Пропускане към основното съдържание

Кунева мисли 10 години напред

„Искам точно властта, която има президентът, властта да говори, властта да убеждава чрез преговори. Това го мога най-добре”.
Това заяви кандидатът за президент Меглена Кунева пред Нова телевизия.
Според нея държавността означава да има грижа за всеки.
„Ние си рушим държавността, не уважаваме институциите, а хората не вярват, че правилата важат за всички”, ковентира Кунева.
„Моята мечта е да направя така, че да има много ясен обществен ангажимент поне за десет години напред за развитието на българската икономика”, каза тя. По думите й е необходима икономика, която не оставя България на опашката на ЕС.
Кунева смята, че съдебната система на България е в много лошо състояние и трябва да се усъвършенствана.
„Откритата кампания е най-добрата кампания”, каза тя и допълни, че е са важни срещите с хората.

Още по темата

Кунева заяви, че не е кандидат на Тройната коалиция, а по убеждения е център дясно. Тя отрече да има общо и с АБВ-то На първанов.
„Аз няма да правя уговорки с партии, а какво ще решат партиите, четейки моята програма – не знам”, обяви още първият ни еврокомисар.
На въпрос дали вярва на предсказанието, че следващият президент на България ще е жена, Кунева посочи, че България е в женски род, Европа също.
Според нея няма нищо странно жена да е президент, още повече, че жените са много решителни.
На въпрос не е ли прекалено интелигентна, за да се включи точно в настоящата предизборна кампания, Меглена Кунева отговори реторично: „Вие кой предпочитате – Бай Ганьо или Алеко Константинов?”
„Ако има нещо в личния живот, което е притеснително, човек трябва да се замисли преди да тръгне по този път. Аз нямам притеснения за личния си живот. Очаквам, че може и да има атаки. Аз вероятно съм труден противник, защото не съм правила приватизация. Никой от семейството ми не е правил”, добави Кунева.
Според нея откритата предизборна кампания е най-добрата: „Ходенето от врата на врата – аз нямам никакъв проблем с това. Бих се срещнала и с двама души”, каза кандидатът за президент на България.
„За мен са важни всички между 18 и 100 години, всеки който е активен”, добави тя.



Кунева подчерта, че нейната каузата е България - образована, по-високо платена работа, да предлага добри условия и работа за хората, които живеят вън от страната.

Източник dnes.bg
Ключови думи: меглена кунева, кандидат президент, новините днес

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.