Пропускане към основното съдържание

Как да е лъгал Красьо, като не знаел що е магистрат

Станалият печално известен като "кадровика" на съдебната власт Красимир Георгиев – Красьо Черния, не е знаел значението на думата магистрат по времето, по което вече е бил обвинен в лъжесвидетелстване.

Това разказа пред Софийския районен съд Стойко Стоев – бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС), който в края на 2009 г. подаде оставка заради контактите си с плевенския бизнесмен, а впоследствие бе уволнен и от Софийския военноокръжен съд.
Стоев даде показания по делото за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев. Според обвинението той е отрекъл пред прокурор да познава магистрати, но разпечатките на телефоните му показаха разговори с десетки съдии и прокурори, кандидатствали за ръководни постове в съдебната система.

Днес Стойко Стоев каза пред съда, че познавал Красьо от седем години, но не можа да си спомни конкретния повод, по който са се запознали.

Обясни, че двамата се срещали един-два пъти седмично, а поводът за контактите им често бил център за деца с пареза, с чието изграждане се занимавал Стоев. Красимир Георгиев пък имал средно строително образование.

Бившият член на ВСС допълни, че той е запознал Красьо с колегата си Иван Димов, но нямал впечатление плевенчанинът да е разбрал, че Димов също е член на съвета.

Стоев разказа още, че след развихрянето на лобисткия скандал във ВСС Красьо отишъл при него и му споделил, че е обвинен в лъжесвидетелстване. Плевенският бизнесмен, който бе докторант на Стопанската академия в Свищов, попитал също какво е „магистрат“.
Едва в този момент Стоев разбрал, че неговият познат всъщност е „черничкият човек с ланците“, както го нарече членът на ВСС Иван Колев, когато изнесе пред медиите аферата с купуването на гласове във ВСС за изборите на висши магистрати.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.