Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 18, 2012

Новините днес

24 часа Фандъкова: До 2020 година въздухът става с 20% по-чист До 2020 година въглеродните емисии в столицата трябва да бъдат намалени с 20%. Това е включено в план за устойчиво развитие на Столична община до 2020 г. В посоката „по-чиста и зелена" София ще се върви до голяма степен благодарение на европейски средства от специализиран фонд, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Благодарение на метрото е постигнато намаляване на вредните емисии въглероден диоксид с над 130 хил. тона годишно, а на шума - с 15-20%, обясни тя.

Петър Стоянов не иска да е конституционен съдия

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

По Коледа и Нова Година забравяме, че сме бедни

Българите ще похарчат между 2 и 3 млрд. лв. покрай Коледа и Нова година . Според данните на НАП с толкова се увеличава данъчната основа за облагане с ДДС през последния месец на годината, пише в днешния си брой всекидневникът „Телеграф“.

Първо сериозно нарушение на примирието между Израел и Хамас

Израелски войници застреляха рано тази сутрин един палестинец и раниха други осем, съобщи ДПА, като се позова на палестински източници.

Бъркат в буркана и на който му дойде ред!

Премиерът Бойко Борисов настоява да бъдат променени правилата за избор на главен прокурор. Според него изслушването на кандидатите трябва да става чрез жребий , а не по реда на постъпване на кандидатурата или пък по азбучен ред, става ясно от публикуваната стенограма от последното заседание на кабинета.

Брюксел ще ни даде повече пари, надява се Борисов

Премиерът Бойко Борисов изрази надежда България да получи повече пари от следващия бюджет на Европейския съюз. Пред български журналисти в Брюксел той съобщи, че преговорите по бюджета на ЕС за 2014-2020 г., започнали вчера сутринта, ще продължат днес от 13.00 ч. българско време.

1 против за оставката на Венета Марковска

Без дискусия по казуса "Марковска" Висшият съдебен съвет гласува оставката на Вената Марковска като съдия във Върховния административен съд.

Ники Михайлов занесе 1001 рози на Алисия

1001 рози получи попфолк певицата Алисия от Ники Михайлов по време на концерт в столично заведение снощи.

ЦИК законодателства в полза на ГЕРБ, скочи БСП

БСП ще подаде жалба днес срещу решението на Централната избирателна комисия относно процедурата за определяне на състава на секционните избирателни комисии за провеждането на националния референдум на 27 януари догодина, съобщи депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Росен Плевнелиев: "Не съм под сянката на никого"

Не съм се променил и не съм под сянката на никого. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който изнесе лекция пред Атлантическия клуб по проблеми и приоритети на националната сигурност и отговори на въпроси.

ЕК щеше да приеме Марковска, но тя трябваше да се оттегли!

Премиерът Бойко Борисов благодари на Венета Марковска, че след третата му молба излезе в пенсия и „даде възможност държавата да няма проблем в Брюксел“. Той обаче беше категоричен, че извънреден мониторингов доклад е нямало да има.

Коледни пожелания

Ако съм те обидил с нещо, прости ми. Нека тази Коледа бъде повод, да станем още по-верни приятели и всички наши коледни пожелания, да се сбъднат! Весела Коледа!

Бунтът на жените в Арабския свят

Сред десетките Facebook страници, създадени по повод бунта в Сирия, има една малко по-различна. Наскоро тя стана обект на особено внимание от потребителите на социалната мрежа. Причина за това е, че в нея едно младо 21-годишно момиче на име Дана Бакдунис качва своя “скандална” снимка. Скандална, защото на нея девойката се е снимала без задължителната за жените в арабския свят забрадка, пише в материал на Би Би Си.

Новините днес

Европа ни съветва за брак по сметка, пише „Труд“. Нотариусите от Европейския съюз пуснаха сайт на 21 езика, който ни показва къде е най-изгодно да се оженим. Информацията се намира на www.coupleseurope.eu/bg и е достъпна на български език. На страницата има информация за брачните режими в 27 страни. В Германия, Швеция и Гърция вещите, придобити преди или по време на брака, си остават на всеки един от съпрузите. В първите две държави обаче законът допуска при развод да поискате половината богатство. В Испания всичко се дели на две, във Франция - само вещите, купени след брака, а в Англия няма никакви правила: там решава съдът.

На ГЕРБ няма да им стигнат РПУ-та, ако арестуват всички недоволни!

Ако ГЕРБ арестуват всички недоволни от управлението, няма да им стигнат РПУ-та. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод вчерашния арест на Николай Колев-Босия, който в знак на протест успя да да хвърли един домат по НС.

Нова първа копка в София свързва центъра и летището

Строителството на новата отсечка от „Цариградско шосе“ до столичното клетище започна днес с тържествен водосвет и символична първа копка.

Краят на света се отлага за 23.12.2012

Огромен дялан камък на маите от 669 г., открит в началото на 20 век в Мексико, е в основата на мита за предполагаемо пророчество за край на света през декември 2012 г., съобщи Франс прес, цитирани от БТА.

Пресата днес

24 часа Найден Зеленогорски: Няма да участвам във фарса с референдума "Личното ми решение е да не участвам в референдума за АЕЦ, защото от най-демократичния начин да се чуе гласът на хората той се превръща в зле режисиран фарс, от който ГЕРБ и БСП искат да изкарат дивиденти преди изборите", обяви членът на Националния съвет на "Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски във Видин днес.

Борисов защити договора с Русия за "Южен поток"

Българският премиер защити споразумението, сключено между страната му и Русия за изграждането на спорния газопровод "Южен поток" за 16 милиарда евро на българска територия, като каза, че то има по-добри перспективи от подкрепяния от Брюксел план за конкурентен газопровод и ще е изгоден за Европа. Това пише в интернет страницата си британският в. "Файненшъл таймс" в статия на пратениците си в София Нийл Бъкли и Тони Барбър.

Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

БСП видя политическа сделка: СДС замита безобразията на ГЕРБ

БСП няма да участва в продължаващи циркове, които правят държавата на посмешище, заяви лидерът на партията Сергей Станишев по повод решението на СДС да номинира президента 1997-2002 година Петър Стоянов за конституционен съдия.

Над 370 хил. лв. източили касиерка и главна счетоводителка от БАН

371 000 лева са източили главната счетоводителка и касиерката в Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН от средата на 2010 г. до края на август тази година. По-голямата част от парите са от националния бюджет. Това съобщи днес на пресконференция проф. Стефан Хаджитодоров - главен научен секретар на БАН.

Очаква се днес СДС да предложи кандидат за конституционен съдия

Очаква се днес СДС да предложи кандидатура за избор на конституционен съдия след заседание на националното ръководство. До това решение се стигна, след като в понеделник премиерът Бойко Борисов и председателят на дясната партия Емил Кабаиванов се срещнаха и разговаряха по темата.

Борисов поканен в Белия дом от Обама през декември

По време на работното си посещение във Вашингтон вицепремиерът Цветан Цветанов се срещна в Белия дом с Джон Бренън, специален съветник на президента Обама по въпросите на контратероризма, съобщи „Фокус”.

Дянков е вреден за здравето на нацията, скочиха от БЛС

За последните две години от системата на здравеопазването към други пера са отклонени близо 2 милиарда лева, алармираха съсловни и пациентски организации, като посочиха, че състоянието на здравеопазването е катастрофално и е пред срив, предаде БТА.

На делото срещу българските моряци присъства и наблюдаващия прокурор от България

Екип от български разследващи е пътувал специално до испанската столица по делото със задържаните в Испания членове на екипажа на българския кораб "Св. Николай", съобщава БТА.

Печатните новини за деня

Президентът Петър Стоянов (1997-2002) вероятно ще е конституционният съдия, който ще заеме овакантеното място на Венета Марковска, съобщава "24 часа". Очаква се днес кандидатурата му да бъде официално издигната от СДС.

Плевнелиев нарушил Конституцията по казуса „Марковска“

Президентът Росен Плевнелиев беше вкаран в схема и наруши Конституцията по казуса Марковска, заяви пред Нова телевизия президентът в периода 2002 - 2012 година Георги Първанов.

За "Южен поток" може кредити от Русия, а за АЕЦ Белене - не. Защо?

Подписването на договора за "Южен поток" е положително за страната ни, но въпреки това около проекта има доста въпросителни, коментира бившият президент на България Георги Първанов в интервю за Нова телевизия.

Нито една страна не е имунизирана срещу промените в климата

Нито една страна не е имунизирана срещу промените в климата, предупреди Световната банка (СБ) в доклад по темата, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Печатни новини за деня

Казусът "Марковска" продължава да бъде една от най-коментираните теми и в днешния печат. Георги Георгиев е е в основата на сигнала срещу Венета Марковска за търговия с влияние, пише по темата "24 часа". Пред всекидневника Георгиев разказва: "Не мога да си намеря място в момента, защото излиза, че аз съм първопричината - този скандал с полицаите, от които тръгна всичко." Според версията на бизнесмена въпросните служители на реда са превишили правомощията си.

Орлин победи във ВИП Брадър 2012

Орлин стана големият победител на ВИП Брадър 2012. Заедно с Фънки двамата си оспорваха голямата победа. Общо петима финалисти се бориха за телевизионната титла. 

Облачно, с превалявания на места

Днес отново през почти целия ден в низините ще остане със значителна ниска облачност или мъгла. От тях на места ще превалява, съобщиха от Националния институт по хидрология и метеорология към БАН.

ГЕРБ: БСП са надписали броя на дошлите на протеста

БСП са надписали броя на дошлите на протеста на левицата. Такъв бе коментарът на заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Димитър Глъвчев пред журналисти.