

"Facebook слага край на мирните протести"

Преглед на печата за днес "Facebook слага край на мирните протести" Facebook слага край на мирните протести и подобно на нелегалната БКП през 1944 г. поема курс на въоръжена борба, алармира на първата си страница днес вестник "Преса". Вместо шмайзери обаче като основно оръжие е избрано павето. Призив за радикални действия пред парламента на емблематичната дата 10 януари отправиха в мрежата недоволни от правителството. "Българските "протести" са едно бездарно и безвкусно подражание на "цветните революции", категорично заявява от страниците на "24 часа" журналистката Велислава Дърева.