Пропускане към основното съдържание

Шестима от ранените на "Тракия" в болница

22-ма от пътниците на катастрофиралия бургаски автобус на АМ „Тракия“ са били приети през нощта в спешното отделение на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.
Първите двама пациенти са постъпили около 1,30 през нощта и малко след това са починали, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Кирил Атлиев.
Други двама са приети в неврохирургията, като една от жените е с опасност за живота, добави той.
Трима от пострадалите са настанени в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, един във Втора хирургия.
Останалите 16 пътници са изписани за домашно лечение след обстоен преглед, съобщи още д-р Атлиев.
Шофьорът на автобуса е карал с над 100 км в час, което е позволено в участъка, където е станал инцидентът на автомагистрала „Тракия", съобщиха от полицията.
Установено е, че задната лява гума на автобуса е била срязана, което означава, че тя може да е причина за произшествието, ако се е спукала преди това.

Още по темата

В момента на мястото на жестоката катастрофа се извършва втори оглед. Шофьорът на автобуса е задържан за разпит.
От Пловдивската полиция работят по различни версии за причините за катастрофата – от превишена скорост до техническа неизправност.
Изготвя се списък на загиналите и ранените, предстои и разпознаване на жертвите. Заради изтеглянето на катастрофиралия автобус отново се е наложило временно затваряне на автомагистрала "Тракия".

Осем души загинаха при катастрофа на автомагистрала „Тракия” тази нощ.
Около 1,00 часа на магистралата в платното в посока Бургас, на 126-ия километър в района между Пловдив и Пазарджик, автобус "Мерцедес", с шофьор на 43 години от Бургас, се преобръща и се запалва.

Източник dnes.bg
 Ключови думи: , , 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.