Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от август 5, 2012

(авто) Гол за Криско

От няколко месеца върви кампанията Феърплей, която апелира за честна игра в интернет. Самата кампания издиша на немалко места, а видеоклиповете, които я съпътстват, станаха обект на подигравки и причина за зараждането на нов фолклор.

Българите не са доволни, но си траят

"България няма криза, ще живеем все така". Това казва социологът Андрей Райчев в интервю за "24 часа". Според него това е нашето равнище на производство, на богатство, на индустрия. България сега живее както е възможно при наличните ресурси. Вместо да вървим напред, да се мобилизираме и да си подобрим нещата, ние чакаме нещо да стане еднократно, да излезем от кризата. А това е нашият живот. От този капан няма излизане.

Колите целогодишно със запалени фарове от днес

До една година всички светофари на кръстовища с интензивно движение в страната ще имат броячи за електронно отчитане на времетраенето на сигнала. Това гласят промените в Закона за движението по пътищата, обнародвани в днешния брой на Държавен вестник.

Wall Street взема превантивни мерки срещу краха на еврото

Банките на Wall Street все повече се подготвят за евентуално излизане на някоя от задлъжнелите страни от еврозоната, предава Financial Times . Поради тази причина съветват контрагентите и кредитополучателите си да преструктурират договорите си или да се ориентират към друга банка.

Бойко Борисов ще се срещне с британския си колега Дейвид Камерън

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с британския премиер Дейвид Камерън днес в Лондон. Борисов е на двудневно работно посещение в Обединеното кралство по покана на британския си колега.

Ограничава се движението на коли в Морската градина на Варна

Нова организация за движение на автомобили влиза в сила от днес в Морската градина във Варна, съобщи БТА.

Метеоролозите предупреждават за опасна жега в 17 области

Метеоролозите предупреждават, че днес се очакват опасни жеги в 17 области.

Малта отглежда най-големите мързеливци

Малта отглежда най-големите мързеливци на планетата. Това показват резултатите от любопитно проучване на списание „Лансет“ за най-неактивните народи и цитирано от британския всекидневник „Дейли Мейл".

Плевнелиев: Германия не си е променила отношението към нас за Шенген

Няма индикации за промяна на позицията на Германия спрямо българските институции за присъединяването ни към Шенген.

67 години от атомната бомбардировка в Хирошима

67-ата годишнина от първата атомна бомбардировка в света в Хирошима бе съпроводена от призив за премахване на ядрените арсенали, предаде Асошиейтед прес.

ДАНС от търсач на терористи до издирване на запалени коли

За безмислените занимания на ДАНС пише "Труд". Изданието отбелязва, че първият атентат е знак в каква посока да се развива ДАНС. Но вместо да стане част от една обща разузнавателна и контраразузнавателна агенция, там все още няма координация между различните служби и не се знае кой какво знае, какво прави и защо.