Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юни 15, 2014

Снимки от Варна, кв. Аспаруховo след снощния потоп

При 35 л/кв. м: 140 млн. литра на час са минавали през Аспарухово

При валежи от 35 литра на кв. м, през дерето в "Аспарухово" за 1 час преминават около 140 млн. литра вода. Това коментира експертът по свлачища и укрепване на територии в община Варна Олег Колев, цитиран от общинската администрация.

Воден апокалипсис в страната

Воден апокалипсис в страната Воден апокалипсис в страната Над 100 литра на квадратен метър се изляха за 3 часа във Варна в четвъртък вечерта - при месечна норма от 60 литра на квадратен метър, информира сайтът на "24 часа". Гаровият площад, който е най-ниското място в града, също бе превърнат в езеро. Най-пострадала е централната част на квартал "Аспарухово", където мощна вълна помете коли и ги прати в дерето. Наводнена е детска ясла, снощи полицията посъветва гражданите да се качат на високите етажи.

Барикада на ул. "Горна студена", или 200 думи за най-страшното място в България

В 2ч. тази сутрин   варненският кв. "Аспарухово"  бе най-страшното място в България. Калните потоци все още се стичаха по стръмните улици, влачейки камъни, дървета, късове асфалт. А хората, намерили подслон в автобусните спирки, очакваха нов порой.

Радослав Коев, зам. кмет на район "Аспарухово": В отводнителното дере е строено

зам. кметът на район "Аспарухово" Радослав Коев В опит да събере информация за случилото се във Варна "Дневник" се свърза със зам. кметът на район "Аспарухово" Радослав Коев от партия "Отечество". Ето какво разказа той за ситуацията и за причините за бедственото положение.

Институциите се скараха заради потопа във Варна

Излелият се над Варна потоп стана причина МВР шефът Цветелин Йовчев и кметът на Варна Иван Портних "да се хванат задочно за гушите" в ефира на БНТ. Портних обвини управляващите, че не са адекватни при справянето с природното бедствие.

Дете е загинало след пороя във Варна, четирима се издирват

Бедствено е положението в район "Аспарухово" Бедствено е положението в район "Аспарухово" Четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град, съобщиха от полицията в града. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.