Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юли 1, 2012

България едва ще избегне рецесията през 2012 г.

Виенският институт за международни икономически изследвания очаква икономическият ръст в България да достигне 0,5% през тази година.

Депутатът Емил Димитров се е опитал да спести на майка си няколко стотин хиляди лева годишно

Конфликт на интереси. Обвинения в това нарушение съпътстват вече три години депутата от ГЕРБ Емил Димитров. За три години от мандата той си спечели няколко прозвища извън това, с което влезе в парламента – Емо Софийски. Той беше наричан още Лобиста, Фаса (заради множеството опити да прокара законови текстове в полза на тютюневия бранш), Горския (заради разпоредби за горите и лова) и др.

Продължава гасенето на пожара на Витоша, според МВР ситуацията е овладяна

Около 300 пожарникари, полицаи, служители на горските стопанства и Министерство на отбраната, доброволци ще работят днес в района на пожара на "Бистришко бранище", съобщава пресцентърът на МВР.

Мъж преби варненка с винкел

39-годишна жена беше нападната и зверски бита с метален винкел, обвит със скоч и вестници. Екшънът се разиграл вчера сутринта около 9.30 в близост до плажа на Варна, на бул. „Приморски”, срещу кораба музей „Дръзки“.

КНСБ планира обезщетения за безработни

КНСБ планира да създаде фонд, със средствата от който да обезщетява членовете на синдикалната организация, останали без работа. Президентът на синдиката Пламен Димитров обяви новата инициатива в ефира на БНР.

Румънският парламент отстрани президента Бъсеску

Румънският парламент гласува днес на съвместно заседание на двете си камари за отстраняване на президента Траян Бъсеску, предаде ИТАР-ТАСС.

АЦБ влива допълнителни 50 млрд. лири в икономиката

Лихвения процент на Обединеното кралство остава непроменен, на ниво от 0,5%. Той не е бил променян от 2009 година досега.

Борисов обяснява как се излиза поне на средно ниво в Европа

Финансовата дисциплина, икономиката и инфраструктурата са пътят за излизане на Балканския регион поне на средно ниво в Европа. Това заяви в Дубровник премиерът Бойко Борисов, който участва в срещата на високо равнище "Хърватия 2012 - държавното изграждане и опитът на Европейския съюз", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

За пропилените 3 г. на ГЕРБ: И шимпанзето можеше да стане депутат!

След като вчера опозиционните партии в парламента се изказаха до една и определиха тригодишното управление на Борисов като фиаско, днес отново решиха да излязат с декларации и да критикуват Бойко Борисов.

Малки гърди, но с голяма еротична сила

Живеете ли с комплекса на малките гърди? Всеизвестна истина е, че всеки си мечтае за това, което си няма – жените с голям бюст искат малък, а дамите с малки гърди бленуват едри дини. Ето някои преимущества:

Фандъкова не ще вечно да кърпи дупки в София

"Не можем вечно да кърпим дупки, искам да правим улици и да реконструираме изцяло булеварди. Правим го в момента", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод подобряването на инфраструктурата на София.

Борисов доволен от организацията: Благодаря на всички!

След като Бойко Борисов даде три часа на огъня, днес в резервата "Бистришко бранище" на Витоша вече няма пламъчно горене. Пожарът е локализиран в определени граници и няма разпространение, съобщиха от МВР.

Българите трудно ще стигнат европейците по доходи

Доходите на българина трудно скоро ще достигнат средноевропейските. Това стана ясно от изказване на финансовия министър Симеон Дянков, предава думите на вицепремиера "Труд". В момента българинът взима средно 45% от заплатата на европееца. Това значи, че в продължение на три години кабинетът "Борисов" е придвижил страната напред с едва 3%, т. е. с по 1% на година.

Евросъюзът забранява избиването на бездомни кучета

Европейският съюз се готви да забрани избиването на бездомни кучета , след като Европейският парламент гласува днес препоръка до Европейската комисия, с която я призовава да предложи съответно законодателство.

Варненци спечелиха битката за Морската градина

Общинските съветници във Варна решиха на днешното си заседание Морската градина да не се застроява .

Хаос! Страната ни е неподготвена за справяне с пожари!

Страната ни не е подготвена за овладяването на горски пожари, липсва всякаква организация на работата, както и специализирана техника.

АСТА погребана, завинаги. Демокрация, здравей!

Европейският парламент отхвърли споразумението за защита на интелектуалната собственост АСТА с 478 гласа при 39 „против“, погребвайки го по този начин за Европа.

Граници, които един шеф не бива да прекрачва

В днешно време много от границите между личния и служебния живот се размиват и това може да е объркващо при опит да идентифицирате дали шефът ви проявява неуместно поведение или не. Ако обаче коментарите или действията му настоятелно ви карат да се чувствате некомфортно, то той по всяка вероятност прекрачва границите на професионализма и уместността.

Юли си заминава горещ. Август и септември – хладнички

Август ще е дъждовен за разлика от юли, който пък ще запомним с жеги и рекордни температури.

Дянков да се спогоди с "феодалните старци" от БАН, заръча Борисов

Отношенията между БАН и Министерството на финансите трябва да се затоплят, заръча премиерът по време на правителственото заседание, след като представи новия шеф на БАН проф. Стефан Додунеков.

Как тръгва пожарът на Витоша. Уникални снимки

Булфото разпространи кадри, показващи първите минути от пожара на Витоша , който вилнее вече четвърти ден.

Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава

Стотици недоволни варненци щурмуваха рано тази сутрин сградата на Общината. Яростта им бе предизвикана от сесията на местния парламент, който обсъжда Общия устройствен план на Варна.

Опасно горещо ще е днес в 12 области в страната

Жълт код за опасност от високи температури е обявен за днес в 12 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)-БАН. Много горещо се очаква да бъде в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Четвърти ден продължава борбата с огъня на Витоша

5:30 часа тази сутрин се възобнови операцията по гасенето на пожара на Витоша, който бушува вече четвърти ден.

Дженифър Анистън със зашеметяващи снимки за испанското "GQ"

Дженифър Анистън си взе малко почивка, за да се отдаде на летни страсти с половинката си Джъстин Теру, но това не означава, че е спряла да мисли за работа. Дамата скоро ще започне снимките за нов филм, а междувременно се появи и на корицата на испанското "GQ".

Мазутен разлив покри плажа на Шкорпиловци

Бригада от 20 души, а и много доброволци почистват следите от замърсяването. Снимка: архив, Булфото Мазутен разлив покри с черни петна плажа на Шкорпиловци. Мазутът е залял близо километър от пясъчна ивица на курортното селище, която е най-голямата в България. Дължината й достига 12 км.

Странно! ЕП призова ЕК да не отхвърля АСТА

Европейската комисия призова европейските депутати да не отхвърлят международното споразумение за борба с фалшификатите АСТА на днешното им гласуване, предаде Франс прес.

Партията на Кунева – рециклирана и с вехти лица

Партия Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева се учреди. И какво от това? Идеите - вехти, лицата - рециклирани, ентусиазмът - слаб. "Гръбнакът" на новата партия са все хора, превивали гръб... пред други лидери. Просто "Recycle Bin", коментира "Сега".

Повреден рейс попари пътник край Поморие

Жесток инцидент в автобус осакати 25-годишен мъж от Бургас. Неделчо Неделчев пътувал за работа към Слънчев бряг, когато бил попарен в рейса. До нелепата трагедия се стигнало заради авария.

Новият закон за енергетиката позволява всеки сам да избира доставчика си

Всеки клиент вече може да избира сам своя доставчик на електроенергия и газ , а всеки доставчик е в състояние да достигне до потенциалните си клиенти, като им предложи енергия на конкурентна цена. Това следва от приетия днес окончателно на второ четене в Народното събрание Закон за енергетиката, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Николери се стягат за кумове на Алисия и Ники Михайлов

Николета и Валери Божинови не дават почивка на светските репортери. Докато футболните фенове се питат в кой отбор ще играе националът, а любителките на клюките обсъждат майчинството на плейметката, те заявиха, че са готови да станат кумове на Алисия и Николай Михайлов.

Сметката за тока се превръща в лукс, пресметна Станишев

Сметката за тока ще се превърне в лукс, труднодостъпен за българите, заяви в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на ИБ на партията.

Цената на "зеления" ток ще се актуализира на няколко месеца

В новия Закон за енергетиката цената на тока от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) се предвижда да бъде актуализирана за по-кратък период от една година, без това да води до промяна в крайната цена на тока за потребителите. Това заяви днес пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Два самолета от Израел идват през нощта заради огъня на Витоша

Два специализирани самолета от Израел ще се включат в гасенето на пожара на Витоша , съобщиха от МВР. Машините се очаква да пристигнат в страната ни два часа след полунощ.

Шофьор уби 5-годишно дете във Варненско

5-годишно момченце загина при жестока катастрофа край Варна, съобщиха от МВР. Кървавото меле се разиграло около 21.15 снощи на улица в село Синдел.

Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"

Васил Донев – Доневио на 42 години и 38-годишният му шофьор Бинко Робев са жертвите на стрелбата на пътя Разлог – Баня , съобщи директорът на МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Законът за горите влиза за ново обсъждане без ски поправката

Спорещите страни по Закона за горите , върнат с президентско вето, днес отново не успяха да се споразумеят по най-обсъжданите поправки – за облекченията за ски строителство. На дискусия, организирана от парламентарната комисия по земеделие екоактивистите и инвеститорите проведоха пореден кръг спорове по поправката "Витоша ски" без нови аргументи. Поради това текстът няма да влезе в новия законопроект, чието обсъждане предстои.

Гасил съм много, горските пожари са най-трудни!

Премиерът Бойко Борисов прие предложението на колегата си Бенямин Нетаняху израелски самолет да се включи в гасенето на пожара на Витоша , съобщиха от правителствената информационна служба.

Веселина Попова е бременна

Веселина Попова, която напоследък е известна като секретарката в сериала "Столичани в повече", чака бебче от приятеля си - модела Александър Беседин. Певицата и актриса трябва да роди през октомври.

Влак удари пиян мъж, заспал на жп релсите

Пиян мъж беше блъснат от влак между жп линиите в град Кермен, съобщиха от полицията в Сливен.

Трайчо Трайков ще поиска Комисията за конфликт на интереси да го провери

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще внесе във вторник искане в Комисията за установяване и предотвратяване на конфликти, за да бъде проверен, потвърди той пред "Дневник".

Уорлик се прехласна по София Прайд: Чудесен парад!

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик обяви, че проведеният в събота гей парад е бил чудесна възможност България да докаже, че е една толерантна страна.

Жесток разстрел на двама мъже в джип край Разлог

Двама мъже са били застреляни в джип "Мицубиши" на пътя Разлог – Баня тази сутрин. Двамата им спътници - мъж и жена, са простреляни.

Когато половинката ви остане без работа

Високите нива на безработицата в днешно време превръщат загубата на работа в нещо съкрушително за много домакинства – тези с двама работещи партньори, но най-вече в онези, които се издържат от един доход.

Башар Асад няма да позволи открит конфликт с Турция

Сирийският президент Башар Асад заяви пред турски вестник, че би искал сирийските сили да не бяха свалили турския изтребител миналия месец, както и че няма да позволи напрежението между двете страни да се превърне в открит конфликт, предаде Ройтерс.

Три хеликоптера и 350 души се борят с огъня на Витоша

Няма разрастване на пожара във Витоша , заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който е в щаба в Бистрица. Огънят на "Бистришко бранище" бушува вече трети ден.

Задържаха издирвания за стрелбата при кучешкия скандал в София

Полицията задържа кибритлията, който простреля в гърба мъж в столичния квартал Западен парк при скандал за поведението на домашните любимци. Това съобщи за Агенция „Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Планът „Дянков” компенсира скъпия ток със 7.80 лв.

Компенсацията на най-бедните заради шоковото поскъпване на тока с 13% от първи юли ще бъде със 7.80 лева месечно и то само за пет месеца.

България се оказа данъчен рай за румънци и гърци

Плоският данък, нивото на ДДС и таванът на осигурителните вноски са причината румънските инвеститори все по-често да избират България за да си открият фирми. Така смята румънският адвокат, специализиран в данъчните въпроси Габриел Бириш.

Манолова вижда управлението на ГЕРБ като управление на бонусите

"ГЕРБ ще останат в историята като управлението на бонусите." Това споделя депутатът Мая Манолова пред "Дума". "След като в условията на криза, на мизерия, на замразяване на доходите те имаха нахалството да раздадат десетки, стотици хиляди левове бонуси на висшите чиновници, какво ще им попречи да си направят една колективна награда и да си гласуват бонус от 20-30 или 50-100 депутати, така че да си управляват. Може да спечелиш избори служебно или с измама, но не можеш да управляваш по този начин", убедена е г-жа Манолова.