Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от януари 27, 2013

Файненшъл таймс: Имигрантите идват не за помощи, а да работят

"Файненшъл таймс" публикува статии за българите и румънците Британският финансов всекидневник "Файненшъл таймс" публикува серия от статии, посветени на опасенията на британците от вълна от български и румънски имигранти към Великобритания и на реакциите на тези притеснения.

Първанов: Вътрешният министър Цветан Цветанов лъже и може би скрои номер на премиера Бойко Борисов

С кризисен PR прави внушения и скрои номер на Борисов Вътрешният министър Цветан Цветанов лъже и може би скрои номер на премиера Бойко Борисов. Това заявява президентът от 2002 до 20012 г. Георги Първанов в съобщение до медиите.

Преглед на пресата за деня

Развръзката на делото за убийството на 21-годишната Женя е сред водещите теми на съботните вестници.

Борисов: Нас никога не ни хвалят, напротив

Премиерът бил готов да говори с всеки недоволен гражданин Нас никога не ни хвалят, напротив. Там, където сме най-добри, всички медии казва ”хайде да не говорим за това”, оплака се премиерът Бойко Борисов пред БНТ. По негови думи ГЕРБ е единствената партия, която няма медии.

Протестиращи днес ще искат обвинения за побойниците на Октай Енимехмедов

Протести са планирани в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив Организират протест срещу делегатите, които пребиха до неузнаваемост Октай Енимехмедов – нападателят на Ахмед Доган. Протестът "Съд за "делегатите", пребили Октай Енимехмедов" е планиран за градовете София, Варна, Бургас и Пловдив, съобщиха организаторите.

Родителите на Женя: Доживотен затвор за извергите, убили дъщеря ни!

Дъщерята на поръчителката: Страхувах се, че Петър ще убие и мен Родителите на убитата Женя от Варна настояха извергът, погубил дъщеря им, както и поръчителят на престъплението – лелята на момичето, да получат доживотни присъди без право на замяна. Това стана на първото заседание на Варненския окръжен съд по делото.

Княгиня Калина поиска BG паспорт от Борисов

Малкият Симеон-Хасан също ще взима гражданство Дъщерята на Симеон Сакскобургготски княгиня Калина поиска да вземе български паспорт. Тя се надява и синът й Симеон-Хасан също да получи българско гражданство.

„Свободни” пушачи излизат на протест днес в София

Протест срещу забраната за пушене ще се проведе пред Народното събрание. Организатор е Националната асоциация на свободните, която обединява известни личности.

Стрелецът срещу Баретата бил заснет с камера

Мъжът бил висок, с шапка с козирка и облечен в черно Вероятният стрелец срещу Златомир Иванов-Баретата е бил заснет от охранителна камера на търговски обект, предаде БНТ. Мъжът, който е запечатан на камерата, е висок между 175 и 182 см, с шапка с малка козирка, облечен в черно яке, черни панталони и черни ръкавици. По част от иззетите вчера доказателства от обгорялото помещение е намерен и биологичен материал. Експертизата ще търси възможност за извличане на ДНК профил.

Преглед на пресата днес

"Иде правителство с малко и за малко", прогнозира в "Стандарт" социологът Андрей Райчев. Според него хората не толкова искат Сергей Станишев или Бойко Борисов, а се чудят какво да правят. Нацията няма идея. По тази причина и двете потенциално взимащи властта партии (ГЕРБ и БСП) могат да я вземат с малко и за малко, което е крайно нестабилна формула на властта. По тази причина опозиционните партии обсъждат властта именно като непартийна власт. Лютви Местан говори за "правителство на приоритетите", а Станишев - за "правителство на националната отговорност".

Писмото на един емигрант до властта: Защо мълчите, когато Лондон ни обижда?

Наш емигрант, който от 3 години живее и работи в Лондон, изрази възмущението си от мълчанието на нашите управници относно антибългарската кампания, която се вихри на Острова през последните седмици. В отворено писмо до президента, премиера и външния ни министър 35-годишният Димитър Димитров от Варна призовава властта у нас най-после да реагира на нападките и да защити гражданите на България. От няколко дни апелът му обикаля социалните мрежи и предизвиква лавина от коментари, предаде Стандарт нюз.

Жълт код заради силен вятър в 10 области

Минималните температури днес ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 5° и 10°, в отделни райони на Западна България - до 13°-14° В областите, за които е обявен жълт код, ще духа запад-северозападен вятър със средна скорост 15-18 м/сек.

Баретата е нападнат от професионалисти

Златомир Иванов се срещал с Алексей Петров, разкри Цветанов Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е добре подготвяно престъпление, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7. „Нападението е професионално подготвено. Мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни МВР шефът .

Изборът е: С Борисов или Станишев е по-зле...

Преглед на печата на 31 януари Чака ни битка "С Борисов е зле" срещу "Със Станишев е още по-зле", е изводът на анализа на "Сега". Задава се първата избирателна кампания, изцяло насочена към миналото, а не към бъдещето. Мнозина наблюдатели предрекоха, че в месеците до изборите ще видим един нов Борисов, по-мек, позитивен, внушаващ стабилност, надграждане.

Късни ли са трите оставки за туширане на проблемите...

Преглед на печата на 29 януари Три оставки поиска и получи премиерът Бойко Борисов, за да тушира проблемите, които правителството му има заради неспазване на европейски директиви и принципи. Това е водещата новина за всички всекидневници днес.

Борисов уволни просветния министър Игнатов

Премиерът Борисов уволни просветния министър Сергей Игнатов. Това стана само няколко часа, след като Борисов и финансовият министър Дянков се срещнаха с учени във връзка със скандалите във фонд Научни Изследвания.

След референдума парламентът е с развързани ръце

Очаквано първият след демократичните промени референдум за развитието на ядрената енергетика чрез нова ядрена централа не успя да премине прага от 4.3 млн. гласували, за да бъде валиден.

Георги Първанов: Шансът ГЕРБ да си намери коалиционен партньор граничи към 0

Георги Първанов прогнозира бъдеща тройна коалиция БСП ще спечели парламентарните избори. БСП ще победи, заяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов пред TV7. По думите му левицата трябва отсега да представи бъдещия си кабинет, защото така ще вдигне доверието в себе си.

Цветанов: Вотът не беше за или против Бойко Борисов

„Референдумът не беше за или против Бойко Борисов. Парламентарните избори дават отговори на обществените нагласи и доверието, което хората дават за управление на страната ни. Това заяви вицепремиерът и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция на партията.

Преглед на печата: Защо не успя референдумът?

"Референдум без разум, без страсти и без страх", коментира "Труд" по повод проведеното вчера допитване. Референдумът не успя, защото нямаше условия за доминираща кауза. Рационалният дебат страдаше от липса на яснота - както по обхвата на дискутирания въпрос (нова АЕЦ изобщо или "Белене"), така и по параметрите на ядрения проект - с чии пари,с колко пари, при каква рентабилност.

Провал на референдума, под въпрос е дали отива в НС

По данни на екзит пол гласували са около 20%, над 60% подкрепят нова ядрена централа Първият национален референдум в демократичната ни история история се провали. Все още не е ясно дали въпросът ще се гледа в парламента.

Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!

"Благодаря на Станишев. Освен че не подписа за „Белене“ навремето, прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да я строят, с организирането на този референдум той завинаги зачеркна проекта „Белене“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като половин час преди края на изборния ден пусна своя глас на референдума в Банкя.

Слаба активност - само 9.34% са гласували към 13 часа

Към 13.00 часа днес избирателната активност в страната е била 9,34 на сто. Това сочат данните, предоставени от ЦИК. Най-висока е активността в Плевен - 14,55 на сто, а най-ниска в Кърджали - 5 процента, в Стара Загора - 5,2, и Сливен – 6,2 на сто.

Заснежени пътища и слаба активност на референдума

Без нарушения започна изборният ден на националния референдум с въпрос "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала", съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Ралица Негенцова. Всички избирателни секции в страната за референдума са открити и работят, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов. По-рано днес от Комисията информираха, че заради лошите метеорологични условия и натрупалия сняг някои секции в страната не са успели да отворят врати в 6.00 часа.

Цветанов не очаква висока активност, тъй като референдумът се превърнал в политически спектакъл

Имаше много спекулации и много лъжи за това гласувах по начин, който смятам, че е правилен за бъдещето на България. Това каза вицепремиерът и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като даде своя вот в националния референдум, предаде агенция "Фокус".

Всички избирателни секции работят

Няма постъпили сигнали за нарушения до момента Всички избирателни секции в страната за референдума вече са открити и работят, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов пред БТА. Троянов каза още, че референдумът в страната протича нормално до този момент, няма постъпили сигнали за нарушения. Отворени са всичките 11 687 секции. Вече гласуват и сънародниците ни в някои от посолствата ни в чужбина.

"Атентаторът" срещу Тодор Живков: Доган да се срещне с нападателя си, Държавата разсрочва 60 млн. борч на ВМЗ

Преглед  на печата на 27 януари  24 часа Режат неми и глухи от телефон 112

Как ли ще гласуват избирателите на ГЕРБ, чуди се Костов

Да не оставяме съдбата си на улицата, зове лидерът на ДСБ Голямата загадка е как ще гласува ГЕРБ, не как ще гласува премиерът Бойко Борисов, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, след като пусна своята бюлетина на националния референдум за развитието на ядрената енергетика.