Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 17, 2013

Намаляват държавната субсидия за партиите!

Държавните субсидии на партиите да се намалят с 8 млн. лв. годишно (което е около 20% от тях), такова е предложението на депутата от левицата Георги Кадиев, внесено вчера в НС към Бюджет 2014, пише „24 часа“. "Ще отрежем субсидиите", потвърди зам.-председателят на НС Мая Манолова. Ако се приеме допълнението "Кадиев", ГЕРБ ще загубят 2,2 млн. лв., БСП -1,8 млн. лв., ДПС - 800 000 лв., "Атака" - 0,5 млн. лв.

Въведение Богородично е

Въведение Богородично се празнува и като ден на християнското семейство и християнската младеж - това е един от големите вселенски празници, който в църковните песнопения се назовава "предвестник на Божието благоволение към хората".

Протестът Ц накъде и докога?; Кабинетът ще сбърка, ако угоди на шепа таксиджии; Предсрочни избори не са на дневен ред

Преглед на печата "Оставка!" не е решение на проблема в обществото", казва в интервю за "Дума" експертът по политически пиар Арман Бабикян. Според него трябва могъщият обществен натиск да се насочи към законодателството против монополите, против контрабандата. Един бърз преглед на бюджета показва много ясно откъде той се точи - от обществените поръчки, от контрабандата, от условията, които дават шанс за монополи и картели.

„Интелигентен нож” казва на хирурзите в коя тъкан има ракови клетки

Сред най-новите постижения на медицината е изобретението „интелигентен нож” ("iKnife" ) – инструмент, който успешно диагностицира присъствието на ракови клетки в тъканта още в момента на операцията.

КНСБ: Няма условия за национална стачка

Компрометиран ли е протестът, обясняват експерти "Няма условия за национална стачка", казва в интервю за "Преса" председателят на националния стачен комитет на КНСБ Валентин Никифоров.

БСП и ДПС правят първа стъпка към отмяна на плоския данък

Преглед на печатните новини от последния час "Покаянието като политически хоросан", коментира "Сега". Защо извинението на Сергей Станишев за възродителния процес бе направено точно сега? Думите бяха произнесени на първия съвместен и официално рекламиран като такъв митинг на БСП и ДПС. Досега двете партии не са демонстрирали подобна заедност.

За края на окупацията или за окупацията на края

Студентите не са виновни за окупацията, и за края й, смята проф. Слатински След 26 дни блокада и 18 дни изгубени занятия "Ранобудните студенти" склониха да вдигнат окупацията и решиха да пуснат студенти и преподаватели в Ректората на СУ. Бунтарите ще започнат серия от протести навън, като първата ще е национален студентски протест пред парламента утре, анонсира под глава "Преса". Изгубените занятия ще се отразят на бъдещите висшисти, тъй като те ще наваксват, учейки всяка събота до сесия. Окупацията ще засегне и Коледата им, защото ще изяде и пет дни от коледната ваканция, прогнозира изданието.

Нова конституция? Едва ли; Избори 2 в 1 през май; Уж бяхме най-гостоприемните, уж бяхме най-толерантните

"Нова конституция? Едва ли" коментира в анализ за "24 часа" професор Антоний Тодоров. След кратък обзор на предлаганите промени от страна на протестиращи и политици в тази насока, авторът достига до изводът, че "постигането на съгласие по всички предложения е съмнително". "Затруднението идва и от нуждата да се свика Велико народно събрание, за което повечето партии /с много малки изключения/ имат големи резерви. Веднъж свикано, ВНС може да реши, че ще действа и както обикновено Народно събрание, и никоя институция не може да го спре.

Преглед на печатните новини от последния час

С историческото си извинение за възродителния процес БСП затвори една болезнена страница, казва в интервю за "24 часа" Четин Казак, секретар на парламентарната група на ДПС и председател на правната комисия в Народното събрание.

МВР: 50 хиляди са били на митинга в София, 15 хиляди на този в Пловдив; ДПС изключи Христо Бисеров

„Труд": МВР: 50 хиляди са били на митинга в София, 15 хиляди на този в Пловдив