Пропускане към основното съдържание

Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!

Политологът Евгений Дайнов и социологът Цветозар Томов коментираха рекордните по продължителност (само 3 часа и 40 минути) дебати по вота на недоверие към кабинета "Борисов", който ще бъде гласуван след няколко часа.
"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат", заяви социологът Томов в ефира на Нова телевизия.
Политологът Дайнов беше на друго мнение: "Бих казал не, не трябваше да бъдат отлагани, ако става дума за някакви циркаджилъци или за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк ", заяви той и добави: "Аз хлъцнах от изненада, като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай".
Дайнов определи парламентарното решение да не предават вота по БНТ и БНР като „смайващо“, а социологът се съгласи с думите: "Чудовищно цинично беше това".
Според двамата това показва самооценката на депутатите за тяхната работа като вид „зрелище“.

Още по темата

Томов продължи: „Те говориха за евентуалните зрители като за малоумници, едва ли не защо ще им поднасят това зрелище, след като не е редно в ден на траур то да им бъде поднасяно. В крайна сметка никой не може да ме задължи да гледам дебатите, ако не желая“.

„Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот“, заяви социологът.

"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация в парламента на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила", коментира Томов.

Той нарече „отвратително“ поведението на премиера Борисов, който за пореден път не присъства в парламента при важни за кабинета и страната дискусии.

"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар", каза още Цветозар Томов.

"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За пореден път това е декоративен вот, целящ пиар", допълни социологът.

Евгений Дайнов заяви, че това е „най-смачканият вот на недоверие“. Според него в ГЕРБ има министри, които се справят добре, като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.

Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти, продължи Дайнов. При ГЕРБ не се случи така, ГЕРБ са проект, те не свирят добре заедно.

„То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива“, заяви социологът и обясни липсата на избор с неинформираността на гражданите.
„Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен“, обяви Цветозар Томов. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.