Пропускане към основното съдържание

77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село

77-годишен ловец от врачанското село Габаре застреля мургав крадец.
40-годишният Радко Асенов е починал в болницата, след като бе прострелян в понеделник следобед.
Мъжът, заедно със съпругата си, е разбивал циментова плоча на изоставена къща в местността Стария язовир в землището на селото, когато бил прострелян от неизвестен.
Малко по-късно, в 19,10 ч., мъжът е починал в белослатинската болница.
От полицията уточниха, че починалият Радко Асенов е криминално проявен, с две условни присъди за кражби.
Той бил "специализиран" в кражбите на метали. В изоставената сграда е имало много арматурно желязо, което Радко и жена му отишли да режат.
В хода на разследването полицаите са задържали 77-годишния Д. Н., за когото е установено, че е стрелял със законно притежавана ловна пушка.
Мъжът е направил пълни самопризнания. Пред полицаите той казал, че бил провокиран от множеството кражби в региона и афектиран е натиснал спусъка.
Ловецът е задържан за 24 часа. Започнато е досъдебно производство.
При подобен случай през юни миналата година 77-годишен бивш военен простреля 14-годишно момче в с. Бели извор.
Според младежа той искал да набере череши от градината на възрастния мъж. Бившият военен, наплашен от множеството кражби, стрелял, след като видял, че някой прескача оградата на двора му.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.