Пропускане към основното съдържание

"Ентуртранс" със задължения към НАП, но не "сензационни"

Фирма „Ентуртранс“, чийто автобус се преобърна и причини смъртта на 8 души, има 17 400 лв. задължения към Националната агенция за приходите.
Това са текущи задължения, най-вече за осигуровки, и не са в огромни размери, заяви шефът на НАП Красимир Стефанов по време на посещението си в Бургас.
Стефанов уточни, че са предприети всички мерки за обезпечаване на тези вземания.
"Няма нищо сензационно по отношение на задълженията на тази фирма към НАП. Сумите на фирмата не надвишават размера на задълженията, обявени в молбата им за ликвидация, които са в размер на 17 400 лв.", обясни директорът на НАП.
Цял ден управителят на "Ентуртранс" и бивш шеф на ДАИ-Бургас Николай Точев не вдигаше телефона си. Не можеше да бъде открит и собственикът на фирмата превозвач Ениз Ченгел.

Още по темата

От своя страна освободеният началник на Държавната автомобилна инспекция в Бургас Николай Милушев отказа да коментира уволнението си.
Той обясни обаче, че на фирма "Ентуртранс" досега са съставени много актове за нарушения, които са паднали в съда.
Министърът на транспорта Ивайло Московски обяви, че лицензът на фирмата превозвач вече е отнет.

Източник dnes.bg
Ключови думи: , , , 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.