Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 10, 2013

Служебният кабинет - най-дискутираната тема в печатат днес

Преглед на печата на 15 март Политическите рокади и днес продължават да бъдат най-коментираната тема в печата. Със сигурност ще има нови заместник-министри в служебното правителство, след като голяма част от досегашните си подадоха оставка. Дори се очаква днес в Министерския съвет да бъдат обявени и имената им, твърди "24 часа". В допълнение на тази новина "Стандарт" алармира: Дъжд от оставки за заместници посрещна служебните министри. Няма кой да представи България на една от най-важните за страната ни световни туристически борси - в Русия.

"Файненшъл таймс": ЕС да вземе предвид червените лампички в България

"Файненшъл таймс": Протестите не са само срещу икономиите В югоизточната част на Европейския съюз предупредително светнаха цял куп червени лампички, на които останала част от Европа би трябвало да обърне внимание, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Новият папа е Франциск, а не Франциск I

Официалното име е без римското число, уточни Светият престол Ватиканът заяви, че официалното име на новоизбрания папа е папа Франциск, без римско число, съобщи Асошиейтед прес.

Подводните камъни пред служебния кабинет

Преглед на печата на 14 март 2013 година Акцент в прегледа на печата отново е съставът на служебното правителство.

Дипломатът Марин Райков поема държавата за 2 месеца

Служебният премиер трябва да бъде добър дипломат, каза Плевнелиев Посланикът ни в Париж Марин Райков ще оглави служебното правителство, което ще управлява до предсрочните парламентарни избори, обяви президентът Росен Плевнелиев. Райков ще бъде и министър на външните работи в служебния кабинет.

И Крали Бойко, и опозицията дезертираха от битката за повече демокрация

Преглед на печата на 12 март Министрите на ГЕРБ в оставка лъгаха като за последно пред медиите вчера, информира "Дума". Пред журналисти в МС финансовият министър Симеон Дянков, без да му мигне окото, обяви, че към днешна дата бюджетът на държавата бил в по-добро състояние, отколкото бил заварен от правителството на ГЕРБ.

Днес в печата: Марин Райков - премиер? А до него...

Кой ще оглави служебното правителство според днешния печат "Марин Райков премиер?", е риторичният въпрос, който "24 часа" поставя като водещо свое заглавие. Посланикът ни в Париж Марин Райков е най-вероятният премиер на служебното правителство, което ще бъде обявено днес в 16.00 часа от президента Росен Плевнелиев. Информацията на вестника е потвърдена от три напълно независими и добре осведомени източника. Правителството ще бъде обявено един ден преди определения срок.

Плевнелиев обявява правителството утре, премиерът е определен

Преглед на печата на 11 март 2013 г. Президентът Росен Плевнелиев обявява изненадващото правителството утре, а не както бе казал по-рано - в сряда, пише "24 часа". Причините за това са многобройните спекулации с имена, които самият Плевнелиев нарече "отстрел на кандидатите".

Отново на протест

Патриарх Неофит ще отслужи молебен за помирение Пореден протест в цялата страна се очаква да събере недоволни от монополите в България и днес. Сборният пункт в столицата е пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в 11.00 часа. В същия час, но пред Общината е планираният протест във Варна. Повече от 30 града са обявили, че ще проведат митинги по същото време.