Пропускане към основното съдържание

Търговци – тарикати пробутват 50 хил. нередовни яйца

В дните преди Великден все повече търговци се опитват да изкарат лесни пари чрез незаконна продажба на яйца. По тази причина институциите, които следят за безопасността на гражданите се активизираха.
При съвместна специализирана операция на МВР и Агенцията за безопасност на храните бяха спрени от продажба близо 50 хиляди яйца.
Продукцията е иззета от 10 обекта в Пловдив и Стамболийски и Кадиево. При проверките са установени редица нарушения.
„Не е ясен произходът на яйцата и откъде са внесени, нямат необходимата маркировка и не бяха спазени изискванията при тяхното съхранение”, съобщиха за Dnes.bg от Агенцията по безопасност на храните в Пловдив.
Тепърва ще се изследва дали яйцата са опасни за консумация, тъй като не е ясно до кога е срокът им на годност.
„Продължаваме да разследваме случая, а това няма да бъде първата подобна акция”, съобщиха от сектор „Противодействие на икономическата престъпност" от пловдивската полиция.
Експертите съветват да внимаваме при пазаруването на яйца преди Великден, заради  недобросъвестните търговци. Те напомнят, че върху всяко яйце трябва има печат, а продавачът е длъжен да представи документ за срока на годност, при поискване от клиента.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.