Пропускане към основното съдържание

Президентът не ще да е пророк Първанов

За намерения със същностно значение за отбраната, международната сигурност и съюзните задължения на страната, президентът не следва да бъде информиран чрез медиите.

Това се посочва в позиция на президента Георги Първанов, разпространена от прессекретариата му, във връзка с казаното от министъра на отбраната, че не е бил длъжен да информира предварително върховния главнокомандващ за предложението си за изпращане на фрегата „Дръзки” за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник" в Либия.

В позицията на президента Георги Първанов още се казва:


След като самият министър на отбраната не е счел за необходимо да информира върховния главнокомандващ на въоръжените сили, то догадката, че това ще бъде направено от парламентарната комисия по външна политика и отбрана звучи нелепо. 

Както е нелепо и очакването държавният глава да гадае за намеренията на министъра и да инициира срещи в отговор на тези догадки. Подобна ситуация говори за нежелание за диалог и подценяване на координацията между институциите.
Нелепо е държавният глава да гадае за намеренията на министъра
Държавният глава изключва възможността да не е бил обсъждан в Съвета по отбрана към министъра на отбраната въпрос, касаещ една от най-боеспособните и големи флотски единици, притежаваща мощно въоръжение и с голям брой военнослужещи в екипажа.
При това за участие със значимо финансово измерение на фона на ограничения бюджет на министерството, допълва Георги Първанов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.