Пропускане към основното съдържание

Жълт картон за Трайчо Трайков

Премиерът Бойко Борисов даде последно предупреждение на икономическия министър Трайчо Трайков след скандала около споразуменията за АЕЦ „Белене“ и уволняването на шефа на НЕК.

„Това е втори и последен път, в който правя забележка на министър Трайчо Трайков, трети път няма да има“, заяви Борисов пред журналисти.
Премиерът влезе в конфликт с икономическия министър по време на преговорите за цените на горивата.  Миналия месец Трайков критикува "Лукойл" за това, че държи високи цени, а Борисов на свой ред го порица, че прави необосновани изявления.
След като във вторник икономическият министър заяви, че отстранява директора на НЕК заради подписано споразумение, обвързващо ни с окончателен договор за АЕЦ "Белене", днес премиерът уточни, че Красимир Първанов не е уволнен.

Още по темата

Борисов обясни, че е възложил на вицепремиера Дянков организацията и контрола на преговорите по АЕЦ "Белене", а Трайков е трябвало да се съобрази с това.
"Аз на министър Трайков му казах: Много държа на теб, сигурно ти е приятно с Бербатов да те сравняват, но това е колективен спорт", коментира премиерът и допълни, че снощи двамата министри са провели конферентен разговор в неговия кабинет.
По думите му те са спорили около час за значението на думата „парафирам“ в споразумение 12.
„Дянков напоително му обясни как включително и в неделя ги е викал – и руската страна, и Първанов, и НЕК и лично е водил преговорите. Обясни му, че по смисъла на субординацията на правителството той като вицепремиер и ресорен на Трайков има право да го прави и Първанов да му докладва и че това е груба грешка, че е избързал да говори, преди да говори с него“, каза министър-председателят.

„Аз съм избрал Дянков за вицепремиер, а той ми доведе г-н Трайков за министър на икономиката, считайки че той може да изпълнява тази задача”, допълни Борисов.
Премиерът каза още, че ще събере министрите си и ще въведе ред в приказването.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.