Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от декември 16, 2012

Какви подаръци си поискаха родителите от Дядо Коледа?

Не си поплюва днешното младо поколение – три дни преди Коледа затрупа добрия старец с 3900 електронни писма през пощенската му кутия в детския сайт Az-deteto.bg. В тон с формулата за успехи в живота децата настояват за подаръци и добрият старец ги носи. Покрай малчуганите в писането на писма с желания се включиха и техните родители, баби и дядовци.

Междуфирмен спор остави абонатите на "Булсатком" без достъп до Би Ти Ви

Междуфирмен спор между "Би Ти Ви Медиа груп" и сателитния оператор "Булсатком" остави абонатите му без достъп до програмите на телевизията.

Преглед на печата

Въпреки критиките на Европейската комисия и протестите на опозицията вчера президентът Росен Плевнелиев издаде указ за назначаването на Сотир Цацаров за главен прокурор. Това означава, че той може да положи клетва на следващото заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщава "Сега".

Грижим се за хората, рече Борисов и откри кръстовище на две нива в София

Кръстовището на две нива на бул. "Акад. Иван Гешов" и ул. "Георги Софийски" в София вече е в експлоатация. Новият "пробив" беше пуснат предсрочно, преди да е положен финалният пласт от асфалт.

Основните пътища в страната са проходими при зимни условия

Основните пътища са проходими при зимни условия, съобщава АПИ. Пътните настилки в страната са мокри, на места са заснежени и заледени. Своевременно обаче се извършва и почистването им.

НАСА развенча митовете за Апокалипсиса на маите

Според някои на 21 декември ще настъпи Апокалипсис , пророкуван от маите и светът ще свърши. За щастие това няма да се случи. Доста дръзко твърдение, но щом НАСА го прави, може да го приемем, пише Лайв сайънс.

Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"

Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на доклада, свързан с покупка на многоцелеви самолет.

Как да посрещнем края на света - в кръчмата или в бункери

Заради пророчеството на маите днес някои хора ще се отправят към най-близкото военно убежище, към загадъчно бразилско село, свещена френска планина или частен бункер в САЩ, но най-много са тези, които ще отпразнуват края на света в кръчмата, предаде АФП.

Цацаров още не се чувства назначен, чака указа на Плевнелиев

"Все още запазвам статута си на кандидат за главен прокурор", заяви председателят на окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров, чиято кандидатура за обвинител номер едно беше одобрена от 18 от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) след 11-часово заседание вчера.

8 варненски общини още са в бедствено положение

Осем общини във Варненска област продължават да са в бедствено положение, съобщиха от областната администрация. Става въпрос за Суворово, Долни Чифлик, Вълчи дол, Бяла, Дългопол, Аксаково, Ветрино и Аврен.

Левон Хампарцумян : Банките ще продължат да свалят лихвите

Очертава се устойчива тенденция на леко понижение на банковите лихви и тази тенденция ще продължи. Това каза пред БТА председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян. Прекалено много фактори влияят върху лихвите, но това, което би могло да се очаква при стабилна фискална среда и лек растеж на икономиката би трябвало да е лихвените нива да вървят леко надолу, смята банкерът.

Разбиха група, подготвяла отвличането на син на бизнесмен

Разбита е група, която е подготвяла отвличането на син на богат бизнесмен. При акцията са задържани трима души, съобщи пред БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Продължава да е тежка зимната обстановка в страната

Продължават усилията за преодоляване на тежката зимна обстановката в източната част на страната, съобщиха от Агенция "Фокус".

Пожелания за Нова година

Нека снежната виелица натрупа пред прага на твоя живот само здраве, щастие и късмет!

Гърците ще изкарат бедна Коледа – със 150 евро за трапезата

Гърците ще изкарат една по-евтина, но по-бедна Коледа, пишат гръцките вестници. От първата си страница "Вестник на редакторите" коментира, че страните от европейския Юг ще прекарат "черна Коледа", след като икономическата криза в еврозоната разори средната класа.

Доживотен затвор без право на замяна за Сумиста

Доживотен затвор без право на замяна за Петър Стоянов – Сумиста и Васил Костов-Кеца и Георги Вълев постанови Шуменският окръжен съд по делото „Килърите“.

Пътищата във Варненска област са затворени заради зимната обстановка

Бурният вятър и снегът оставиха пристанището във Варна затворено и днес, а полетите на летището също са отменени. Училищата в Аврен и Вълчи дол на територията на областта днес ще останат затворени.

Избират главен прокурор

От 9.30 часа днес ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет. Ще бъдат изслушани кандидатите и ще бъде избран главен прокурор на Република България.

Обилен сняг продължава да вали в Източна България

Половин България под снежна блокада, придружен от силен северен вятър, който причинява виелици и образува големи преспи, съобщава БНТ.

Печатните новини

"Реденето на листи - политика, но и бизнес", коментира в " Труд " социологът Живко Георгиев. До следващите парламентарни избори има около половин година. При сегашното редене на листи малко по-лесно ще е на БСП, защото по всяка вероятност в следващия парламент тя ще има повече депутати, отколкото сега.

Гледайте кой ще ви полази! Днес е Игнажден

Православната църква почита днес църковния празник на Свещеномъченик Игнатий Богоносец, наричан от народа Игнажден.

Борисов отговорил само на 18 депутатски въпроса през годината

125 закона, 185 решения и 4 декларации е приел парламентът до 17 декември, отчете председателят на Народното събрание Цецка Цачева при откриването на фотоизложба „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите”.

Българите не вярват в свършването на света, чакат коледата

Българите се плашат повече от финансовите си проблеми, отколкото от края на света, смятат антропологът от БАН доц. Валери Личев и социалният психолог Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България.

140 населени места в Южна България са без ток

140 населени места в Южна България са без ток, съобщиха за Dnes.bg от електроразпределителното дружество EVN. От компанията смятат, че ситуацията още повече ще се влоши заради силния вятър и очакваните снегонавявания. Най-критично е положението в Родопите.

В края на мандата изтребителите все пак "излетяха" от МС

Правителството даде мандат на министъра на отбраната Аню Ангелов да започне преговори за закупуване на многоцелеви бойни самолети, съобщи самият Ангелов след заседанието на Министерския съвет.

Код "оранжев" е обявен в 12 области заради обилни валежи и снежни виелици

Код "оранжев" е обявен в 12 области на страната за опасни метеорологични явления - обилни валежи, снежни виелици и силни ветрове, съобщи БНР.

Президентът обеща да се погрижи за привилегиите на военните

Президентът Росен Плевнелиев обеща да направи всичко възможно привилегиите на военнослужещите при пенсиониране да бъдат запазени и вбъдеще, независимо кой е министърът. На днешния разрширен съвет по отбрана той изрази загриженост, че много млади офицери, сержанти и войници по собствено желание напускат армията.

Депутатите все още не могат да разделят изборната баница

ГЕРБ очаква БСП и ДПС да спрат с обидите към управляващите заради промените в Изборния кодекс и още веднъж да седнат за преговори с ясни аргументи, заяви депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова.

Пътната обстановка в страната днес

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от ситуационния център на Агенция “Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са преобладаващо мокри, на места заснежени, заледени, почистени и обработени.

Преглед на пресата за деня

"ГЕРБ да се извини на хората", призовава в интервю за "Труд" секретарят на ПГ на "Коалиция за България" Мая Манолова.

Проучване: Поне $1.6 млрд. "черни пари" напускат всяка година България

Средно по 1.585 млрд. долара "мръсни пари" са напускали България в периода 2001-2010г. към офшорни сметки и територии със статут на данъчен рай. Става дума за средства, натрупвани от корупция или укриване на доходи, но от изчисленията са изключени печалбите от организирана престъпна дейност, трафик на наркотици, хора и оръжие или проституция.

Очаква ни пъстър парламент – с шансове са 5-6 партии

Следващият парламент ще бъде доста пъстър и е много вероятно в него да попаднат не три-четири, а пет и повече формации, прогнозират от НЦИОМ на база последното си проучване за политическите нагласи през декември.

Икономическата комисия не пусна тютюневия дим в кръчмите

Парламентарната икономическа комисия отхвърли предложението за отмяна на пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Пушенето раздели съпартийци и министри при обсъжданията на промените в Закона за туризма от комисията на второ четене.

Отиде си Георги Калоянчев

На 87 години почина актьорът Георги Калоянчев, съобщиха за БТА от Съюза на артистите в България.

Как ще се прилага облагането на дохода от лихви по срочни депозити от 2013 г.

Промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, които бяха приети на второ четене предизвикаха редица въпроси в широката общественост. Получаваме редица запитвания на ден от хора, които имат сключени договори за депозити за това как банката ще изчислява върху какъв доход да начисли данъка, как се определя данъчната основа при вече сключени договори и дали изобщо те ще бъдат обект на данъчно облагане.

ГКПП "Маказа" с Гърция ще е готов през март 2013 г.

Новият контролно-пропускателен пункт „Маказа“, който ще свързва Кърджали с гръцкия град Комотини, ще бъде готов през март догодина. Това съобщи гръцкият премиер Андонис Самарас след съвместното правителствено заседание на Гърция и България, което се проведе в Атина.

Борисов: Спечелим ли, Дянков пак ще е финансов министър

Има си избирателен закон, по който са се явявали. ГЕРБ е поел ангажимент, опозицията не идва в парламента, заяви по Дарик премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Плевнелиев - отново политик на годината

Президентът Плевнелиев призна, че никога не се е опасявал от импийчмънт, защото не е нарушавал Конституцията и винаги ще я защитава, ако усети, че с различни хватки се застрашават правилата.

Преглед на печатните новини за деня

Неделните издания на всекидневниците съобщават за отказа на лекарския съюз да подпише рамковия договор за 2013 г. и искането за оставка на финансовия министър Симеон Дянков.

НИМХ: Жълт код в 17 области заради опасност от поледици

Днес ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд, в Дунавската равнина примесен със сняг. Преди обяд на места в Западна и Централна България ще се образуват и поледици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Студенти от Свищов обрали офиса на "Алианц"

Двама студенти от Свищов на по 24 години са обрали офиса на ”Алианц” на 23 октомври, съобщи старши комисар Валери Йорданов – директор на СДВР.

Идентифицираха жертвите на стрелбата в Кънектикът

Стрелецът е влязъл със сила, съобщиха от полицията, предава ДПА. "Той си е проправил път в училището със сила. Не му е било разрешавано да влезе", каза лейтенант Пол Ванс.

Македонката Цеце напусна Къщата

Македонката Цеце бе изгонена от Къщата в Нови хан броени часове преди финала, който ще определи любимата реалити звезда на България.

Плевнелиев: "Зад всяка една дума в закона има морал и държавност отвъд правилата"

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че никога не се е опасявал от импийчмънт, защото не е нарушавал Конституцията и винаги ще я защитава, ако усети, че с различни хватки се застрашават правилата.