Пропускане към основното съдържание

"Недосегаемите" запечата PC-тата на 26 данъчни

В хода на операция "Недосегаемите" са запечатани компютрите на 26 данъчни служители, обяви пред „Фокус“ вътрешният министър Цветан Цветанов.
Причината за това са съмнения за съпричастност към данъчните измами в размер на 21 милиона лева, разкрити в хода на акцията.

Още по темата

Операцията е под ръководството на Софийската градска прокуратура и се осъществява със съдействието на НАП.
"Недосегаемите" продължи през цялата нощ с обиски и претърсвания на различни адреси на територията на няколко областни дирекции на МВР.
При процесуално-следствените действия са иззети касови апарати и документация.
Според анализа на МВР и НАП за периода 2010–2011 г. са причинени щети за над 21 милиона лева.
Предполага се, че групата е работила от 2005 година, а това са щети само за 2010 и 2011 г. Разпитани са 11 души.

Източник dnes.bg
Ключови думи: МВР, ДДС, недосегаемите

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.