Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от декември 9, 2012

Банкова служителка откраднала 100 000 лева от клиенти

Банкова служителка от Севлиево е присвоила над 100 хиляди лева от клиенти чрез фалшифициране на служебни документи.

Борисов готов с оставка при отмяна на забраната за пушене

Премиерът Бойко Борисов заговори за оставка, ако депутатите му гласуват „за" връщане на по-либералния режим за пушене.

Рекордни студове на четири места у нас

В четири станции на НИМХ към БАН са отчетени отрицателни температурни рекорди тази нощ, съобщиха института за ”Фокус”.

81% от българите против легализирането на марихуаната

81% от българите са против легализиране на употребата на лека дрога, включително и марихуана, показват данни от национално представително изследване на НЦИОМ.

Преглед на печатните новини за деня

ВСС ще брани съдебната власт със закон "Анти-Цветанов”, пише в днешния си брой вестник „Сега”. Неспирните нападки срещу съдебната система от страна на вътрешния министър Цветан Цветанов доведоха до странни опити на Висшия съдебен съвет (ВСС) да защити магистратите.

Борисов: Разбихме монополите; Найденов: Точно така

Какво се случва с цените на храните - това е една от темите на разговор между премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието Мирослав Найденов на редовното правителствено заседание в сряда.

Преглед на пресата за деня

Под заглавие "Операция "Коледно прочистване" "24 часа" анонсира: Синът на бившия земеделски министър Георги Танев - Иван Универсалния, доведената дъщеря на ексмитническия шеф Христо Кулишев - Мила Георгиева, и синът на алкохолния бос Миню Стайков са заподозрени за участие в схема за източване на ДДС.

Опозицията бойкотира кворума, депутатите няма да работят

Парламентът прекрати работа заради липса на кворум. Цецка Цачева беше принудена да свика извънреден председателски съвет, за да се реши дали парламентът ще има заседание днес.

Живакът падна рекордно на пет места

Пет отрицателни температурни рекорда са регистрирани тази сутрин, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

БВП на човек от населението в ЕС е най-нисък в България

Брутният вътрешен продукт (БВП) на човек от населението, изразяващ се в покупателна способност, през 2011 г. е бил най-нисък в България (46*) и най-висок в Люксембург (271*), показват данни на Евростат.

Някои си цъкат SMS-и като Борисов, други спорят за изборите

Няколко часа в парламента продължава спорът за прозрачността на изборите. Предложението на ДПС предвижда заседанията на всички видове комисии да са публични, катона тях могат да присъстват застъпници, чуждестранни наблюдатели, журналисти и неправителствени организации.

Сепаратистките тенденции се разгоряха в Европа

През отиващата си 2012 г. отдавна тлеещите сепаратистки настроения в три европейски региона - Шотландия, Каталуния и Фландрия - се разгоряха с нова сила. Първите две поеха курс към организиране на референдуми, на които населението да реши дали да продължат да са част съответно от Великобритания и Испания или да се отделят от тях. Шотландия вече насрочи референдум за 2014 г., а в Каталуния това може да стане догодина. Белгийската област Фландрия все още не е достигнала този етап, но очевидно и там тенденцията е тези процеси да се засилят в следващите години.

Прогноза за 2013-а: Стискайте зъби до есента

Очаквам слабата бизнес активност в България да продължи до есента на 2013 година.   Едрият бизнес ще оперира без сътресения , но без да пристъпва към реализация на нови и рискови проекти. Или най-вече ще се развиват основните дейности на компетентност, интерес и направени инвестиции.

Преглед на пресата за деня

Сред водещите теми на вестниците в четвъртък поредната размяна на реплики между най-овластените фигури в държавата.

Депутатите отново влязоха в спорове около Изборния кодекс

Споровете около Изборния кодекс започнаха ден преди разглеждането му на второ четене в Народното събрание, съобщи БНР. От БСП предупредиха, че ще поискат президентът да наложи вето, ако не бъде дадена законова възможност политическите партии да получават копия от протоколите на избирателните комисии, за да извършват паралелни преброявания. Управляващите контрираха с това, че всеки протокол ще има уникален номер.

Пътната обстановка в страната

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от АПИ. Температурите са в интервала от -10° до + 2 С°.

Актуалните печатни новини за деня

24 часа С 9,6% по-евтин газ, парното в София пада с над 7%

Българчетата стават все по-неграмотни

"Сривът в знанията вече започва в четвърти клас", алармира "Сега". Знанията на българските ученици вече се сриват още в началното училище, а не в прогимназията, както беше досега.

Паднахме под 7 млн., 205-ти сме по раждаемост в света

За първи път след 1947 г. броят на българите е под 7 милиона и държавата ни е с 6-милионно население, това съобщиха учени от Центъра за демографска политика. Това означава, че сме се върнали 65 години назад, коментират учените.

Борисов и Атанасова вдигнаха червен картон за пушенето на закрито

Няма да подкрепим промяна в тоталната забрана за пушене на закрити обществени места. Твърдата си позиция за пореден път заяви здравният министър Десислава Атанасова. Такова обаче било и мнението на министър-председателя.

Меглена Кунева: Използват надбавките като поощрение и наказание!

Правителството използва коледните надбавки като инструмент за поощрение или наказание, заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Дискриминирани ли са пушачите и защо са празни заведенията?

Пълната забрана за тютюнопушене е крайна мярка, недоволството на пушачите е нормално, те не са втора категория хора, смята депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, цитиран от Дарик.

Разследват министър Караджова за конфликт на интереси

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е разследвана по сигнал за конфликт на интереси. Подозренията са, че Караджова е работила в полза на фирми при промените в Закона за управление на отпадъците, съобщи бТВ.

Светът през 2030 година според разузнаването на САЩ

Едва ли някой знае къде ще бъде след 18 години. Но разузнавателните служби на САЩ се опитват да опишат в какъв свят би попаднал човек след близо две десетилетия.

Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!

Трябва да подкрепим кандидатурата на Македония за ЕС само ако Македония прекрати антибългарската пропаганда.

Шок-2 остави в ареста 35 души в България и Италия

35 души са задържани в Италия и България до момента при международна спецоперация “Шок-2“, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред “Фокус“.

ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Това заяви в Костинброд вътрешният министър Цветан Цветанов, като уточни, че това решение било взето на среща тази вечер.

Преглед на пресата за деня

Политиката по доходите в последните четири години не е случайна. Така смята бившият социален министър Иван Нейков. В интервю за " Труд " той пояснява: "Тя е в нарушение на един фундаментален принцип в дясното политическо мислене - за справедливостта. Разпределението на тежестта на кризата при нас може да е всякакво друго, но не и справедливо. Прехвърля се тежестта на гърба на най-бедните и най-нуждаещите се.

След рекорден негативен вот Вяра, Надежда и Любов напуснаха къщата

Крачка преди финала на Big Brother All Stars тризначките Вяра, Надежда и Любов си тръгнаха от Къщата. Те получиха рекорден негативен вот – 83,5% от гласувалите зрители са поискали тризначките да напуснат Къщата.

Пияната учителка остава без работа

Договорът на учителката, която влезе пияна в учебен час на своя колежка, ще бъде прекратен, съобщава БНР.

Бизнес интересите ще надделеят над здравето

Хотелиери и ресторантьори се срещнаха с Делян Добрев да обсъдят има ли възможност да се отмени задължителната забрана за тютюнопушене в заведенията, съобщи БНТ.

Цветелина Бориславова е най-влиятелната жена у нас

Собственикът на Българо-американската кредитна банка Цветелина Бориславова оглави класацията на „ Форбс България " за най-влиятелните жени в страната.

Борисов да премисли за коледните надбавки, зове КНСБ

Правителството и премиерът Бойко Борисов да преценят още веднъж и да положат усилия да се намерят средства за коледни надбавки за пенсионерите , призоваха от КНСБ.

Сладка дрямка в Осло

Премиерът Бойко Борисов позадряма на официалната церемония в Осло, на която Европейският съюз получи официално Нобеловата награда за мир. Той беше уловен от камерите на събитието. Кадър със спящия Борисов обиколи светкавично социалните мрежи със заглавие „Спящата красавица на церемонията на Нобеловите лауреати“. AFP/Guliver Източник dnes.bg

"Единство" и ДСБ в нова Синя коалиция

Иван Костов Иван Костов ще проведе среща с Надежда Нейнски, за да бъде подписано коалиционно споразумение между ДСБ и новоучреденото гражданско сдружение "Единство", съобщи Радан Кънев от тъмносините.

Преглед на пресата за деня

"Разследват министри", е водещото заглавие на "Стандарт". Трима действащи и един бивш министър се разследват за конфликт на интереси. Срещу екоминистър Нона Караджова, образователния шеф Сергей Игнатов, културния министър Вежди Рашидов и бившия енергиен шеф Трайчо Трайков има постъпили сигнали в Инспектората на Министерски съвет.

Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки

Няма да има коледни добавки, защото няма пари в бюджет. Това отсече премиерът Бойко Борисов пред bTV и сложи край на надеждите на пенсионерите за допълнителни пари по празниците.

Коледни и зимни изображения и картички

Християните отбелязват деня на Света Анна

Православната църква отбелязва на 9 декември зачатието на Богородица от нейната майка - Света Анна.

Думи без смисъл

Ако следите новините, то несъмнено оставате с впечатлението, че любимото занимание на премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Сергей Станишев е да си говорят през медиите.

Германецът, който прелетя над Желязната завеса

Матиас Руст  днес . Снимка: Youtube През 1987 година 19-годишен младеж от Западна Германия шокира света. Той прелита над противовъздушната отбранителна системa на Съветския съюз и каца със самолет “Чесна” на Червения площад. За лудорията си е осъден и лежи в затвора повече от година. Четвърт век по-късно обаче смелчагата заявява, че не съжалява за нищо, пише в материал на Би Би Си.

Пътната обстановка в страната

Републиканските пътища са проходими при зимни услови я. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Преглед на пресата днес

Преглед на печата на 9 декември 2012 година "Станишев отвори фронт с хората на Овчаров", съобщава " 24 часа ". Това се случи в събота на заседанието на Националния съвет на партията. Отсега нататък НС и ИБ на БСП ще вземат на пряк отчет организациите в София, Габрово, Кърджали и избирателните райони Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Благоевград.

Родители на нов протест в сряда пред парламента

Недоволни родители планират да излязат на протест в сряда пред сградата на парламента срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование.