Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от август 19, 2012

Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв.

Въпреки че правителството търси варианти за овладяване на цените на горивата, на този етап възможните административни мерки не са много. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в интервю за Нова телевизия.

От Гърция зависи да запази мястото си в еврозоната

Лидерите на Германия и Франция подчертаха, че от Гърция зависи дали ще запази мястото си в еврозоната, като извърши болезнените реформи.

"Живо знаме" в защита на Морската градина във Варна

"Живо знаме" ще направят граждани и активисти на сдружението "Варна диша" тази събота. Това съобщи председателката на Управителния съвет на организацията Славена Панайотова.

Опасна жега днес, температурите до 41 градуса

Топлото време продължава, а днес за 24 области на страната ще важи код "оранжево" заради опасно високи температури.

Бившата земеделска пиарка се оказа и крупна земевладелка

Напористата земеделска пиарка се оказа и крупна земевладелка, е водещата новина за в. „Сега”. Става въпрос за бившата служителка от Агенцията по храните - 25-годишната Кристина Спасова, която се прочу покрай скандалния договор за 47 хил. лева за популяризиране на програмата за селските райони във Facebook и Twitter.

Имаме доказателства, че част от моряците са замесени в наркотрафика!

Българските власти имат доказателства, че част от екипажа на кораба "Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БНР.

Pussy Riot - търсената истерия и фалшивата подкрепа

Едва ли някой извън Русия е предполагал за съществуването на групата Pussy Riot. Дори след молебена им срещу Путин през февруари нямаше кой знае каква реакция. Мина като новина и замина.

Ще сме трета политическа сила, вещае Марешки

На следващите парламентарни избори ще сме трета политическа сила, заяви пред bTV бизнесменът Веселин Марешки, който е и бивш кандидат-кмет на Варна.

Франция отваря 150 професии за българи и румънци

Франция отваря 150 професии за българи и румънци след вчерашното решение на френското правителство да смекчи ограниченията върху достъпа до работни места за ромите.

Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!

Българската страна не е направила разследване, а премиерът Бойко Борисов обяви моряците, хванати на кораб „Св. Николай“ с три тона кокаин, за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Въпреки протестите горният праг на надценките за лекарствата спада с 2%

От 8 на 12 се увеличава броят на основните държави, към които се реферират както цените на лекарствените продукти, включвани в позитивния лекарствен списък, така и на пределните цени.

"След ГЕРБ ще ни трябва кабинет на националното спасение"

"След ГЕРБ България ще има нужда от кабинет на националното спасение", казва в интервю за "Дума" депутатът от "Коалиция за България" Драгомир Стойнев. По думите му България е изправена пред тежка социална криза. Правителството донесе безработицата и обидно ниските доходи, трайната бедност, суровите материални лишения, несигурността в бъдещето и отчаянието във всекидневието на българите.

Въоръжен грабеж е извършен на бензиностанция в Бухово

Въоръжен грабеж е бил извършен тази нощ на бензиностанция в столичния квартал "Бухово". Сигналът е подаден около полунощ.

Няма да се премахват цитати на Ботев и Вазов от учебниците

Не можем да посягаме на българската светиня, да поднасяме по друг начин това, което ни е завещано. Това обяви пред Нова телевизия зам.-министърът на образованието Милена Дамянова по повод скандала с текстове на Ботев и Вазов в учебниците, определени от КЗД като дискриминационни.

"Ню Йорк таймс": Медиите в България се борят да бъдат независими

Европейската комисия обеща внимателно да следи свободата на медиите в България, където конкуриращи се политически и бизнес групировки контролират водещи информационни организации и ги използват, за да прокарват интересите си, пише в кореспонденция от София вестник "Ню Йорк таймс".

„Зелената икономика” може да измъкне Испания от кризата

Трансформирането към „зелена икономика”  в страната има добри шансове за развитие, като прогнозите са , че до 2020 инвестициите в сектора биха могли да генерира до 2 милиона нови работни места.

Стурнарас: Гърция може да бъде изключена от еврозоната

Гърция е застрашена от изключване от еврозоната, ако не приеме многомилиардното намаляване на разходите, за което настояват международните кредитори, заяви финансовият министър на страната Янис Стурнарас, цитиран от агенция „Новости".

Всеки втори търг у нас е нагласен

"Всеки втори търг е нагласен", акцентира "Труд". Всеки втори опит на държавата и общините да изхарчат пари от ЕС или от бюджета се оказва с нарушения. Това сочат данните на Агенцията за държавна финансова инспекция за първите 6 месеца на годината. Една от причините е, че едва 6% от обществените поръчки се проверяват предварително.