Пропускане към основното съдържание

СДС и ДСБ вече редят изборна листа за столичен общински съвет

Синята коалиция" вече подготвя изборната си листа за столични общински съветници. СДС-София  ще реди в събота листата си за местния вот в столицата. Софийската организация на ДСБ ще проведе събрание в неделя, когато чрез таен вот членовете и регистрираните симпатизанти ще изберат номинираните. В понеделник двете десни партии заедно ще решат окончателното подреждане на кандидатите.

Първи в листата трябва да е Прошко Прошков, каза пред "Дневник" шефът на ДСБ-София Атанас Атанасов. Прошков също е и кандидатът за столичен кмет на десницата, след като в неделя спечели предварителните отворени избори на "Синята коалиция" срещу претендента от СДС Владимир Кисьов.

От партията на Иван Костов обявиха номинациите за общински съвет по азбучен ред на сайта си. От СДС обаче не са съобщили публично кандидатите си. Част от предложенията на ДСБ са настоящи общински съветници в София - Петър Москов, Вили Лилков, Ивайло Йонков, както и председателят на ДСБ-София Атанас Атанасов.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.