Пропускане към основното съдържание

Меглена Кунева: Грижа ме е!

“Грижа ме е, важно ми е какво се случва у нас. Мисля, че не бих могла да отговоря на хората, които ме подкрепят, които видях, че ме подкрепят през тези пет месеца, в които обикалях страната, не бих могла да им кажа – „Не мога, друг път”.

Така кандидатът за президент на България Меглена Кунева мотивира решението си да се включи в битката за държавен глава пред БНТ.

Първият ни еврокомисар обаче отново заяви, че не търси партийна подкрепа. Тя беше категорична, че  истинският мажоритарен вот не е през партията, а когато застанеш като личност.

Кунева категорично отрече думите на Иван Костов, че е кандидат на тройната коалиция.

Още по темата

„Очевидно погрешно и ми е жал да видя един политик, който е бил министър-председател, да реагира така панически“, добави кандидатът за президент. Тя заяви, че не е разговаряла с политическите лидери и не е търсила подкрепа.
По повод сегашното управление в страната Кунева заяви, че в него има „доста декорация“.
„Не отричам строежа на магистралите, но това не изчерпва справедливостта“, добави тя, визирайки заплатите и пенсиите.
"Политиката не е аритметика, политиката е желание да дадеш всичко, каквото можеш в този момент на хората, които го очакват от теб, каза още първият ни еврокомисар. 

Кунева изтъкна, че върхът на нейните усилия е присъединяването на България към ЕС.
Според нея обаче периодът, в който се намираме сега, е повратната точка, в която можем да превърнем България в истинска успешна и модерна държава.
Кунева не се дистанцира от връзката, която е имала с НДСВ и посочи, че нейни бивши съпартийци са подкрепили кандидатурата й.

"Ние нямаме енергия в политическия си живот вече. Партиите толкова много изсмукаха енергията от политиката и не оставиха място за хората. Те идват от избори на избори", допълни още тя.

Според нея самите партии имат интерес да има една институция, която да е независима и която да може да бъде през цялото време гласът на хората, който те трябва да чуват. „Аз мисля, че това е оздравително за цялата ни политическа система”, добави тя.
„Аз вярвам в нас, вярвам в усилията, в способностите, в чувствата и в разума ни”, заяви Меглена Кунева.

Източник dnes.bg
Ключови думи: меглена кунева, кандит-президент, Президентски избори 2011

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.