Пропускане към основното съдържание

Осъдиха седмина, крали гориво от влакове. Един ще лежи в затвора

Пернишкият окръжен съд призна за виновни седем души от осемчленна банда, крала гориво от локомотиви на БДЖ.

Само една от присъдите е ефективна – в затвора влиза Михаил Михайлов. Той ще прекара зад решетките 3 години, защото вече е осъждан за друга кражба.

Шестима от членовете на бандата получиха условни присъди. Сред тях е и един полицай който осигурявал охрана на крадците – Божидар Богданов, който бе осъден на 3 г. условно, съобщава БТА.

Другият задържан полицай бе оправдан от съда.

Групата бе разбита през 2008 г.  В нея участвали четирима машинисти и двама помагачи, които източвали дизеловото гориво.
Мъжете успявали да източват по около 1 тон гориво за денонощие и имали контингент от купувачи, които давали предварителни заявки за количествата, които са им необходими.

Най-голямата поръчка е достигнала до 3 тона.

Бандата продавала горивото на значително по-ниски от пазарните цени.
В началото на схемата стоели машинистите, които източвали по 4-5 туби нафта от локомотив. После предавали горивото на помагачите, които пък го продавали на граждани.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.