Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от май 5, 2013

Новите депутати ще са с 200 лв по-висока заплата

Преглед на печата на 11 май Новите депутати почват с 200 лв. по-висока заплата, извежда на първа страница "24 часа". След повишението основното им възнаграждение ще възлиза на 2415 лв. Върху тази основа ще се начисляват добавки за трудов стаж, както и участие в парламентарни комисии и пр. Това стана ясно вчера, след като Националният статистически институт обяви данните за средните възнаграждения през първото тримесечие.

Поне 142 000 евро ще струва паралелното преброяване

Прогнозни данни ще има на 12 май, първи резултати - на 13-ти Споразумение за паралелно преброяване на гласовете на парламентарните избори на 12 май беше подписано от БСП, ДПС, ДСБ, „Атака" и „България на гражданите", предаде Bulgaria On Air.

Иван Костов: ГЕРБ няма да управлява

Преглед на печата на 8 май "ГЕРБ няма да управлява. След случилото се няма как да стане. Защото става въпрос за създаване на организирана престъпна група в МВР, покровителствана от прокуратурата в лицето на доскорошния софийски градски прокурор. Лечението от този разпад е трудно", казва в интервю за "Стандарт" лидерът на ДСБ Иван Костов. "Ако стане така, че да участваме в кабинет, значи излизаме от кризата. Там ли сме - има надежда, не сме ли там - нещата ще се развият към протести и нов уличен натиск. В момента много хора знаят какво трябва да направят, но нямат кураж. Страх ги е да правят каквото и да било, защото системата е блокирана отвсякъде и трябва решителност, за да бъдат приложени. Няма много антикризисни политики, които са полезни за България. Експертите от ДСБ са готови да ги приложат", отбелязва Костов.

Сергей до Лили, Бойко на Царевец

Шоу вместо предизборен дебат на финала на кампанията Шоу вместо предизборен дебат. Това са подготвили партиите за финала на предизборната си кампания. За първи път избирателите няма да са свидетели на директен дебат между лидерите Бойко Борисов и Сергей Станишев. Но за сметка на това двамата ще се критикуват взаимно през Прохода на републиката по едно и също време, пише "Стандарт".

Кокинов потвърдил разговора в Банкя пред прокурор

Засега единствен от тримата събеседници е дал показания Освен с оставката си доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя и в обяснение пред ВКП, пише „Преса“. Кокинов засега е единственият от тримата събеседници, които са дали показания по проверката на Върховната касационна прокуратура за скандалните записи. Той и вчера не си вдигаше телефона.

Сергей Станишев: Цветанов е машина за купуване на гласове

Преглед на печата на 7 май "Борисов обеща да не дава МВР на Цветанов, ако се докаже незаконно подслушване", цитира в заглавие думите на бившия премиер "Сега". Навръх Великден бившият премиер министър потвърди подкрепата си за Цветан Цветанов и не се отрече от него, въпреки скандала с подслушванията, разтресъл ГЕРБ точно преди празниците. В интервю Борисов отбеляза, че ако данните на прокуратурата за извършени от Цветанов престъпления бъдат доказани, заместникът му "си заминава".

Честито Възкресение Христово

"Христос воскресе! Воистина воскресе!" Тези сакрални думи прозвучаха трикратно точно в полунощ във всички православни храмове по света. Камбанен звън възвести възкресението на Исус Христос - най-великото събитие в християнската история и най-почитания празник на Православната църква.