Пропускане към основното съдържание

В писмото си Кадафи нарича Обама "сине наш"

В писмото, което се състои от три страници, полковникът нарича Обама „сине наш" и го призовава да прекрати „несправедливата война срещу един малък народ от развиваща се страна".
В писмото си Кадафи пише, че военната кампания е нанесла не само физически, но и морален удар на страната му, предаде КРОСС.
В писмото Кадафи приветства отказът на САЩ да участват в бойните операции в Либия. В отговор на прякото обръщение на Муамар Кадафи към президента на САЩ, прессекретарят на Белия дом заяви, че от либийският лидер се искат не думи, а действия.
От своя страна Хилари Клинтън даде да се разбере, че няма да бъдат направени отстъпки. "Няма никаква загадка около това какво очакваме от Кадафи", заяви Клинтън. Тя подчерта, че либийският лидер трябва да обяви примирие, неговите сили да напуснат градовете, завзети с цената на много човешки жертви, а самият Кадафи да се откаже от властта и да напусне страната.
Междувременно, бившият американски конгресмен Курт Уелдън пристигна в Триполи по покана на правителството на Кадафи. Конгресменът заяви, че има намерение да призова Кадафи да направи отстъпки.
Той се кани да му предложи вариант за примирие, при който правителствените войски ще отстъпят от обсадените градове на запад, а отрядите от въстаници няма да се опитват да се придвижват напред от своите позиции на изток.
Белият дом заяви, че знае за пътуването на конгресмена, но подчерта, че той не представлява официалната власт.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.