Пропускане към основното съдържание

По първокласните пътища няма дупки!

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми.
Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод една от версиите за трагичния инцидент, при който загинаха осем души, че автобусът се е обърнал заради дупка на пътя.
"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.
"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.
Той заяви, че най-добре е в случая да не се политизира казусът.

Още по темата

"При цялата тази кампания, която в момента се развива за дупките, под ръководството на едни опозиционни партии, тепърва ще се организират стачки и вотове. Най-доброто е да не се политизира казусът, включително и с дупките", призова Плевнелиев.
"Държавата, след като 25 години нищо не е правила, няма да може за месец-два или за година-две да свърши цялата тази работа. Пет пъти повече пътища реконструираме – 3100 кв. линейни километра, пет пъти повече магистрали строим.
На големите европейски държави 20-25 години им е трябвало да си направят пътната мрежа, ние искаме за десет години да го направим. Ще се справим”" уверен е най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

Източник dnes.bg
Ключови думи:  , , , ,

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.