Пропускане към основното съдържание

С такъв премиер идва морална криза, заяви Кадиев

Исках да демонстрирам някаква нормалност на политиците в България. Така кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев мотивира участието си във вътрешните избори на Синята коалиция пред Нова телевизия.

„Държава, в която премиерът се хвали с това, че е чел една книга, че не си реже ноктите в определени дни, някакви манекенки се появяват за рождения му ден, сериозни събития се случват около една джамия, икономическата криза започва да става и морална криза.

В този момент считам, че политиците трябва да дават и нормални сигнали – че те са хора, които не се държат като футболни агитки и уважават съперника си, отиват на неговото състезание, без да се опитват да го манипулират, аргументира се Кадиев.

Като втора причина да даде своя глас той посочи това, че според него вътрешнопартийните избори са добра практика, която трябва да бъде подкрепяна.

„Изборите в неделя бяха пример за това как една добра инициатива може да бъде опорочена“, заяви Кадиев.
„Ние видяхме един умален модел на онова, което се е случвало на предишни избори, и това, което вероятно ще се случи октомври. Видяхме купени гласове, видяхме роми, превозвани с автобуси от една секция в друга, видяхме обвинения в трета политическа партия, че е интервенирала в изборите, видяхме обвинения между самите коалиционни партньори. Представете си какво ще стане октомври“, възмути се той. 

Според него обаче Синята коалиция в София е сериозна сила, която не трябва да бъде подценявана. 

„МВР става предизборен щаб на ГЕРБ. Това е самата истина. МВР ще се опита да решава изборите в България. Това е удар по демокрацията. Затова искам разгром на ГЕРБ на тези избори, каза още Кадиев. Той прогнозира, че много настоящи кметове няма да се кандидатират на тези избори, защото "всеки може да бъде въртян по следствия и  прокуратури".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.