Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от май 6, 2012

Никакъв Апокалипсис, остават поне още няколко хиляди години!

Американски археолози откриха в Гватемала най-древните астрономически календари на маите, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Тръгна проверка в "Пирогов", администрацията се "разболя"

Инспекторатът на здравното министерство и Националната здравно-осигурителна каса започнаха проверка на "Пирогов". Тя е по сигнал на телевизионно предаване, обясни министър Десислава Атанасова.

Радикалните леви се отказаха от коалиция в Гърция

Лидерът на радикалните леви сили СИРИЗА Алексис Ципрас се отказа тази вечер да участва в сформирането на коалиционно правителство, като по този начин зачеркна шансовете за създаването му, предадоха световните агенции.

Разсъжденията на Борисов по НПК, сиреч манджа с грозде

Законови промени в НПК, които да позволяват, щом "съдията тропне с чука и каже: От днес, от този миг, ти вече си затворник", полицията веднага да арестува обвиняемия, иска премиерът Бойко Борисов.

Напомпаха балони на Софи за успех в Баку

"Победа в Баку" и "Догодина Евровизия в България" бяха най-честите пожелания, които полетяха с балони в небето. Софи Маринова ще представя страната ни в Евровизия, а приятели и колеги я изпратиха официално снощи с голямо парти в шоурум в столицата.

Средната заплата продължава да расте, твърди НСИ

През първото тримесечие на 2012 г. средната месечна работна заплата се е увеличила спрямо четвъртото тримесечие на 2011 г. с 0,6%, като достига 731 лева, сочат последните данни на Националния статистически институт.

Банките се подготвят за връщане на драхмата

Банките тихо се подготвят да започнат работа с нова гръцка валута, пише Ройтерс. Някои банки никога не са изтривали драхмата от системите си, въпреки че Гърция въведе еврото преди повече от десет години и ще бъдат готови за прехода, ако дълговите проблеми принудят Атина да се върне към националната си валута.

Синът на Ганчев и останалите петима с обвинения по аферата "Захар"

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестимата задържани при спецакция "Захар". Вчера при съвместна операция на ГДБОП и НАП беше разбита организирана престъпна група, ощетила държавата с милиони левове от невнесени данъци и пране на пари при търговия със захар.

Кунева бие Доган

Ако изборите се провеждат днес, ГЕРБ ще получи близо двойно повече гласове от БСП, според последните данни от изследване на МБМД.

Излизане на Гърция от еврозоната - във вреда и на страната, и на ЕС

Евентуално излизане на Гърция от еврозоната би навредило и на страната, и на Европа като цяло, заяви в интервю за Асошиейтед прес лидерът на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас.

Църквата почита днес паметта на Светите братя Кирил и Методий

Българската православна църква почита днес паметта на Светите братя Кирил и Методий. През 862 или 863 г. Константин-Кирил Философ създава най-старата българска азбука - глаголицата. Оригинално творческо дело, тя предава удивително точно звуковите особености на българската реч и е пригодена към фонетичните особености на старобългарския език.

Лъвско-лисичата природа на Бойко Борисов като лидер

Политологът Георги Манолов определя премиера Бойко Борисов в интервю за "Сега" като лидер с "лъвско-лисича природа" /б.а. изхождайки от типологията на Макиавели/.

Как да се справите със сексуален тормоз на работното място

Сред многото предизвикателства, пред които има вероятност да се изправи една жена на работното място, е и сексуалният тормоз. Ситуацията е много сложна, защото не винаги е лесно да се определи къде свършват границите на любезното, леко закачливо отношение на някой колега и започват опитите за вкарване в леглото.

Има нещо гнило в избеГалеви

Братя Галеви все още не са се предали. Официално срокът за това изтече вчера в 18 часа. Те така или иначе не го сториха, с което „дариха” 100 хил. лева на държавата. Това именно е тяхната гаранция, наложена им още по време на предишното им задържане.

Изчезналият руски самолет се е разбил, няма оцелели

Хеликоптери, участващи в издирването, са открили останките от руския самолет "Сухой суперджет 100", който вчера изчезна от екраните на радарите по време на демонстрационен полет над Индонезия, предаде Асошиейтед прес.

Хората на Кунева с амбиция за златни медали

"Имаме амбицията за златни медали", заявява в интервю за "Труд" учредителят на новата партия "България на гражданите" Даниел Вълчев. Според него на България е необходим един нов политически проект, и то с партийно острие.

Общонационално издирване за Братя Галеви

Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, ще бъдат обявени за общодържавно издирване, след като служителите на "Съдебна охрана" не са успели да ги открият на адресите им в село Ресилово, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Мариана Сиракова.

ГЕРБ "пусна" повечко бонуси

Скандал в парламента предизвика отново темата за бонусите в държавната администрация, след като депутатите приеха на второ четене текстове от Закона за държавния служител, с които се определя нов начин на формиране на работната заплата.

Денят на Европа

Днес празнуваме Деня на Европа, както и победата над Хитлеристка Германия и край на Втората световна война. На 9 май1945 г. началникът на генералния щаб на Вермахта фелдмаршал Кайтел подписва със СССР германската капитулация. Английският министър- председател Чърчил и президентът на САЩ Труман обявяват края на Втората световна война в Европа (1941-1945 г.). През 1950 г. Робърт Шуман представя предложението си за създаване на единна Европа, популярно като като "Декларацията на Шуман", начало на ЕС. Външният министър на Франция призовава за помирениемежду Франция и Германия и "обединението на европейските нации" след края на войната. България празнува Деня на Европа от приемането си като пълноправен член на Европейския съюз. В цяла Европа и у нас този ден се отбелязва с различни празнични прояви. От 19.00 ч., в зала „България" ще се проведе Тържествен концерт, с който столицата ще отбележи Деня на Европа. Организатори са Столична община, Общинск

Вълна над метър премина през Дъбене

Приливна вълна около метър - метър и половина е заляла днес карловското село Дъбене в късния следобед. Това разказа пред Dnes.bg кметът на селото Вълко Шойлеков. Наводнените къщи са над 50, 13 души са евакуирани. Те са изведени от затъналите във вода домове с помощта на лодки на “Гражданска защита”. Под напора на водата са се срутили 2 гаража, допълни кметът. „Населеното място е наводнено не от скъсана стена на язовир, а заради голямото количество дъжд, излял се за кратко време в района.”, съобщи областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Така той опроверга първоначалната информация на МВР, че наводнението е причинено заради преливане на язовир Сопот. Димитров каза още, че на този етап няма проблеми с язовирите край Сопот и Карлово. Четири пожарни автомобила отводняват къщите в село Дъбене. Токът в селото е спрян от съображения за сигурност, тъй като един от трафопостовете е бил наводнен. Екипи на електроразпределителното дружество работят на място. За да спасят жи

"Медиана": При избори днес - ГЕРБ 26,1 %, БСП - 20 %

Проучвания. „Труд": "Медиана": При избори днес - ГЕРБ 26,1 %, БСП - 20 %

Не без сина ми...

Повече от година една българска майка се бори с родните и новозеландските институции, за да си върне детето, отвлечено от биологичния му баща.

МВР продължава да се самодарява

"МВР продължава да се самодарява", съобщава "Сега". 221 хил. лв. е дарило предприятието "Безконтактни мултиплексорни вериги" /БМВ/ за първoтo тримесечие на годината. Това сочи отчетът на фирмата, публикуван от финансовото министерство. БМВ, което е собственост на МВР, държи монопола върху производството на регистрационни табели за автомобили и в същото време е най-щедрият дарител на вътрешното ведомство.

Обмислят забрана на цигарите на стадионите и спирките

Нови, още по-драстични мерки срещу тютюнопушенето, предлагат депутати и от ГЕРБ, и от опозицията, съобщава в. „Сега”. Парламентът вече одобри на първо четене забрана за пушене на закрити обществени места от 1 юни. За да влезе в сила обаче, промяната трябва да бъде гласувана повторно в здравната комисия и в пленарната зала.

Елена Петрова смени оператора Светлин с женен бизнесмен

След като стана известно, че мъжът на Елена Петрова Аристотелис Фотилас й плаща, за да няма актрисата други мъже, новото й гадже я зарязало.

Путин положи клетва като президент на Русия

Владимир Путин положи клетва пред народа на Русия като президент на страната. С дясната си ръка върху конституцията новият държавен глава се закле да спазва и брани като президент на Руската федерация правата и свободите на всеки човек и гражданин, да спазва и защитава основния закон, сигурността и целостта на държавата, вярно да служи на своя народ.

Тъмносините готови за брак със сините. Взимат се след 15 май

Ръководството на ДСБ е одобрило по принцип проекта за споразумение със СДС за общо явяване на следващите парламентарни и евроизбори като Синя коалиция.

Да се сприятелиш с дъщеря си във Facebook, за да я следиш!

Българска майка следяла дъщеря си чрез фалшив профил в социалната мрежа Facebook, представяйки се за нейна връстничка и приятелка. "Любопитният, но тревожен случай е обобщена илюстрация на разрива в комуникацията между родители и децата им", алармира психологът Иван Игов.

Гръцката "Актор" спестила асфалт по Лот 3, ще полага нов

Малките щъркелчета пък бавят "Хемус", отчете Борисов Строителят на Лот 3 на магистрала "Тракия" (гръцката компания "Актор") ще полага отново за своя сметка асфалт върху участък от трасето, заради това че в състава на пътното покритие половината от добавките са спестени.

Дясноцентристите печелят в Гърция, но с малко

Дясноцентристите от „Нова демокрация" печелят най-много гласове на парламентарните избори в Гърция, сочат exit polls резултатите след края на изборния ден. Партията на Андонис Самарас обаче няма да има възможност да състави самостоятелен кабинет.

Европа ни гледа с надежда, рече победителят Оланд

Социалистът Франсоа Оланд печели вчерашния втори тур на президентските избори във Франция с 51,7 на сто от гласовете, сочат данни на министерството на вътрешните работи след преброяване на 99 на сто от гласовете, съобщава на сайта си вестник "Фигаро".

Партиите на кръстопът, а "Борисов не е от тестото на героите"

Преглед на печата за днес 7 май 2012 година За "Новинар" доц. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека към БАН, констатира: "Всички партии у нас са на кръстопът. Безверие е обхванало и старите, и новите политически формации. По време на целия преход у нас бяхме свидетели на апогея на байганьовщината.

Тадич – Николич на балотаж при комшиите

Борис Тадич и Томислав Николич отиват на балотаж на президентските избори в Сърбия. Това сочат първоначалните резултати от президентските избори в Сърбия. Според данните от Центъра за свободни избори и демокрация (ЦЕСИД) на първия тур печели Тадич, а според Републиканската избирателна комисия – Николич. Разликата между двамата е 1-2%.

7 дни арест за абитуриенти, обиждали момичета в Разград

Двама абитуриенти отнесоха присъди от по 7 дни арест за хулигански изстъпления в разградски училища.

Кризата катурна властимащите в Атина

Победители на изборите в Гърция са партиите по крайно лявото и крайно дясното поле на политическия спектър.

Първи прогнози: Засега Оланд води с 53% от гласовете

Претендентът на социалистите за президентския пост Франсоа Оланд води с 52.5-53% от гласовете, сочат прогнозните данни на екзит-полове с избиратели, огласени от швейцарски медии.

Плевнелиев се поклони пред Знамената - Светини

Около 100 -150 граждани се събраха пред паметника на Незнайния войн, където върховният главнокомандващ на българката армия и президент на страната Росен Плевнелиев прие бойните знамена и Знамената - Светини, както и представителните знамена за участие в празничния водосвет по случай деня на Храбростта и празника на българската армия.

Обезщетението за чиновниците, които не искат да се местят, ще е 1 заплата

Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Благоевград, Плевен са част от градовете, които ще поемат първата вълна от преместването на звена от държавната администрация. Ако тя е успешна, ще има и втора вълна преместване - към Ловеч, Враца, Габрово, за която ще отговаря министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

Ченге и военен закопчани при ”Опасните”

Един служител на МВР и един на Министерство на отбраната са сред задържаните при специализирана операция ”Опасните”.

Светъл Гергьовден!

На Гергьовден България чества свети Георги Победоносец. Денят е обявен за официален празник в Република България, както и за Ден на храбростта и Българската армия. Отбелязва се и като празник на овчаря.