Пропускане към основното съдържание

Намалиха доживотната присъда на убиеца Сиси

Софийският апелативен съд е намалил на 30 години доживотната присъда на Станислав Ангелов - Сиси от Перник за извършено от него тройно убийство, съобщиха от Пернишкия окръжен съд.
Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Увеличен е с 50 000 лв. размерът на обезщетението, което извършителят трябва да плати на семействата на убитите.
Софийските магистрати са фиксирали дължимата кръвнина на 900 000 лв.
Сиси бе осъден миналата година от Пернишкия окръжен съд на доживотен затвор с право на замяна. Той се призна за виновен за смъртта на съучениците си Биляна Кръстева, Кирил Христов и сервитьора Цветелин Карпузов.
Станислав ги е застрелял по идентичен начин - в главата, събличал ги е и е заравял
труповете.
През февруари 2009 г. заради имотен спор килърът е отнел живота на Биляна Кръстева, като скрил мъртвото тяло край пернишкото село Лесковец.
Два месеца по-късно Сиси простреля смъртоносно и Кирил Христов,чийто труп бе намерен на градското сметище в Перник.
Само след месец изникна и трети труп, заровен край с. Планиница - този на 30-годишния сервитьор Цветелин Карпузов, който изчезна през януари същата година.
Мъжът дължал на Сиси 2 000 лв. Станислав Ангелов е задържан в Бургас часове преди да напусне страната.
Сиси бе признат за виновен и за притежание на оръжие, както и затова, че е принудил Йордан Костадинов и Христо Бошняков да му помагат, копаейки гробовете на жертвите и заличавайки уликите, припомня БТА.
Станислав бе осъден на 18 години затвор от Пернишкия окръжен съд и за убийството на наркодилъра Николай Христов - Хайо, който бе разстрелян показно в центъра на Перник през февруари 2008 г.
И тази присъда подлежи на обжалване.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.