Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от декември 15, 2013

Преглед на новините от последния час

"Не връщайте сирийци в България - там е лошо!". Това са думи на комисаря по човешките права на Съвета на Европа Нилс Муижниекс от Латвия на пресконференция, цитирани от "Сега". Според него в страната ни бежанците "имат неадекватни условия". В съобщение, изпратено вчера по електронната поща до изданието, неговата служба, базирана в Страсбург, посочи, че "всички европейски страни без Германия, Швеция и Армения не се справят добре с предизвикателствата, произтичащи от най-голямата бежанска криза в Европа от десетилетия".

Обещано: Догодина излизаме от политическата нестабилност

"Има по-сериозни въпроси за задаване от "Кой?", смята Орешарски „Гледах справка за обществената подкрепа към правителствата в 28-те страни на ЕС. Цифрата 20 на сто доверие към кабинета не е лоша, има и по-лоши резултати". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в „Годината" на Дарик радио. По думите му данните показват, че има сложни процеси в Европа. Има ситуации, при които правителствата губят подкрепа, но това не означава, че всеки път трябва да се правят избори, каза още премиерът.

Европейската комисия дадена под съд заради връзкарство от българин

Преглед на печата за деня За първи път българин даде на съд Европейската комисия за връзкарство, анонсира на първа страница "Труд". Това е и първото дело на наш сънародник в Съда на публичната служба, който решава трудовите спорове с Брюксел. Д-р Емил Христов е кандидатствал за шеф на Европейската агенция по лекарствата (ЕМЕА) и е установил, че ще се бори за поста с двама членове на управителния й съвет.

Очаква се над 300 000 автомобила да напуснат София за празниците

Спират тировете по най-натоварените пътни артерии Полицията очаква близо 300 000 автомобила да напуснат София в събота, когато е последният работен ден преди коледните празници, съобщава "Преса". Голямото празнично преселение вероятно ще предизвика сериозни задръствания на изходите на столицата към магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин", очакват от Пътна полиция. От там са в готовност да реагират на засиления трафик.