Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от септември 9, 2012

Нинова: Правителството е било предупредено, че ще има атентат

България е имала информация за предстояща реална заплаха за терористичен акт две-три седмици преди атентата на летище „Бургас“. С това изказване депутатката Корнелия Нинова вдигна градуса на емоциите по време на Нацианалния съвет на БСП, съобщи БНР.

Google отказа на Белия дом за антиислямски филм

Ръководството на Google отхвърли искането на Белия дом да бъде преразгледано решението си да остави достъпен в You Tube откъс от антиислямския филм, взривил протестите срещу САЩ в Близкия изток.

100 литра кръв на ден са нужни само за столичните болници

100 литра кръв на ден са необходими само за столичните болници. Тревожният сигнал подаде директорът на Националния център по трансфузионна хематология доц. Андрей Андреев.

Клод Геан: Ромската престъпност е изключително жестока

Бившият френски вътрешен министър Клод Геан заяви, че не бива "силно криминогенните малцинства" от румънски и български произход да бъдат насърчавани да се настаняват във Франция, съобщава френският информационен сайт NOVOpress.

Общинските съветници от ГЕРБ не щат да паркират безплатно

Общинските съветници от ГЕРБ смятат, че съветниците в СОС не трябва да имат карти за безплатно паркиране, пише в позиция, изпратена до медиите.

На Кръстовден идва есента

Православната църква отбелязва днес църковния празник "Въздвижение на Светия кръст Господен", наричан от народа Кръстовден.

Нападението над лекари ще се наказва строго

Нападенията над лекари и медицински работници да бъдат инкриминирани. Това прие днес на първо четене здравната парламентарна комисия.

Борисов бил уникален като Рейгън

"Борисов е уникален като Рейгън. Има обаяние, което му помага да се асоциира с обикновените българи. Това се усеща дори от хора, за които българският не е роден език". Това заявява пред "Труд" досегашният посланик на САЩ у нас Джеймс Уорлик, чийто мандат приключва.

Борисов май скръцна със зъби на Путин

Ако Путин е знаел за иска за 1 млрд. евро, който заведоха “Атомстройекспорт“, срещата ни на 9 ноември, когато трябва да подпишем за строителството на “Южен поток“, ще му е многонеприятна, заяви премиерът Бойко Борисов.

Животът ми свърши. Болно ми е за тази държава!

Иконописецът Йордан Опиц беше осъден на 5 години затвор от Върховния касационен съд, след като през 2007 г. стреля по крадец, опитал се да избяга. По-късно 26-годишният наркозависим мъж умира.

Синята зона - отново главна тема на столичните общинари

В първото си заседание след лятната ваканция Столичният общински съвет ще обсъди пак нововъведенията за платено паркиране в София, съобщи БНТ.

Действаме по план Б за "Белене"

След като руската компания „Атомстройекспорт” увеличи исканите компенсации заради отказа на България от изграждането на АЕЦ „Белене” на 1 млрд. евро, енергийният министър Делян Добрев заяви, че има два резервни плана за реакция и нито един от тях не включва плащане.

"На училище": Три задължителни прегледа преди първия учебен ден

Лятната ваканция почти приключи, а приготовленията за новата учебна година са в разгара си. Малките ученици са пораснали с близо половин педя, по-големите момчета са възмъжали, а момичета са се разхубавили. Така обикновено действат игрите, почивката и хубавото време.

Заставаме срещу тероризма, стига да имаме доказателства, увери Борисов

Винаги бихме застанали срещу всеки терорист, тероризъм или държава, която произвежда такъв, стига да имаме достатъчно доказателства. В момента ние ги нямаме и затова продължаваме усилено да работим по разследването. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция след срещата си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Ерусалим по повод атентата в Бургас.

Наши роми на социален туризъм в Лондон

Българско ромско семейство със седем деца получи дом в Лондон само три седмици след пристигането си на Албиона.

Станишев - единственият кандидат за президент на ПЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев остана единственият кандидат за председател на Партията на европейските социалисти.

Няма основания Атомстройекспорт да иска € 1 млрд., отсече Добрев

Няма никакви основания за цитираните над 1 милиард евро, поискани от Атомстройекспорт. Товазаяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред журналисти в Ерусалим във връзка с информацията за увеличаване иска на Атомстройекспорт срещу НЕК до 1 млрд. евро.

Един мандат не стига, за да се подобри животът, рекоха от ГЕРБ

Един мандат не стига да се подобри животът на хората, е озаглавено интервюто в "Сега" със заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева. По думите й фискалната дисциплина, която успяхме да запазим, и постоянното ДДС са много важен фактор да се утвърди България като един стабилен финансов партньор на ЕС. "Оттук нататък, когато нещата са стабилни, когато сме вече на друга позиция, имаме възможност да погледнем и към доходите на българските граждани.

ГЕРБ управлява България като своя собственост, ревна Станишев

БСП ще върне нормалността на управлението на страната и ще покаже, че властта е за да работи за хората и да се отчита пред тях, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на традиционния събор на левицата в местността Копривките край Пловдив.