Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 22, 2012

Очерк на един англичанин за България : “Няма по-прост народ от българския”

Трябва да си много прост, да работиш за хора които смятат, че са надзакона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самият тебе. И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже, всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш – “Ми аз, какво мога да направя?”

Какво мъжете не смеят да питат половинките си?

Отношенията между мъжете и жените винаги са били сложни. С времето те не се улесняват и колкото и дълго двама души да са заедно, пак остават някои загадки за силния пол. Има ли въпроси, които вълнуват мъжете, но не смеят да попитат любимите си? Според блогъра Аарон Трейстър – ДА. А ето и какво той и много други негови събратя не знаят, а ги вълнува:

Два фалшиви подписа сложила Калина Илиева в менте дипломата

Бившата шефка на фонд “Земеделие” Калина Илиева сама се е подписала срещу името на декана на дипломата си от Висшия институт по техника и икономика в Берлин, става ясно от обвинителния акт, внесен в Софийския районен съд в четвъртък.

Повреден кабел на БТК причини двукилометрова опашка при Калотина

Затруднена е работата на граничните екипи на ГКПП-Калотина, съобщават от пресцентъра на МВР. Шофьорите на камиони се спират в района на Сливница. Властите препоръчват на водачите да ползват обходни маршрути през Връшка чука и Брегово.

Бомбите в Днепропетровск скрити в кошчета за боклук

27-души, сред които девет деца, са ранени при четирите взрива днес в украинския град Днепропетровск, предаде АФП, като се позова на министерството на извънредните ситуации на Украйна. По неофициална информация взривовете обаче са били 10.

От 3 до 33°. Топъл май, но ще ръми и трещи

Най-високите температури през идния май ще са между 28 и 33°, а най-ниските – между 3 и 8°, съобщиха синоптиците от БАН.

Нов знак отличава храните без ГМО

При покупка на млечни и месни продукти, произвеждани от ферми, които използват фуражи с генетично-модифицирани съставки, потребителите задължително ще бъдат информирани за това чрез етикетите на храните.

5 302 населени места, 5 045 от тях – села

Населението на България в края на 2011 година е 7 327 224 души, което е 1.5 % от населението на Европейския съюз, показват данните на НСИ.

Искат да ме скарат с Борисов заради спецслужбите, смята МВР шефът

"Искат да ме скарат с премиера Борисов чрез спецслужбите”. Това заявява МВР шефът Цветан Цветанов в интервю за „24 часа”.

МиГ-29 се запали и падна в река край Пловдив

Изтребител МиГ-29 се е запалил и паднал в река на 10 километра от авиобаза Граф Игнатиево, съобщи кореспондентът на Dnes.bg.

ГДБОП разби група за изнудване на наркодилъри

Служители на ГДБОП разбиха организирана престъпна група, принуждавала чрез внушаване на страх наркодилъри да й отчитат процент от печалбата си от продадената дрога, съобщи МВР.

Отцепник от Костов: ДСБ изпадна в канибализъм

ДСБ изпада в канибализъм и в едно самоизяждане след всеки избор, заяви пред bTV Петър Николов, който бе сред първите четирима, напуснали ДСБ.

Навършват се 26 години от аварията в Чернобил

Днес се навършват 26 години от Чернобилската катастрофа - една от най-трагичните страници в най-новата история на човечеството.

Кризите "са предизвикани от глупост, алчност и безразсъдство"

Министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър увери американците, че администрацията на президента Барак Обама прави, каквото може, за да накаже виновниците за най-тежката финансова криза след Голямата депресия, предаде Ройтерс.

Седмично ловят по 110 бездомни кучета в София

Средно по 110 бездомни кучета на седмица се залавят, обработват и кастрират от "Екоравновесие", пише в отговор до общинския съветник от БСП Георги Кадиев кметът на София Йорданка Фандъкова.

Европа да си създаде "Еврогаз", предложи Борисов на Ромпой

Европа да създаде обща европейска компания за газ, която да купува горивото и да го разпределя на всички европейски страни е предложил премиерът Бойко Борисов на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

"Ако има някакво ниво на раждаемост, то се поддържа от циганите"

Преглед на печата за 26 април "Кризата - причина за аборт", гласи заглавието на темата на вестник “Труд”. Сред основните причини за прекъсването на бременността при младите са кризата и страхът, че финансите няма да стигнат за отглеждането на детето. "Жените се страхуват, че ги връхлитат тежки и несигурни години. Така липсата на позитивно мислене и на очакване на светло бъдеще ги кара да прекъснат бременността. Уви, в последните месеци това се случва все по-често", разказва д-р Иван Костов от столичната Втора АГ болница "Шейново".

ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж

Опозицията се опитва да отклони вниманието на обществото и да подмени дневния ред. Това са казва в декларация на ГЕРБ по повод новата пленарна сесия на НС. В началото на днешното заседание политическите партии представиха приоритетите си.

Разбиха банда, събирала насилствено лоши кредити

Престъпна група, занимаваща се с насилствено събиране на лоши кредити бе разбита от служители на ГДБОП.

Бойко Борисов: Метрото е най-добрият европейски проект за тази година!

Метрото е най-добрият европейски проект за тази година, заяви премиерът Бойко Борисов на представянето на нова схема за финансиране по Оперативна програма "Конкурентоспособност" – Програма "Енергийна ефективност и зелена икономика".

Елеонора Николова защити служителите на БОРКОР

"Не сме мързелували", така отговори новият шеф на БОРКОР Елеонора Николова на обвиненията за почти цяла година бездействие на правителственото звено за борба с корупцията.

Ласло Андор очаква обяснения за достъпа на българи до пазара на труда

Еврокомисарят по заетостта Ласло Андор очаква до средата на май отговори от страните, които решиха да не отварят трудовите си пазари за българи и румънци, с по-задълбочен анализ на причините, които са ги принудили да удължат забраните.

Хакнаха президентството и МС?

Сайтовете на Правителството и Президентството изчезнаха вчера следобед. За няколко часа сайтовете на официалните институции не бяха достъпни, като се предполага, че са станали жертва на хакерска атака. Официалните държавни уебстраници не се зареждаха.

Борисов и Херман ван Ромпой ще открият метрото до Цариградско шосе

От днес метрото в София се разширява с нови две станции. Новият участък от станция Младост 1 до станция Цариградско шосе по първия метродиаметър е дълъг 2 километра и половина и струва на общината близо 100 млн. евро.

България с най-ниско посачово заплащане на труд в рамките на целия ЕС

Българинът взема най-ниското посачово заплащане на своя труд в рамките на целия ЕС, сочи последното проучване на Евростат.

Нов вариант за конфискацията - гражданите няма да доказват невинност

Един от най-спорните въпроси около конфискацията на незаконно имущество - кой и как ще доказва вината и съответно невинността, е променен в закона между първо и второ четене на законопроекта и приет от парламентарната вътрешна комисия. Досега проектът за отнемане на незаконно имущество предвиждаше, от една страна, комисията за конфискация да доказва разминаване в доходите и придобивките, както и че даден имот е купен с незаконни пари, а от друга, и самият обвинен трябваше да доказва своята правота. А накрая съдът да преценява кой се е справил по-добре.

Със 140 км/ч по магистралите, обаче само по новите

Максимално допустимата скорост по магистралите става 140 км/ч, но това ще се отнася само за новите аутобани, където качеството на настилката позволява това.

ИПИ: Безработицата ще расте, безсилието на властта – също

Ако държавата не предприеме мерки за гъвкав пазар на труда и облекчаване на бизнеса, така че да бъдат създавани нови работни места, в следващите няколко години безработицата в България ще се задържи устойчиво над 10%.

Масирани проверки на газовите уредби в колите

Масирани проверки и нови изисквания за техническата изправност на автомобилите с газови уредби ще бъдат приети до месец, съобщи директорът на ДАИ Валентин Божков.

Миланов опитал да прикрие далаверите на Киров?

Преглед на печата за 24 април 2012 година Румен Миланов се е опитал да прикрие злоупотребите на Кирчо Киров в Националната разузнавателна служба и затова е уволнен от премиера.

"Гражданска отговорност" скача с 10%

След високите цени на горивата, шофьорите ще трябва да поемат още един финансов удар. От юни се очаква повишение на задължителната полица "Гражданска отговорност". Прогнозите на застрахователите сочат, че оскъпяването ще бъде с 10%, съобщи bTV.

Франсоа Оланд: възходът на един антигерой

Смятаха го за податлив и неопитен. Той прояви последователност и спечели доверие. Фаворитът за нов президент на Франция Франсоа Оланд успя да извлече капитал от недоволството срещу досегашния президент, като заяви,че мечтае за "нормален" президент и заклейми бруталния стил на Никола Саркози, предаде Франс прес.

Топлофикация София спира парното

От днес “Топлофикация София” започва общото спиране на отоплението.

Има вот, няма вот - юристи спорят за оттеглените подписи на "Атака"

Преглед на печата днес "Опозицията се стяга за дебати, ГЕРБ я посича", пише "Труд". Юристите от всички парламентарни групи ще спорят може ли да се оттеглят подписи при внесен вот на недоверие към правителството.

Кунева: Провалът с вота на недоверие към правителството се дължи на задкулисни договорки!

Провалът с вота на недоверие към правителството се дължи на задкулисни договорки, това заяви по време на своето посещение в Габрово Меглена Кунева, председател на Сдружение “България на гражданите”.

Първанов: На бас, че АЕЦ Белене ще има

Георги Първанов се включи в протеста в Плевен, където над 2000 души демонстрираха срещу решението да не се строи АЕЦ Белене.

bTV прекратява публичната дискусия с Global Vision и си търси правата в съда

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница” , телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни.

Станишев: Токът ще е по-висок от пенсиите

БСП ще настоява за дебати по невнесения вот по време на председателски съвет и заседание на Парламента, които ще се проведат утре.

Станишев взе І-ви рунд в красния дуел с Първанов. Молове стават бомбоубежища

Преглед на печата днес: „24 часа" Станишев взе І-ви рунд в красния дуел с Първанов Червена точка в полза на Сергей Станишев по пътя към нов мандат начело на БСП постави организацията на социалистите в столичния район "Красно село".

Прави ви се секс? Ами, пойскайте си го!

Добре знаем ползите от секса – той подобрява здравето, помага за хубав сън, прави ни по-щастливи, заздравява връзката между хората, а понякога и решава проблеми. Да не говорим, че на него дължим продължението на рода си. Но за някои жени е много трудно да си поискат секс и изпитват страхотно неудобство, дори да се касае за собствения им съпруг.

Съседски разногласия спират санирането на панелките

Българите не могат да санират жилищните сгради заради дребни разногласия. Това стана ясно по време на срещата на регионалния министър Лиляна Павлова със собственици на стари блокове в Пловдив.

125 ранени при влаковата катастрофа в Холандия

125 души са ранените при челния сблъсък на два пътнически влака в Амстердам снощи, съобщиха от полицията.

"Саркофобия". Защо не го харесват във Франция?

Ако Никола Саркози не успее да стигне до втори мандат (каквито са прогнозите на повече социологически агенции), то несъмнено един от основните фактори за поражението ще бъде фактът, че личността му меко казано не се нрави на множество негови сънародници. Не говорим за изпълнението на професионалните му задължения, а за самото му поведение, констатира BBC.

Трагикомично: Файтон с роми се обърна пред родилен дом

Файтон се преобърна пред родилен дом „Весела” в Пловдив. На него се возили млади родители с новородено бебе.

Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант

Началникът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Николов няма да бъде наказан заради скандалния видеоклип, разпространен в интернет, заяви в Пловдив главният секретар на МВР Калин Георгиев.