Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 14, 2013

"Алфа Рисърч": ГЕРБ запазва преднината пред БСП, избирателната активност расте

По-висока готовност за участие в изборите, запазваща се преднина на ГЕРБ пред БСП, укротяване на устрема на "Атака". Това са някои от основните тенденции, които показва изследване на "Алфа Рисърч" по поръчка на "Дневник" в началото на предизборната кампания. От агенцията отчитат и продължаващ спад в подкрепата за партията на Меглена Кунева и насочване на повече гласове към т.нар. "малки партии".

Който вземе изборите - трябва да чуе улицата или тя ще го помете

Преглед на печата на 19 април Огромен кадрови скандал тресе правосъдното министерство, пише “Труд”. Доклад на вътрешния инспекторат, създаден по силата на Закона за администрацията, е разкрил, че 86 служители на ведомството са назначени незаконно, тъй като за техните длъжности не е обявяван конкурс. От пресцентъра на правосъдното министерство потвърдиха информацията и допълниха, че тече проверка по доклада на инспектората, пише още изданието. Докато приключи дисциплинарното производство, от работа е отстранена шефката на дирекция “Човешки ресурси” Даниела Лазарова.

Чрез македонци и сърби в Кюстендил могат да се правят изборни измами

Изборните измами са тема, която е вечно актуална в навечерието на важни за България избори, особено когато става въпрос за парламентарен вот.

На 12 май битката е за нашите 50 лева!

Преглед на печата на 18 април "Питайте ги за цената на тока, а не за работни места", коментира "Сега". Цената на тока трябва да бъде включена в предизборните платформи на партиите, които избягват темата за енергетиката, предпочитайки да говорят утопии за хиляди работни места, сигурност, благоденствие и всички останали клишета.

БСП поиска оставката на Станимир Флоров

БСП чака реакция от премиера и президента за шефа на ГДБОП Директорът на ГДБОП Станимир Флоров незабавно да бъде отстранен от МВР, настоява БСП. Поводът за искането на левицата са изнесените "шокиращи данни за извършвани оперативни разработки относно покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали", насочени срещу Флоров.

Коалиция с БСП, ДПС, АТАКА няма да правим, отсече Борисов

Станишев няма шанс да бие в България, според лидера на ГЕРБ Коалиция с БСП, ДПС, АТАКА или който и да било, докато аз съм шеф на ГЕРБ, няма да правим. Това каза в Плевен Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, при представяне на кандидат-депутатите за 15 – МИР Плевен за предстоящите парламентарните избори, предаде агенция “Фокус”.

Подслушването в България подкопава демокрацията

АЛДЕ се замисли и за честността на изборите у нас Подслушването в България подкопава демокрацията и честността на избирателния процес. Това се посочва в изявление на председателя на групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат, пише БТА.

МВР - с главна роля в изборите

Преглед на печата на 17 април Анализът на "Труд" стига до извода: "МВР - с главна роля в изборите". Предизборната кампания тръгна по сценария на опозицията, пише във всекидневника. Сергей Станишев вероятно се е надявал на това, когато оповести сигнала си за масово подслушване на политици и бизнесмени.

7.8 по Рихтер удари Иран

Жертвите може би са стотици Земетресение с магнитуд 8 разтърси Иран, близо до границата с Пакистан, съобщи Ройтерс, като се позовава на американския геофизически институт. По-късно американският институт преразгледа оценката си за магнитуда и съобщи, че той е бил 7,8. Иранските учени обявиха, че той е бил още по-нисък – 7,5.

Ветровит и хладен вторник

Жълт код за силен вятър е обявен за цяла Източна България за 16 април, съобщиха от НИМХ. В седем от области в страната, цяла Източна България, времето ще бъде потенциално опасно. Това са Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, където се очакват силни ветрове. В останалата част от страната в Западна България кодът остава зелен

Отбелязваме деня на българската Конституция и юриста

Денят на Българската Конституция и юриста се отбелязва днес. На 16 април първото Велико Народно събрание приема през 1879 година Търновската конституция.

Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Очаква се по-голям ръст на икономиката ни от 2014 г.

Преглед на печата на 16 април 2013 г. Правителството предвижда и спад на икономиката с 0,4%. Икономиката ни ще се забърза от догодина. Тогава се очаква да отчете ръст от 1,8%, през 2015 г. - 2,9 на сто, а през 2016 г. - 3,4%. Такава е прогнозата на правителството, заложена в конвергентната програма за 2013-2016 г. Тя е публикувана за обществено обсъждане в strategy.bg., информира "24 часа".

БСП: Твърденията на Яне Янев за договорки между БСП, ДПС и президента са "абсолютна лъжа"

"Абсолютна лъжа" . Така от пресцентъра на БСП коментираха тази вечер изявление на Яне Янев пред агенция "Фокус", че имало тайна договорка между президента Росен Плевнелиев, БСП и ДПС , според която след изборите правителството ще бъде оглавено от еврокомисар Кристалина Георгиева .

Цветанов сигурен, че няма да е следващия премиер

Не е възможно да оглавя евентуално следващо правителство на ГЕРБ, каза днес по ТВ7 председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов . Той увери, че при ново управление на партията кадрови грешки няма да бъдат допуснати, защото в ГЕРБ вече имали достатъчно голяма база данни за лица, които могат да управляват.

Меглена Кунева: Управлението на ГЕРБ е 2 в 1 - мутри и монополи

"Доскорошното управление на ГЕРБ беше олицетворение на 2 в 1 - мутри и монополи". Това коментира в Дупница лидерът на " Движение България на гражданите " Меглена Кунева .

Молби за еднократна енергийна помощ приемат от днес

Решението за подпомагането е на служебното правителство От днес в Агенцията за социално подпомагане ще се приемат молби за еднократна енергийна помощ, съобщи БНТ. От услугата може да се възползват хора, чийто доход е с до 10 лв. повече от определения минимум за подпомагане за изминалия отоплителен сезон.

Емил Хърсев: Държавата не произвежда нищо никога

Администрацията не носи доход, обяснява Емил Хърсев "Икономика на свободата", коментира в "Сега" Емил Хърсев, д-р ик. Държавата не произвежда нищо никога, посочва той. Заетите в раздутата ни администрация не носят на нацията доход, те потребяват доход. Хранените хора на държавата отхапват от залъка на някой, който произвежда доход.

Партийната мобилизация повишава рейтинга на политиците

Преглед на печата на 15 април Партийната мобилизация месец преди изборите се отразява положително на рейтинга на политиците. Това сочи изследването на агенция "Медиана" от началото на април, представено в "Труд".

София кърпи 2 булеварда и над 30 улици, ЕС затяга обръча около офшорките

24 часа Само 1800 лева получили родителите за зверски убитата Грациела Пламенова Държавата дала едва 1800 лева на родителите на мъчително убитата Грациела Пламенова от Търговище.