Пропускане към основното съдържание

Македонец вадил хора от горящия ад

Македонецът Васко Ристески е един от героите, участвали в спасяването на оцелелите при зверската катастрофа на магистрала „Тракия” край Пловдив, при която загинаха осем души.
Той е един от хората, возили се в предната част на автобуса. Македонецът и още няколко българи са реагирали първи в минутите след преобръщането на автобуса и неговото запалване.
„Мъжете започнаха да гасят пламъците с пожарогасители и подръчни средства”, разказаха пред Dnes.bg оцелели пътници.
Благодарение на македонския гражданин и случайно спрели шофори, оцелелите пътници са изведени от автобуса.

Още по темата

„Ще предложим македонския гражданин, участвал в спасителната операция за награда”, съобщи пред Dnes.bg кметът на Бургас Димитър Николов.
При срещата му с пострадали при катастрофата бургазлии, хората споделили, че дължат живота си на македонеца от Битоля, който ги е извел от горящия автобус.
Последната информация сочи, че състоянието на ранената 45-годишна Албена Узунова остава критично.
„Жената е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратна вентилация и все още с опасност за живота”, съобщи началникът на реанимацията в УМБАЛ „Свети Георги” доц. Чавдар Стефанов.
Състоянието на другите 8 пациенти е добро. Те се лекуват от прорезните рани и счупванията на крайници заради инцидента.

Източник dnes.bg
Ключови думи: , , , 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.