Пропускане към основното съдържание

Борисов оцеля, но той не видя!

Със 70 гласа "за", 124 "против" и двама "въздържал се" парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета "Борисов".
Той беше внесен от ДПС и БСП заради провала на антикризисната политика на кабинета.
В гласуването не участваха депутатите на Синята коалиция и "Атака".
В пленарната зала не присъства и премиерът Бойко Борисов, който по-рано обясни защо не ходи в парламента, защото "не иска да ги вижда".
Съвсем неочаквано обаче вотът бе наблюдавано от Христо Стоичков.
Заради процедури гласуването започна с 20 минути по-късно от обявения час 12.40.
Павел Шопов от "Атака" поиска тайно гласуване на вота на недоверие, тъй като така отцепилите се депутати щели да имат възможност да гласуват по съвест, а и ГЕРБ щели да проверят каква е подкрепата към тях.
ГЕРБ обаче отхвърли това предложение и каза, че след като се говори за "тайни сдружения" сега бил моментът да се види има ли ги или не.

Още по темата

В крайна сметка "против" недоверието към правителството гласуваха деветима независими. Един от тях бе Тодор Великов, който се отцепи от РЗС. А двама са се въздържали.
След гласуването Искра Фидосова подари сметало на лидера на БСП Сергей Станишев.
В своя отрицателен вот Фидосова заяви, че зад вота на недоверие стои единствено и само политически популизъм и наглост. По думите й това е зле подготвен и режисиран сценарий.
"Правителството на ГЕРБ няма друга алтернатива. Вотът на недоверие не е за представяне на алтернативна политика, а е само и единствено за изчистване на тяхната съвест. Силата на ГЕРБ е да намира верни решения в труден момент. Всеки ден ние показваме, че го можем. Време е г-н Станишев да спрете да се упражнявате по бюджет и финанси", заяви Фидосова.
Тя подари сметалото на лидера на БСП с въпроса: "Колко усвоихте вие – една кръгла нула, а колко усвоихме ние - 13% от еврофондовете".
Лидерът на БСП отказа да го приеме, но Фидосова го остави на неговото място в залата.
В четвъртък дебатите продължиха рекордно кратко – около 3 часа, след като депутатите от ПГ на "Атака" и Синята коалиция напуснаха пленарна зала, а и дебатите не бяха излъчвани в национален ефир зари деня на траур.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.